Totaal aantal pageviews

zaterdag 9 maart 2013

Oom Albert: Redder der dieren!

Op het vandaag uitermate zonnige eiland Curaçao is het zaterdag 9 maart 2013 geworden. Het is rond tienen in de ochtend en Uw Hoofdredacteur geniet van de heerlijke temperatuur terwijl hij, achter Huize Hoofdredacteur gezeten, geniet van een kopje koffie. De afgelopen 24 uren waren uitermate hectisch van aard voor het gezin Hoofdredacteur. Er gebeurde, zoals dat overigens steevast het geval is, wederom van alles op dit zo fraaie eiland. Van een feestje tot enorme reddingsoperaties; het kwam allemaal voorbij. Het is dan ook hoog tijd om U, op deze heerlijk rustige zaterdag, bij te praten over datgene wat de afgelopen dag geschiedde. En, het zal U waarschijnlijk niet verwonderen, daartoe dient deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Gisteren was het dan eindelijk zover! Wekenlang had dochterlief Julia er naar uitgekeken; haar verjaardagsfeestje te vieren in het Kunuku Aqua Resort in de buurt van St. Willebrordus. Aan het begin van de middag, op het moment dat Uw Hoofdredacteur al geruime tijd druk was geweest met het inkopen van allerlei levensmiddelen, en Moeder de vrouw haar taak als leerkracht erop had zitten, werd vertrokken richting het befaamde waterpark. Uw Hoofdredacteur, die het park nimmer tevoren had bezocht, vertrouwde volledig op de navigatiekwaliteiten van Moeder de vrouw. Achteraf bezien, wellicht niet te meest gelukkige keuze. "Het waterpark is naast villapark Fontein", zo wist Moeder de vrouw. Om daarna, zo'n drie kwartier later, toen het villapark in  zicht kwam, te concluderen dat het park toch elders was gelegen. Het bleek dat Uw Hoofdredacteur uiteindelijk slechts ongeveer 20 kilometer te ver had gereden en dus een stukje terug moest om de juiste locatie te vinden.

Uiteindelijk, toen het park daadwerkelijk werd bereikt, meldden zich een tiental feestgangers om het feestje in levende lijve mee te komen maken. Het moet gezegd, voor kinderen bleek het waterpark een Walhalla. Honderden keren achtereen werd er, middels de grote glijbaan, afgedaald in het heerlijk warme water. Slechts een enkele maal stagneerde de lange stoet afdalers, veelal op het moment dat een der logees van Uw Hoofdredacteur, Oom Albert geheten, klem bleef zitten in de buizen van de glijbaan. Het mocht de pret echter geenszins drukken. Er werd gezwommen en Uw Hoofdredacteur werd zelfs nog in de gelegenheid gesteld om zijn uitzonderlijke voetbalkwaliteiten te showen. Ook raakte gelukkig slechts een enkele feestganger gewond en werden er, zo her en der, minimaal blauwe plekken opgelopen. Al met al, zo aan het einde van de middag luidde de conclusie dat het feest zeker voor herhaling vatbaar zou zijn.

"Hoofdredacteur, hoofdredacteur!" Steeds luider klonk in de avond de roep van Oom Albert op een toon die ietwat paniek in zich leek te herbergen. Uw Hoofdredacteur echter, staande onder de douche, was volstrekt niet van plan om in adamskostuum ten tonele te verschijnen. Een kwartiertje later meldde Uw Hoofdredacteur zich echter alsnog, juist op tijd om Moeder de vrouw, middels de ladder, met een schepnet in haar hand, uit zee omhoog te zien komen. In haar kielzog: een kletsnatte Oom Albert die zich grote zorgen maakte over de inhoud van het schepnet. Wat was nu het geval? Welnu, staande op het terras van Huize Hoofdredacteur had Oom Albert bewegingen in zee waargenomen die duidden op een te water geraakte drenkeling die niet in staat bleek om, op eigen kracht, het zeewater te gaan  verlaten. In dit geval, zo werd Uw Hoofdredacteur even later duidelijk, handelde het om een jong duifje die uitgeput op de hand van Oom Albert rustte. Oompje was druk met het reanimeren van het kleine duifje waarbij het, na een minuut of tien, daadwerkelijk gelukte om weer beweging in het gevederde diertje te krijgen. Voorzichtig droogde Oom Albert het duifje met een handdoek af. "Zo, den dut ut wa weer! Ik zet'm gewoon in'n boom, dan kan u dreugen", zo deelde Oom Albert de omstanders mee. En inderdaad, na enige minuten droogtijd, sloeg het diertje voorzichtig zijn vleugels uit om op te stijgen naar andere oorden. Oom Albert als groot redder der dieren achterlatend!

Wordt vervolgd......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten