Totaal aantal pageviews

woensdag 21 november 2012

Druk in de stad.....

Een nieuwe werkdag is al weer geruime tijd geleden begonnen. Het is immers alweer enige uren geleden dat Uw Hoofdredacteur op deze dag, woensdag 21 november 2012, bruusk werd gewekt door een rinkelende wekker. In alle vroegte was er dan ook alle gelegenheid om, gezeten op de veranda en uitkijkend over de Caribische Zee, de binnenkomst van een fiks aantal cruiseschepen live te aanschouwen. Maar, daarover later meer. Uw Hoofdredacteur en de verschillende teamleden kunnen een aantal drukke dagen op het werk tegemoet zien gedurende de rest van de week. Zoals te doen gebruikelijk zijn er namelijk weer allerlei ontwikkelingen die behoorlijk wat inzet vragen. Daarnaast is het zo dat de organisatie waar er wordt gewerkt, de komende dagen zal worden bezocht door verschillende collega's uit Nederland, hetgeen eigenlijk steevast een heuglijk weerzien betekent. Ook op politiek gebied waren er, de afgelopen 24 uur,  ontwikkelingen te bespeuren die het vermelden waard zijn. Hoog tijd dan ook om U te voorzien van een actuele editie van "Een Zonnig Avontuur."

Vandaag is het een dag dat het fraaie eiland Curaçao wordt bevolkt met behoorlijk meer met mensen dan gebruikelijk. Ongeveer 11.500 meer dan normaliter het geval is, om wat exacter te zijn. Wat is er dan aan de hand, zo zult  U zich wellicht afvragen. Welnu, vandaag zullen er, aan de verschillende pieren die gelegen zijn in het havengebied van Willemstad, vijf grote cruiseschepen gaan afmeren. De "Aidalina", de "Horizon", de "Rotterdam", de "Grand Princess" en de "Carnival Freedom" met zo'n 3800 passagiers aan boord, worden vanochtend op Curaçao verwacht. Uw Hoofdredacteur schreef het U al, hij zat al in alle vroegte, in het donker, onder het genot van een kop koffie, over zee te turen. Drie van de genoemde gigantische cruisschepen zag hij dan ook met eigen ogen aankomen. Het blijft een pracht gezicht! Al van verre vallen de verlichte drijvende hotels waar te nemen als stippen, om zich vervolgens bij het naderen te ontwikkelen tot schepen ter grootte van flatgebouwen. Het zal dan vandaag ook bijzonder druk zijn in Punda, waar de Curaçao Tourist Board vele activiteiten heeft georganiseerd om de toeristen te vermaken. Met name zal er veel muziek te beluisteren zijn. Van "Trio Impakto" tot het draaiorgel "Nos Baranka", U zult het vandaag dus allemaal kunnen beluisteren in de binnenstad van Punda.  

De heer Pinoccio was gisteren ongewild hoofdpersoon in een spannend avontuur. Hij diende zich te vervoegen bij de balie van het locale douanekantoor om zaken administratief af te regelen. Keurig werd hij te woord gestaan door een uitermate correcte dame. Achter de heer Pinoccio bevond zich een automaat welke op dat moment werd gerepareerd door een servicemonteur. De dame die de heer Pinoccio behulpzaam was, vroeg hem om een moment geduld omdat zij een visitekaartje voor de heer Pinoccio wilde gaan halen. De dame sloot de deur van het kleine kantoortje waar zij zich met de heer Pinoccio had bevonden, en liet hem tijdelijk alleen. Nu schreef Uw Hoofdredacteur het al eerder, de heer Pinoccio heeft zintuigen gelijk een Duitse Herder. Hij bespeurde dan ook plots een vreemde, scherpe geur die met het verstrijken der tijd in hevigheid toenam. Een enigszins ongemakkelijk gevoel bekroop de heer Pinoccio waarop hij besloot polshoogte te gaan nemen. Hij opende de deur naar de wachtruimte van het douanekantoor om vervolgens te zien dat het gebouw leeg was en de schuifdeuren hermetisch waren afgesloten. Wel zag hij nog de eerdergenoemde servicemonteur die, met een bleek vertrokken gezicht en gehuld in rook, mededeelde: "De transformator is verbrand Sua. wat een rook man! Wegwezen!" U begrijpt, de verdere afwikkeling van douaneformaliteiten is ietwat vertraagd. Morgen zal de heer Pinoccio, gehuld in een overall van de afdeling Bedrijfshulpverlening, een nieuwe poging gaan wagen.

Dan vraagt Uw Hoofdredacteur nog kort even Uw aandacht voor de ontwikkelingen op politiek gebied. Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren zijn er een drietal partijen en een afgescheiden PAR partijlid druk doende geweest met het ondertekenen van een intentieverklaring. Kort daarop heeft de Gouverneur een formateur aangewezen die is belast met het formeren van een mogelijke regering. De PAR, de vierde partij die eerder had aangegeven deel uit te willen maken van de ondertekenaars, was in een eerder stadium vakkundig buitenspel gezet. Plots liet gisteren echter diezelfde partij PAR weten dat zij alsnog gevoegd wil gaan worden bij de ondertekenaars der verklaring. De overige partijen schijnen te hebben aangegeven dat de PAR tot het einde van deze week de tijd is gegund zich bij hen te melden. De PAR vervolgens gaf hedenochtend via verschillende media aan te wachten op een uitnodiging. U voelt al wel aan wat er waarschijnlijk staat te gebeuren: de een zal gaan wachten op de ander, die dan waarschijnlijk nooit komt……

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten