Totaal aantal pageviews

vrijdag 29 maart 2013

Een demissionair takenkabinet

Op het nog altijd zeer hete eiland Curaçao, alwaar steevast wat gebeurt, is het vandaag vrijdag 29 maart 2013 geworden. Als vanouds zal het zonnetje, ook vandaag, volgens de voorspellingen weer met volle kracht dit zo fraaie eiland verwarmen. Uw Hoofdredacteur, met de komende reis naar het kille Nederland in zijn vooruitzicht, is dan ook van plan zich vandaag nog maar eens goed te laven aan de heerlijke temperatuur. Het is immers, nu de Goede Vrijdag is aangebroken, een vrije dag op dit eiland. En, nu de Olijke Twee en Moeder de vrouw ook nog vakantie genieten, is er eindelijk de mogelijkheid om er vandaag met het gehele gezin Hoofdredacteur nog even op uit te trekken. Wat de bestemming zal worden, is nog niet geheel duidelijk. Een zogenaamd familieberaad (door de beide olijkerds betiteld als familiepraat), zal meer duidelijkheid moeten gaan brengen. Hoe het ook zal worden, Uw Hoofdredacteur geniet, na een drukke werkweek, vast en zeker van welke bestemming dan ook! De beide olijkerds, Julia en Levi geheten, gaven al aan dat hen de bestemming ook niet echt uitmaakt, mits zij verkleed als K3 zangeres en Indiana Jones (door de jongste olijkerd Indiaan Jones genoemd) de dag mogen doorbrengen.

Het is tijd om U, middels deze editie van "Een Zonnig Avontuur", weer eens bij te praten over de actuele gebeurtenissen van de afgelopen 24 uur. Immers, zoals te doen gebruikelijk gebeurt er op dit eiland welhaast dagelijks van alles wat het vermelden waard is. Zo kon het dan ook zijn dat, na een periode van relatieve politieke rust, gisteren de regering van Premier Daniel Hodge haar ontslag indiende bij de Gouverneur. Dit betekent dat er, nadat er drie maanden lang een zogenaamd takenkabinet kon regeren, een politiek kabinet zal moeten worden gevormd en Uw Hoofdredacteur waarschijnlijk kennis zal gaan maken met de 6e Minister van Justitie op rij. Natuurlijk, er was bekend dat het eerdergenoemde takenkabinet slechts een periode van zes maanden tot een jaar structuur zou trachten aan te brengen op velerlei gebied. Echter, gisteren waren er slechts drie maanden van de afgesproken regeerperiode verstreken en trad het takenkabinet al af. Hoe het ook moge zijn, het takenkabinet is nu dus demissionair en kan slechts "lopende zaken" afhandelen. Dat gaat waarschijnlijk (weer) leiden tot een periode van speculatie en onzekerheid op dit mooie eiland. Het is dan ook maar te hopen dat spoedig een nieuw kabinet kan worden ingezworen.

Niet alleen op Curaçao zijn, binnen een inrichting als die waar Uw Hoofdredacteur werkzaam is, Nederlandse justitiemedewerkers actief.  Nee, ook elders in het Caribisch gebied, en dan in het bijzonder op Bonaire, kunt U zulke medewerkers vinden. Veelal voor een periode van een half jaar werden Nederlandse medewerkers uitgezonden om te helpen aan de opbouw van een relatief jonge penitentiaire inrichting op Caribisch Nederland: Bonaire. Welnu, een groep van die medewerkers, die binnenkort weer zullen gaan vertrekken naar Nederland, werd in de gelegenheid gesteld om gisteren een bezoek te brengen aan de inrichting waar de (veel) rustiger Fries en Uw Hoofdredacteur werkzaam zijn. Al vroeg in de ochtend meldde zich daarom een redelijk groot gezelschap aan de poort om aldaar vriendelijk te worden ontvangen. Een uitgebreide rondleiding, waarin de Bonairiaanse collega's zich zeer geïnteresseerd toonden en vele vragen stelden, volgde. Na enige uren kwam er aan het bezoek een einde en bleken velen bijzonder onder de indruk. Wel was er nog even tijd voor een groepsfoto, welke Uw Hoofdredacteur U vanzelfsprekend niet wil onthouden.   

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten