Totaal aantal pageviews

woensdag 27 maart 2013

Ongelofelijke ruzie met de buurvrouw?

Vandaag, woensdag 27 maart 2013, is het een zeer bijzondere dag op het eiland Curaçao. Terwijl de temperatuur alweer memorabele hoogtes bereikt en de zon straalt als vanouds, maakt de heer Pinoccio zich namelijk op voor een vlucht van meer dan negen uur. Vandaag vertrekt de heer Pinoccio immers definitief naar Nederland, om zich aldaar aangekomen te kunnen aansluiten bij de vele acties die er worden gevoerd tegen de voorgenomen besluiten van de heer Teeven. Op Curaçao zal men het mannetje Pinoccio zeer zeker gaan missen, reden waarom Uw Hoofdredacteur hem, later vandaag, beslist even zal gaan uitzwaaien op het locale vliegveld Hato. Op de valreep trouwens kreeg de heer Pinoccio met zijn dartsteam nog even een fraaie beker uitgereikt, nu zij in de competitie weliswaar de minste gewonnen partijen hadden, maar wel het sportiefst hun wedstrijden verloren. Overigens zal Uw Hoofdredacteur de heer Pinoccio komende maandag, op een andere vlucht volgen, al is dat dan slechts voor een week. Een langere periode is het lijf van Uw Hoofdredacteur waarschijnlijk trouwens ook niet bestand tegen de extreme Nederlandse weersomstandigheden.

Nee, dan heeft Moeder de vrouw het een stuk beter bekeken met de beide olijkerds in haar kielzog. Zoals U zich waarschijnlijk nog kunt herinneren geniet dit drietal vakantie, en dat zal Uw Hoofdredacteur weten ook. Met grote regelmaat ontvangt Uw Hoofdredacteur, via allerlei Social Media, bewijzen van het feit dat Moeder de vrouw en de beide olijkerds het uitstekend naar hun zin hebben. En, zo kon het dan ook maar zomaar zijn dat er gisteren een foto op het scherm van Uw Hoofdredacteur verscheen van een mooi zwembad en een luierend olijk tweetal. Moeder de vrouw zat waarschijnlijk aan de andere kant van de lens en verscheen dientengevolge niet op de afbeelding. Hoe het ook moge zijn, de bijbehorende tekst luidde "Heerlijk @Hilton!" Een kort moment dacht Uw Hoofdredacteur dat Moeder de vrouw had besloten een alternatief onderkomen te gaan zoeken, echter niets bleek minder waar. "Gewoon even lekker een dagje genieten aan het zwembad. Jij hebt het toch ook leuk op je werk? Nou dan...!" Waarvan akte.
 
Eveneens gisteren werd bekend gemaakt dat er in de maand november hoog bezoek zal arriveren op dit zo fraaie eiland. Informatie die leidde tot vreugde onder de koningsgezinde Curaçaoënaars, en dat zijn er overigens nogal wat. Kun je normaliter op Koninginnedag al geen voorbijganger tegenkomen zonder oranje kleding, het feit dat aangekondigd werd dat de toekomstige Koning Willem-Alexander, samen met zijn Maxima, Curaçao zal aandoen in november, zal waarschijnlijk leiden tot een enorme massa enthousiast publiek. Ook Uw Hoofdredacteur zal zeker trachten een glimp van het Koningspaar te kunnen waarnemen, waarbij zijn bijzondere aandacht zich zal richten op de nieuwe Koningin. Maar dat terzijde. In ieder geval kunt U er verzekerd van zijn dat U te zijner tijd, middels een extra editie van "Een Zonnig Avontuur", uitvoerig wordt geïnformeerd.

Overigens, nu Uw Hoofdredacteur over het Koningshuis schrijft, schiet hem plots een mooie anekdote binnen. Het gaat hier overigens om een anekdote die zich daadwerkelijk heeft afgespeeld, kort voor het vertrek van Uw Hoofdredacteur in 2009 naar dit mooie eiland. U moet weten, het gezin Hoofdredacteur is in Nederland woonachtig in een zogenaamd buitengebied, alwaar het beter is om een goede buur te hebben dan een verre vriend. Welnu, zulke buren woonden, zoals dat nu eenmaal gaat met buren, dicht naast het gezin Hoofdredacteur. Met de buurman dronk Uw Hoofdredacteur regelmatig een biertje en daarnaast werd, eveneens regelmatig, frequent een voetbalwedstrijd van "de jongs uut Almelo" bezocht. Uw Hoofdredacteur schrijft vervolgens zomaar een zondagmiddag in datzelfde buitengebied, zo ongeveer tegen de klok van vijven in de middag. Plots zoemt zijn telefoon ten teken dat er een bericht is binnengekomen. Het bericht bleek afkomstig van de eerdergenoemde buurman en luidde als volgt: "Hoofdredacteur! Zit in zeer grote problemen. Heb ongelofelijke ruzie met de buurvrouw en ben gevlucht. Zit nu in Engeland met mijn nieuwe vriendin. Help me alsjeblieft. Bel me als je kunt, liefst zo snel mogelijk op het nummer 0044-20-7766-7300. Vraag naar Elisabeth. Groet, de Buurman!"   U begrijpt, de schrik was groot, zowel bij Moeder de vrouw als bij Uw Hoofdredacteur. Beiden waren het er dan ook snel over eens: onmiddellijk bellen! Uw Hoofdredacteur toetste het opgegeven telefoonnummer in en wachtte tot er werd opgenomen. Toen dit het geval was, vroeg hij snel en enigszins opgewonden: "Hello. Is Elisabeth there?" Even bleef het stil. Daarna hoorde Uw Hoofdredacteur het automatisch afgespeelde apparaat vervolgen: "Thank you for calling Buckingham Palace. At this moment the palace is closed. Please call us, from monday till friday, between nine and five. Tuut, tuut, tuut, tuut......" Wellicht is een verre vriend dus misschien toch wel beter dan een goede buur!

Wordt vervolgd.....     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten