Totaal aantal pageviews

woensdag 7 november 2012

These boots are made for walking.....

Het is vandaag woensdag 7 november 2012 geworden op Curaçao. Alhoewel het regenseizoen feitelijk al enige tijd geleden is begonnen, blijft het op dit eiland vooralsnog droger dan droog en is de temperatuur onveranderd hoog. Al vroeg in de ochtend meldt zich dagelijks het zonnetje om in de loop van de dag snel fiks in kracht toe te nemen. Veel wind is er niet en dus is het met een temperatuur die dagelijks rond de dertig graden Celsius zweeft, zo af en toe fiks puffen geblazen. Een wezenlijk verschil dus met de herfstachtige omstandigheden in Nederland, zoals Jumping Paul binnenkort aan den lijve zal gaan ondervinden nu hij definitief terug gaat keren naar Nederland. Het is dus woensdag vandaag, een dag waarop de heer Pinoccio al vanaf vroeg in de ochtend geconfronteerd werd met de keerzijde van te laat opstaan. U leest er, zoals te doen gebruikelijk, weer alles over in deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Het leven op dit zo fraaie eiland start normaliter al in alle vroegte. Immers, schoolkinderen dienen zich al tegen een uur of zeven te melden bij de verschillende scholen en de teamleden beginnen ongeveer op dat zelfde moment met het aanvangen van hun werkzaamheden. In de meeste huizen loopt daarom al voor zes uur in de ochtend een wekker af waarna de slaap uit de ogen gewreven kan worden. Zo ook in Huize Pinoccio, althans in een normale situatie. Vanochtend werd er, in Huize Pinoccio, evenwel afgeweken van dit gebruikelijke ritueel. Met andere woorden, de heer Pinoccio had zich lichtelijk verslapen. Zeer gehaast raapte hij, nadat hij plots bruusk was gewekt, zijn kledij bij elkaar, trok in allerijl zijn schoentjes aan en haastte zich naar zijn werk. Nu moet U weten dat, alvorens de werkplek betreden kan worden, er sprake is van een stringente toegangscontrole. Daarbij dienen alle meegevoerde goederen en ook schoenen door zogenaamde bagage doorlichtingapparatuur te worden gevoerd. Zo ook vanochtend toen de heer Pinoccio zich meldde bij de toegangscontrole. Zijn tas en alle ijzerwaren werden keurig in een bakje door het apparaat gevoerd, waarna zijn schoentjes aan de beurt waren. De achter het apparaat werkzame beambte vroeg: "Doet U nooit licht aan 's morgens heer Pinoccio?" De heer Pinoccio keek hem vragend aan waarna de beambte, stilzwijgend, wees op de schoentjes van de heer Pinoccio. Een schoen bleek, bij nadere beschouwing, te zijn gekleurd in de kleur blauw/zwart en te zijn voorzien van een leren zool. De andere schoen, de rechter, bleek deze morgen gespoten te zijn in een fraaie kleur bruin met een gummi zool. U begrijpt het al: de heer Pinoccio loopt vandaag ietwat onwennig op twee verschillende schoenen. Dat dit de nodige hilariteit veroorzaakte hoeft denkelijk geen betoog!

Gisteren werd er, Uw Hoofdredacteur verhaalde daarover al eerder, een intentieverklaring tussen drie verschillende politieke partijen ondertekend. In de opgestelde verklaring staat te lezen dat de partijen er volledig voor gaan om te trachten een regeringscoalitie te gaan vormen. Nu missen zij nog slechts de absolute meerderheid omdat slechts 10 van de 21 zetels in deze partijen zijn vertegenwoordigd. En zo kon het dan ook zijn dat gisteren, in alle media, druk werd gespeculeerd hoe de meerderheid der stemmen kan worden verworven. Allerlei indianenverhalen deden de ronde. Zo zouden partijleden van geheel andere partijen overwegen over te lopen; werd er gesproken over een gedoogconstructie en noem maar op. De werkelijkheid is een geheel andere. Nog immer is er namelijk sprake van te weinig zetels en zal er, wil er daadwerkelijk een regering gevormd kunnen worden, een andere partij bij de eerdergenoemde drie dienen aan te sluiten. Daarvoor zijn er op zich best mogelijkheden ware het niet dat er onmiddellijk allerlei persoonlijke belangen gaan meespelen. Thans lijkt het er dus wel een beetje op als zit men in een impasse en is er voorlopig nog geen regering te bespeuren op dit zo mooie eiland. Wellicht dat de dag van vandaag voor dit probleem wel een oplossing gaat brengen…..

Wordt vervolgd…..   

1 opmerking:

  1. Manon van der Leeden7 november 2012 om 08:40

    Hahaha... wat een geweldig verhaal. Zo lees je nog eens wat!

    BeantwoordenVerwijderen