Totaal aantal pageviews

zondag 25 november 2012

Wegwijspiet vertel mij maar, hoe kom ik in Zevenaar?

Op het zonnige eiland Curaçao is het vandaag zondag 25 november 2012 geworden. Het is nog vroeg in de ochtend en Uw Hoofdredacteur geniet van zijn zoveelste kopje koffie. De dag begon namelijk al lang geleden. Wat was er dan het geval? Welnu, dochterlief Julia diende midden in de nacht, zo ongeveer tegen een uur of drie, een sanitaire stop te maken. Terwijl zij dat gelukkig even kwam melden bij Moeder de vrouw opdat ook Uw Hoofdredacteur de luiken kon openen, spotte het meiske en passant de in haar schoen verpakte Sinterklaascadeaus. U begrijpt het al, van slapen kwam gedurende de nacht niet zoveel meer. Immers, dochterlief, Julia geheten, kwam vervolgens welhaast ieder uur informeren hoe lang het nog zou duren vooraleer de ochtend zou zijn aangebroken. Die ochtend kwam voor Uw Hoofdredacteur dan ook veel te vroeg. Nu, na ettelijke doosjes Lego in elkaar te hebben geprutst en de nodige koffie achter de kiezen te hebben geschoven, wacht Uw Hoofdredacteur waarschijnlijk dan ook nog een zeer lange dag. We zullen zien wat het vervolg brengt!
Het is dus weekeinde op het zo fraaie eiland Curaçao. Het weekeinde startte voor het gezin Hoofdredacteur al aan het einde van de vrijdagmiddag toen er een heuse familieactiviteit was georganiseerd door Moeder de vrouw. Vanaf 16.00 uur die middag werd het hele gezin namelijk onderworpen aan een knipbeurt door de huiskapster. Nu was dat overigens maar goed ook. Het is sedert geruime tijd immers zo dat de fraaie lokken van Uw Hoofdredacteur steeds meer de kleur grijs gaan vertonen. Het tempo waarin de vergrijzing toeslaat is weliswaar afhankelijk van het jaargetijde, edoch sedert de Goedheiligman zich op dit eiland heeft laten zien, wordt de kleur grijs steeds dominanter. Om niet alle uiterlijke kenmerken van de Sint over te nemen, is een knipbeurt dan ook periodiek noodzakelijk. Uren later, toen de laatste telg van het gezin Hoofdredacteur zich onder de schaar had uitgeworsteld, werd het tijd om iets te eten te gaan scoren. De gelegenheid daarvoor deed zich voor aan het haventje van Boca Sami, alwaar in een zeer sfeervolle omgeving genoten werd van een hapje en een drankje. Zo kon het weekeinde eerst echt beginnen!

De dag van gisteren, de zaterdag, kende een bijzonder karakter. Normaliter is de zaterdag een dag waarop dochterlief naar haar zang- en muziekles vervoerd dient te worden. Echter, de les van gisteren verviel, waardoor Uw Hoofdredacteur van Moeder de vrouw de gelegenheid kreeg allerhande klusjes uit te voeren. Zo diende de band van de fiets van de jongste olijkerd, Levi geheten, te worden geplakt en dienden witte gordijnen, die thans meer neigden naar de tint zwart, van een soort staaldraad te worden geprutst. Gelukkig konden die taken worden uitgevoerd nadat juist een frisse douche was genomen opdat Uw Hoofdredacteur zich tenminste opnieuw in het zweet kon werken. Nadien wachtte een tochtje naar de locale speelgoedwinkel. Immers, dochterlief was recent in het bezit gekomen van een uitstekend schoolrapport, hetgeen in de tegenwoordige tijd toch wat kosten met zich meebrengt. In de speelgoedzaak bleek het gelukkig drukker dan druk te zijn. Het uitzoeken van een passend cadeautje en het betalen van de rekening nam dan ook slechts een anderhalf uur in beslag. U begrijpt, de dag vloog om.
Zoals U zich wellicht nog wel weet te herinneren, bevindt Moeder de vrouw zich in de laatste fase van haar opleiding tot leerkracht. Nu dient zij, in het kader van die opleiding, gigantische hoeveelheden werk te verzetten, hetgeen haar overigens prima afgaat. Wel diende zij, om wederom een module af te kunnen sluiten, nog een voorleestoets in te leveren. Daarnaast moest er een liedje worden gezongen opdat de examencommissie kon bepalen of er voldoende muzikaal talent in Moeder de vrouw ligt verscholen. Nu was het vanzelfsprekend zo dat Uw Hoofdredacteur van dit bijster interessante optreden niet live kennis mocht nemen. Integendeel, Moeder de vrouw verschool zich in de inloopkast van waar vervolgens de meest fraaie klanken Uw Hoofdredacteur bereikten. Het is dan ook bijzonder jammer dat het Uw Hoofdredacteur werd verboden de live versie van "De wegwijspiet" aan U ten gehore te brengen. Maar, Uw Hoofdredacteur weet zeker, een groot artieste zal voortaan voor de klas gaan plaatsnemen!

Wordt vervolgd…..    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten