Totaal aantal pageviews

donderdag 28 maart 2013

Groeiend verzet?

Vandaag, donderdag 28 maart 2013, is het voorlopig de laatste Curaçaose werkdag van Uw Hoofdredacteur. Het is immers zo dat het morgen, ook op dit zo fraaie eiland, Goede Vrijdag is. En dat betekent dat er een welverdiende vrije dag aanstaande is. Voeg dan daarbij nog eens dat de zondag en maandag, vanwege de Pasen, ook geen werk opleveren en zie: er is een lang vrij weekeinde aanstaande. Overigens geldt dat toch ook weer niet helemaal voor Uw Hoofdredacteur, nu er op de 2e Paasdag in het vliegtuig naar Nederland dient te worden gestapt. Aldaar aangekomen zit Uw Hoofdredacteur onmiddellijk vol met velerlei afspraken, waaronder die met de Fries van 95%, welke tot voor enige jaren geleden dagelijks op Curaçao werkzaam was en die Uw Hoofdredacteur nog een revanche voor een (door Uw Hoofdredacteur nipt verloren) marathonsessie biljart spelen schuldig is. U ziet, na een paar vrije dagen zullen er dus al zeer snel weer drukke dagen volgen.

Gisteren was het dan eindelijk zover. Na er al wekenlang naar toe te hebben geleefd en na op grootse wijze afscheid te hebben genomen van vele vrienden en collega's op Curaçao, stapte de heer Pinoccio, zo tegen de klok van drieën, op de treden van de roltrap die hem naar een grote KLM Boeing zou voeren. Na anderhalf jaar keihard ploeteren en na veel tegenstand te hebben overwonnen, was eindelijk het moment aangebroken om de lange reis naar eega Ina en zoon Frans te gaan inzetten. Ietwat opziend tegen de kou die hem in Nederland zal gaan verwelkomen, stapte het mannetje Pinoccio toch vrolijk de vertrekhal in, met aan zijn hand zijn op Curaçao gemaakte trommeltje. Het gezin Hoofdredacteur deed hem, vanzelfsprekend uitgeleide. Evert, want zo heet de heer Pinoccio van voren, het ga je hartstikke goed man! Ontzettend bedankt voor de dagelijkse ondersteuning en het aanleveren van prachtige avonturen en foto's die de dagelijkse edities van "Een Zonnig Avontuur" sierden. Namens alle collega's op Curaçao: wellicht tot ooit!

Nu we het toch hebben over de dagelijkse edities van "Een Zonnig Avontuur", moet Uw Hoofdredacteur iets van het hart. Begonnen als een blog wat bijgehouden werd rond de belevenissen van een team Nederlanders in "De West", is dat blog, "Een Zonnig Avontuur" geheten, inmiddels uitgegroeid tot iets moois. Althans, zo denkt Uw Hoofdredacteur erover. Immers, uiteindelijk hebben al die edities geleid tot de totstandkoming van vijf boeken en wordt er dagelijks, door een in grootte almaar groeiende groep lezers, gelezen wat er op dit eiland gebeurt. En zo kan het dan ook zijn dat er, de afgelopen maand, meer dan 11.000 lezers begroet mochten worden op de teller van de weblog. Dagelijks lezen inmiddels tussen de 400 en 600 lezers "Een Zonnig Avontuur." Geen slechte score dus, hetgeen maakt dat het plezier in het verzorgen van edities alleen maar toeneemt. Het is immers maar wat leuk om te zien dat steeds meer lezers geïnteresseerd zijn in Curaçaose avonturen! Uw Hoofdredacteur zegt U, voor het al dan niet regelmatig openen van deze weblog, dan ook oprecht dank. 

Nog immer groeit het verzet tegen de plannen van Staatssecretaris Teeven om een substantieel deel van de Nederlandse gevangenissen te sluiten. Ook op Curaçao krijgen de teamleden daarvan veel mee. Spandoeken aan de gevel van "De Karelskamp" te Almelo; de Directeur van de inrichtingen in Noord Holland op televisie; het groeiend verzet te Balkbrug, Den Bosch, Zoetermeer, Scheveningen; de demonstratie bij "De Grittenborgh" in Hoogeveen en noem maar op: het komt allemaal, ook op Curaçao, voorbij. De impact van de voorgenomen maatregelen lijkt eerst nu pas echt duidelijk te worden. Gisteren vernam het team op Curaçao dan ook dat de Tweede Kamer voornemens is een hoorzitting te organiseren rond de consequenties van eventuele sluitingen. Hoe het ook moge aflopen, het is hartverwarmend om te zien hoe het voorgenomen besluit van de heer Teeven vele collega's verenigt en hoezeer zij betrokken zijn bij hun, toch zeer moeilijke, dagelijkse werk. U kunt er dan ook van verzekerd zijn dat, ook op dit eiland, de ontwikkelingen zeer nauwlettend gevolgd zullen blijven.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten