Totaal aantal pageviews

zondag 4 november 2012

Kruipende lekkernijen!

Het is zondagochtend 4 november 2012 op het eiland Curaçao. Het is zeven uur in de vroege ochtend van deze zondag en Uw Hoofdredacteur heeft de luiken alweer enige tijd open. Zoals te doen gebruikelijk meldde zich namelijk in alle vroegte al de jongste olijkerd, Levi geheten. Hij kwam vertellen dat hij nog een beetje moe was, waarna hij vervolgens welhaast elke bewoner van Huize Hoofdredacteur uit de slaap rukte. Het is dus nog uitermate vroeg en Curaçao dient voor het grootste gedeelte nog te ontwaken. Uitkijkend over de weidse zee zag Uw Hoofdredacteur ten gevolge van het vroege opstaan het zonnetje opkomen. De temperatuur op dit zo fraaie eiland is dan ook al snel fiks gestegen en het ziet ernaar uit als wordt het weer eens een zeer warme dag vandaag. Hoe het ook zal zijn, Uw Hoofdredacteur heeft in elk geval even rustig te tijd U te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."

Gisteren was het een zaterdag als alle andere op dit eiland. Steevast staat deze dag in het teken van allerlei verplichtingen voor het gezin Hoofdredacteur. Nadat er over het algemeen rustig kan worden genoten van een broodje en een kopje koffie, begint het drukke gedeelte van de zaterdag. Immers, dochterlief Julia dient op deze dagen te worden vervoerd naar haar wekelijkse muziekles. Nadat zij dan allereerst gedurende een uur haar stem schor heeft gezongen aan prachtige liederen, is het vervolgens tijd om de blokfluit tevoorschijn te toveren. Al met al is het meiske zo'n twee uur druk met het trainen van haar muzikale kwaliteiten. Om op die muziekles te komen, dient een ritje richting Matancia te worden afgelegd, normaliter een reisje van ongeveer twintig minuten. Gisteren was de reistijd echter aanmerkelijk langer nu een groot aantal wereldberoemde wielrenners zich had ingeschreven voor de op Curaçao te verrijden Amstel Gold Race. Het was voor Uw Hoofdredacteur welhaast onmogelijk de bestemming tijdig te bereiken, de plaatselijke hermandad had immers zo ongeveer elk kruispunt op dit eiland afgezet, uit voorzorg ook die waarlangs vervolgens geen enkele wielrenner zou gaan komen. Uiteindelijk was het dan ook een groot wonder dat Uw Hoofdredacteur erin slaagde nog enigszins tijdig op de muziekles aan te komen.

Terwijl dochterlief zich de longen uit het lijf blies om uit de blokfluit perfect klinkende melodieën te blazen, begon voor Uw Hoofdredacteur het tweede gedeelte van zijn missie. Deze missie bestond uit het scoren van vele tassen vol boodschappen waarbij getracht diende te worden geen aanrijding te veroorzaken in een werkelijk overvolle winkel. Dat gelukte Uw Hoofdredacteur overigens prima nu zijn butsen en builen uiteindelijk werden veroorzaakt door onoplettende medewinkelgebruikers. Het mocht de pret niet drukken, de boodschappen waren ingekocht en dus werd het tijd dochterlief te gaan ophalen. Daarna reed Uw Hoofdredacteur als een speer naar huis opdat de voetbalwedstrijd tussen de elf verlichte spelers uit Eindhoven en die van Heracles Almelo zou kunnen worden aanschouwd. Uiteindelijk had Uw Hoofdredacteur beter in de winkel kunnen achterblijven nu zijn cluppie uit Tukkerland helemaal niets te zoeken bleek te hebben op het veld van de Philips Sportvereniging. Gelukkig werd de dag vervolgens toch op een ludieke wijze afgesloten nu Moeder de vrouw had besloten een gourmetschotel te bereiden. Een heerlijke maaltijd waarbij overigens de lekkernijen zich uit zichzelf kwamen aanmelden.

Vandaag is het dus zondag en is nog onduidelijk hoe de rest van de dag er zal gaan uitzien. Waarschijnlijk zal vanmiddag een bezoek worden gebracht aan Boca Simon waar door "Dive Nas", de duikschool van vriend Huib, een overheerlijke BBQ schijnt te worden georganiseerd. Wellicht dat daarna nog even een bezoekje zal worden gebracht aan het strand van Kokomo Beach alwaar, na de klok van zes, de reïncarnatie van scheidsrechter Blom, Dries Roelvink geheten, een spetterend optreden zal gaan verzorgen. Hoe het zal worden vandaag? U leest het vast en zeker in een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur!"

Wordt vervolgd…..  

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten