Totaal aantal pageviews

zondag 17 maart 2013

Slechts een ommetje van 20 kilometer.....

Vandaag is het zondag 17 maart 2013 geworden op het zo fraaie eiland Curacao. Het is nog vroeg in de ochtend nu het pas acht uur is. Toch is het al heerlijk op dit eiland, de zon schijnt met grote kracht en een verkoelend windje waait zachtjes langs Uw Hoofdredacteur. De vogeltjes fluiten en de zee is weer strakblauw, wat wil je nog meer? Een mooie laatste weekeinddag lijkt dan ook te zijn aangebroken alvorens vanaf morgen weer een nieuwe werkweek van start zal gaan. Een werkweek die haar apotheose zal kennen op vrijdag, de dag dat er afscheid zal worden genomen van de heer Pinoccio en van de (veel) rustiger Fries. Maar, voordat het zover is, wacht dus eerst de dag van vandaag en is het daarnaast zaak om even terug te kijken naar de gebeurtenissen van de afgelopen 24 uur. En, zoals U dat wel bent gewend, U kunt er alles over lezen in deze editie van ´Een Zonnig Avontuur.`
Dagenlang was zij er al druk mee geweest! Uw Hoofdredacteur heeft het dan over een van zijn logees, Dagenlang was zij er al druk mee geweest! Uw Hoofdredacteur heeft het dan over een van zijn logees, Tante Reinie geheten. Dagenlang was zij al bezig met het treffen van voorbereidingen voor een zogenaamde Indische rijsttafel, die op de zaterdagavond zou moeten worden uitgeserveerd. Immers, het gezin Hoofdredacteur ontving gisterenavond gasten in persoon van bevriende buurtjes Jeroen en Michelle. Daarnaast zou ook de heer Pinoccio zijn opwachting komen maken nadat hij een duik met een tank vol Nitrox zou hebben afgerond. Tegen de klok van zeven meldde zich het gezelschap en konden de bordjes worden volgeladen. Het was werkelijk heerlijk wat Tante Reinie allemaal had klaargestoomd. De gasten lieten het zich dan ook meer dan uitstekend smaken. Nadat het nagerecht, dat bestond uit diverse smaken ijs met verse slagroom, was uitgeserveerd, werd het tijd voor een goede sigaar. Althans, dat gold voor de heer Pinoccio. Deze zag kans om met de enorme Cubaanse bolknak te zorgen voor een enorme mist, waardoor het niet eenvoudig was om nog gesprekspartners aan tafel te herkennen. Al met al, dat zult U begrijpen, was sprake van een zeer gezellige avond die beslist voor herhaling vatbaar is.
Moeder de vrouw legde gisteren maar weer eens een enorme afstand af. Het was namelijk zo dat zoonlief Levi tegen de klok van twee uur werd verwacht bij het Kunuku Aqua Park in de buurt van Sint Willebrordus. Nu is het zo dat dit park ook kortgeleden al, ter gelegenheid van de verjaardag van zoonlief, werd bezocht. Indertijd gaf Moeder de vrouw aan de route te kennen waarop Uw Hoofdredacteur vervolgens meer dan 20 kilometer diende om te rijden aangezien het navigatievermogen van Moeder de vrouw volstrekt onder de maat bleek te zijn. Gisteren dus, bleef Moeder de vrouw geruime tijd weg. Toen zij eindelijk, na vele uren, huiswaarts keerde, sprak zij tot Uw Hoofdredacteur: “Je had wel gelijk hoor! Het is inderdaad meer dan 20 kilometer omrijden naar Kunuku!” Wat bleek? Moeder de vrouw was wederom, geheel in gedachten verzonken, op dezelfde route beland als enige tijd geleden om vervolgens, in de buurt van villapark Fontein aangekomen, te merken dat het ook ditmaal met haar navigatievermogen bedroevend was gesteld. Mocht het derhalve zo zijn dat U nog eens wat van dit zo fraaie eiland wilt zien, laat U dan bij voorkeur rondrijden door Moeder de vrouw. U moet er dan wel enige tijd voor uittrekken!
Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten