Totaal aantal pageviews

vrijdag 8 maart 2013

Beet???

Vandaag is het vrijdag 8 maart 2013 geworden op het zo fraaie eiland Curaçao. Het is nog wat bewolkt in de lucht maar de voorspellingen laten zien dat de temperatuur vandaag kan oplopen tot ongeveer 31 graden Celsius. Dat klinkt Uw Hoofdredacteur als muziek in de uren, nu hij geacht wordt om vanmiddag als een soort van strandwacht te gaan functioneren in het Kunuku Aqua Resort. Uw Hoofdredacteur is namelijk vrij vandaag, althans daar waar het gaat om zijn reguliere dagelijkse werkzaamheden. In ruil daarvoor zal hij vanmiddag, tijdens het verjaardagsfeestje van dochterlief Julia, op dienen te treden als toezichthouder. Zo tegen de klok van half drie in de middag zullen waarschijnlijk nogal wat ouders hun kroost komen afleveren bij het waterpark, waarna de zorg voor de kleine gasten zal worden overgedragen aan Uw Hoofdredacteur. Het is dan ook zaak om vanochtend het programma al goed voor te bereiden, reden waarom Uw Hoofdredacteur, na de Olijke Twee bij hun school te hebben afgezet, gaat droogdraaien met logee Oom Albert. Zowel Oom Albert en Uw Hoofdredacteur hebben zich namelijk voorgenomen om vanochtend enige uren te gaan besteden in het oefenen van het werpen van reddingsboeien en in het dragen van speciale kleding. Dat komt de veiligheid gedurende het vervolg van deze dag vast en zeker ten goede.

Daarnaast wachten Uw Hoofdredacteur vandaag echter ook nog taken van geheel andere orde. In de eerste plaats dient er gezorgd te worden voor voldoende proviand voor het gehele weekeinde dat aanstaande is. Met andere woorden: er moeten weer de nodige levensmiddelen worden ingeslagen. Daarmee is Uw Hoofdredacteur beslist meer dan een uur zoet! Vervolgens dient Uw Hoofdredacteur ervoor zorg te dragen dat er zogenaamde snoepzakjes worden gefabriceerd die, bij het verlaten van het verjaarspartijtje, aan de vertrekkende kleine gasten kunnen worden uitgedeeld. Daarmee zijn we er echter nog niet. Het is namelijk zo, en geïnteresseerde lezers weten dat, dat Oom Albert zich gedurende de laatste weken ontpopt als een zeer gekwalificeerd visser. Met verschillende aassoorten als kaas, dobbelsteentjes spek, salami of gekookte Gelderse worst, slaagt hij er regelmatig in om heerlijke vis uit de Caribische wateren te trekken, en Uw Hoofdredacteur diens broodbeleg te ontfutselen. Zo ook gisteren waarbij hij overigens een pijnlijke ervaring opdeed. Een, door Oom Albert gevangen vis, weigerde zich bij voorbaat bij zijn einde in een braadpan neer te leggen en beet Oom Albert ongenadig hard in een vinger. Helaas niet in de vinger waarvan Oom Albert de helft al jarenlang kwijt is, maar in een nog volledig exemplaar. Een beet om niet snel te vergeten derhalve.

Ook gisterenavond, in het diepste duister, ging het vissen voort, ditmaal in gezelschap van Uw Hoofdredacteur. Er werden wat kleine visjes gevangen welke vervolgens als aas voor de echte "grote jongens" moesten gaan dienen. Dat leek een tijdlang geen trekje beet op te leveren tot plots de hengel van Oompje krommer dan krom ging staan. Met een blik in zijn ogen waardoor het leek alsof hij Moby-Dick aan de lijn had, probeerde Oom Albert de lijn binnen te halen. Het zweet liep hem na een tijdje van zijn hoofd en de hengel ging almaar krommer staan. Met een geluid als sprongen er diverse snaren van een Stradivarius viool tegelijkertijd, ging de vis er vervolgens, met lood en haak in zijn bek, snel vandoor. "Kloot'n jong! Noe heb wie gun lood meer en ok geen hoak'n. Hoe moe wie noe viss'n?" zo vroeg Oom Albert. Welnu, U begrijpt het waarschijnlijk al, na vandaag de boodschappen te hebben binnengehaald, reist Uw Hoofdredacteur met Oompje naar de plaatselijke hengelsportzaak om onderdelen voor de hengel te gaan inslaan. Daarnaast zal er dan tegelijkertijd gekeken worden naar een soort van Kevlar handschoenen. Dit opdat een nieuwe beet in de vinger van Oompje pijnloos kan worden opgevangen.

Voor Moeder de vrouw zit inmiddels, na vandaag, de helft van haar vier weken durende  afstudeerstage erop. Zag zij er, in eerdere instantie, nog wel wat tegenop om 23 kleuters een gehele dag onder controle te houden, inmiddels draait zij daarvoor haar hand niet meer om. Gelijk een commando in het Korps Mariniers is zij erin geslaagd om overwicht op de groep kleine terroristen te krijgen, hetgeen het overbrengen van lesstof beduidend schijnt te vergemakkelijken. Overigens verbaast het Uw Hoofdredacteur niets dat Moeder de vrouw dergelijke kwaliteiten in zich blijkt te hebben, hij volgt immers niet voor niets al jarenlang aanwijzingen en opdrachten op!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten