Totaal aantal pageviews

vrijdag 16 november 2012

Gevlogen vliegtuigen?

Vrijdag 16 november 2012 is het vandaag geworden op het zo fraaie eiland Curaçao. Voorzichtig liet zich vanochtend vroeg al een zonnetje zien en het ziet er dan ook naar uit dat het vandaag een mooie dag zal worden op dit eiland. In klimatologisch opzicht althans, want verder valt waarschijnlijk volstrekt niet te voorspellen hoe de dag zal gaan verlopen. Immers, steevast overkomt de teamleden en Uw Hoofdredacteur dagelijks wel iets waarvan zij het bestaan eerder nimmer hadden kunnen vermoeden. Tegelijkertijd heeft dat zijn charme, het is dus inderdaad zo dat geen dag hetzelfde is in de West!

Uw Hoofdredacteur start deze editie met een korte weergave van de reisimpressie van zoonlief Levi. Gisteren bracht het mannetje namelijk, samen met zijn klasgenoten en zijn leerkracht, een uitgebreid bezoek aan het locale vliegveld Hato. Uw Hoofdredacteur was dan ook zeer benieuwd hoe het ventje de trip ervaren zou hebben en vroeg hem er dan ook naar: "Levi, was het leuk op het vliegveld? Wat heb je allemaal gezien?" Het mannetje dacht eens diep na en berichtte vervolgens: "Oh ja, ik ben ook nog op het vliegveld geweest vandaag. Het was leuk Pap. Er was een man van de politie en die had een pistool verstopt in een koffer. Dat kon je heel goed zien op een televisieschermpje. Ik ben ook nog in de verkeerstoren geweest. Daar passeerden alle koffers die op reis gingen." Uw Hoofdredacteur vond dat wel een wat vreemde gang van zaken. Immers, koffers omhoog takelen naar een verkeerstoren lijkt niet echt veel zin te hebben. Het ventje bleef er echter bij: "Vanuit de toren kon je alles goed zien. Geen landende vliegtuigen overigens en ook geen opstijgende vliegtuigen. Eigenlijk, nu ik erover nadenk heb ik helemaal geen vliegtuig gezien. Toch zei de juf dat we op het vliegveld waren. Nou ja, ik weet het ook niet meer hoor Pap!" Uw Hoofdredacteur vraagt zich nu echter ernstig af waar het mannetje gisteren überhaupt is geweest. Op enig moment zal die duidelijkheid er wel komen, zo schat hij althans in.

Gisteren, Uw Hoofdredacteur schreef dat al, leek het erop als waren een viertal politieke partijen goed op weg als het gaat om het vormen van een regering. Slechts een gezamenlijke intentieverklaring diende op de dag van gisteren nog van wat handtekeningen te worden voorzien. In die verklaring zou vooral vermeld staan dat de partijen moeten werken aan het opbouwen van een vertrouwensrelatie en aan breed gedragen gezamenlijke uitgangspunten op basis van respect. Hoe anders kan het weer lopen op dit politiek zo ingewikkelde eiland? Aan het einde van de dag bleek er namelijk plotsklaps een extra passage in de intentieverklaring te zijn opgenomen. Leken de partijen het aan het begin van de middag over de geformuleerde tekst volstrekt eens te zijn, door de extra passage was die eensgezindheid verdwenen als sneeuw voor de zon. Met andere woorden, men is er nog niet uit en allerlei overleggen met partijraden dienen meer duidelijkheid over een vervolg te gaan brengen. Op de dag dat eveneens bekend werd dat het met de financiële positie van Curaçao bijzonder slecht gaat, was dit dus uitermate slecht nieuws. De onzekerheid duurt dan ook nog voort en er rest opnieuw niets anders dan maar af te wachten!

Vandaag is het de laatste werkdag van de week alvorens het weekeinde zal gaan aanvangen. Een weekeinde dat, vanaf morgen zeer vroeg in de ochtend, in het teken zal staan van de Goedheiligman. Immers, zaterdag tegen de klok van acht uur in de ochtend, zal de Pakjesboot de haven van Punda komen binnenvaren. U begrijpt, In Huize Hoofdredacteur stijgt de spanning naar ongekende hoogten, met name bij de Olijke Twee. Het is dan ook maar te hopen dat het voornemen van de heer Pinoccio om de boot van de Sint te laten zinken, niet ten uitvoering kan worden gebracht. We zullen het weten morgen, dus U even later ook!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten