Totaal aantal pageviews

vrijdag 2 november 2012

Waar rook is.......

Op het zeer zonnige eiland Curaçao is vandaag de vrijdag aangebroken. Het is vandaag 2 november 2012 en het is alweer twee weken geleden dat de verkiezingen achter ons liggen. Verkiezingen overigens die, tot op de dag van heden, nog niet hebben geleid tot de totstandkoming van een nieuw Kabinet, al is het wel zo dat alle 21 gekozen Statenleden vandaag de nieuwe Staten gaan vormen. Uw Hoofdredacteur wacht de ontwikkelingen rustig af en bericht U in de tussenliggende periode gewoon over allerhande andere gebeurtenissen op dit zo fraaie eiland. Er gebeurt hier immers, en geïnteresseerde lezers weten dat beslist, dagelijks van alles wat het vermelden waard is. In deze editie van "Een Zonnig Avontuur" wordt U door Uw Hoofdredacteur dan ook als vanouds weer helemaal bijgepraat.

Het gezegde "Prijs de dag niet eer het avond is", was gisteren meer dan toepasselijk op Curaçao. Vanaf de vroege ochtend gebeurde er van alles wat niet was voorzien, en in sommige gevallen voor behoorlijke gevaarzetting en problemen zorgde. Wat was er dan aan de hand, zo zult U zich wellicht afvragen. Welnu, in de eerste plaats werd Saliña, een knooppunt op dit eiland, geteisterd door een enorme brand. Het vuur woedde in een nachtclub welke "The Society Club" is geheten en leidde tot enorme rookontwikkeling en metershoge vlammen. Nu bevindt zich, op slechts enkele meters afstand van de betreffende nachtclub, een druk bezocht benzinestation. En het was juist die nabijheid van benzine die de situatie zo gevaarlijk maakte. Vele brandweerlieden hadden er hun handen vol aan om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar de benzinepomp. Welhaast de gehele wijk werd afgezet in verband met het gevaar van explosies. Het verkeer liep dan ook volkomen vast. Enkele scholen in de omgeving van de brand dienden, in verband met de risico's, te worden ontruimd. De leerlingen echter konden niet snel van school worden gehaald omdat het onmogelijk was de scholen te bereiken door drukte en afzettingen. U begrijpt, er was sprake van een uitermate onprettige situatie die voortduurde tot aan het einde van de middag. Toen, na een uur of vijf blussen, werd duidelijk dat de risico's acceptabel waren en de wijk weer zou kunnen worden vrijgegeven. De betreffende scholen blijven vandaag echter dicht vanwege enorme rookschade. Welnu, voeg bij deze gebeurtenis het feit dat de werknemers in de organisatie van Uw Hoofdredacteur en zijn teamleden gisteren spontaan besloten maar weer eens te gaan staken en zie: "Prijs de dag niet eer het avond is!"

Wellicht kent U de bewuste man nog wel uit eerdere edities van "Een Zonnig Avontuur?" In het verleden heeft uw Hoofdredacteur namelijk verschillende malen aandacht besteed aan Huib Nas, de man die Moeder de vrouw leerde om "Advanced" te duiken. Nu was het in die tijd zo dat het praktische gedeelte van de duikopleiding soms bij Dive Nas in het zwembad plaatsvond. Althans, wanneer Huib spontaan besloot om je daar maar eens in te gooien. Inmiddels zijn de zaken echter uitermate geprofessionaliseerd. Sedert ongeveer een week is Huib de trotse eigenaar van "Dive Nas", een duikschool met een eigen baai aan een prachtig Rif. Bij Boca Simon (een zijstraat van de Penstraat) heeft Huib, in samenwerking met een aantal vrienden, een pracht duikschool gerealiseerd. U kunt er duiken, gezellig zitten, wat eten en wat drinken. Uw Hoofdredacteur was nog niet eerder in de gelegenheid om Dive Nas in persoon van Huib te feliciteren, maar dat komt binnenkort zeker goed!

Dan is het wellicht goed te weten dat het, sinds kort, mogelijk is om rechtstreeks vanaf Toronto (Canada) naar Curaçao te vliegen. Ook een reisje Curaçao - Toronto behoort vanzelfsprekend tot de mogelijkheden. Nu is dit feit op zich voor U wellicht niet zo opzienbarend, edoch is er wel degelijk sprake van een opmerkzaam beeld. Via een relatie uit zijn netwerk ontving Uw Hoofdredacteur namelijk een foto van de wijze waarop de mogelijkheid om naar Curaçao te reizen, in Toronto wordt gepresenteerd. Zeg nu zelf, het ziet er toch wel degelijk prachtig uit?

Nog een dagje werken en dan breekt het weekeinde aan. Nu is de vrijdag over het algemeen een dag waarop het gezin Hoofdredacteur het allemaal niet zo nauw neemt. Er hoeft minder strak volgens de klok te worden geleefd omdat de Olijke Twee immers een vrij weekeinde tegemoet gaan en het eten hoeft niet altijd tijdig op tafel te verschijnen. Moeder de vrouw traint daarom het olijke tweetal in kookcapaciteiten opdat zij, in aanwezigheid van Uw Hoofdredacteur, het diner door beide olijkerds kan laten uitserveren. Vandaag staat er soep op het menu en de beide koks in de dop waren er maar wat druk mee. Zo gaat het gezin Hoofdredacteur met een gevulde maag het weekeinde in!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten