Totaal aantal pageviews

maandag 4 maart 2013

Tweemaal naar de film?

Het is nog uitermate vroeg in de ochtend van maandag 4 maart 2013. Op het zo fraaie eiland Curaçao is het nog donker nu de wijzers van de klok nog geen zes uur aanwijzen. Het is weer maandag, hetgeen betekent dat Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur zich gereed dienen te maken om hun doordeweekse plichten te gaan vervullen. Het is echt een feit: het weekeinde zit er weer op en de reguliere werkzaamheden dienen weer te worden opgepakt. Ook de Olijke Twee worden, binnen een minuut of twee, door Uw Hoofdredacteur bruusk gewekt uit hun slaap, de school wacht immers. Een drukke week ligt overigens sowieso in het verschiet. Komende dinsdag zal het immers zo zijn dat Moeder de vrouw haar verjaardag viert en aanstaande vrijdag wordt het verjaarspartijtje van dochterlief Julia in Aquapark Kunuku gevierd. U ziet, er staat ook deze week weer van alles te gebeuren op Curaçao, net zoals dat overigens het afgelopen weekeinde het geval was.

Zoals U zich wellicht nog wel weet te herinneren lag de heer Pinoccio de achter ons liggende maand welhaast elke vrije minuut onder de zeespiegel. Daarnaast besteedde hij iedere vrije avond aan het doorworstelen van dikke theorieboeken, die in het Engels verhaalden over allerlei wet- en regelgeving op het gebied van de duiksport. Dag na dag zagen de verschillende teamleden dat de heer Pinoccio vele kilo's aan lichaamsgewicht verloor, waarschijnlijk dus omdat hij slechts water tot zich nam. Nu was het ook voorwaar geen sinecure hetgeen de heer Pinoccio zich ten doel had gesteld. Hij had zich namelijk voorgenomen om het eiland Curaçao eerst te gaan verlaten wanneer hij in het bezit zou zijn van een instructeurcertificaat. Dit certificaat zou dienen om te bewijzen dat de heer Pinoccio de meest zware opleiding die er op duikgebied bestaat, met succes zou hebben afgerond. Welnu, afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover! Met grote trots maakte de heer Pinoccio wereldkundig dat het certificaat in de knip zit. Grote klasse dus en, mocht het zo zijn dat U over niet al te lange tijd wilt leren duiken in de duistere en modderige Nederlandse sloten, U kunt de heer Pinoccio daarvoor gerust inhuren!

Uw Hoofdredacteur had recentelijk Moeder de vrouw genood voor een avondje uit, Uw Hoofdredacteur schreef dat al eerder in een vorige editie van "Een Zonnig Avontuur."  Het was de bedoeling om allereerst, in Bistro Le Clochard in het Riffort, te gaan genieten van een heerlijke maaltijd om daarna, zo tegen de klok van kwart voor elven, de late bioscoopvoorstelling te gaan bezoeken. Zo gezegd werd zo gedaan en tegen een uur of zeven in de avond werd koers gezet naar het befaamde restaurant. Het moet gezegd: het diner was meer dan voortreffelijk en zowel Moeder de vrouw als Uw Hoofdredacteur lieten zich het geheel prima smaken. Na een voorgerecht en een hoofdgerecht te hebben opgepeuzeld onder het genot van een heerlijk glaasje wijn, werd het tijd om te gaan genieten van een lekker nagerecht. De dessertkaart werd bezorgd en er werd een, zo zou later blijken, uitstekende keuze gemaakt. Nadat Uw Hoofdredacteur uiteindelijk zijn laatste stukje kaas naar binnen had geschoven, keek hij eens opzij naar Moeder de vrouw. Die had klaarblijkelijk zo enorm genoten van haar maaltijd, en van het gezelschap van Uw Hoofdredacteur, dat zij nauwelijks haar ogen nog open kon houden. U begrijpt het al: het bekijken van de film werd vervolgens maar verschoven naar een later tijdstip en Moeder de vrouw werd door Uw Hoofdredacteur liggend naar huis vervoerd. Gelukkig kwam een bevriende buurvrouw gisteren vragen of Moeder de vrouw zin zou hebben om des avonds mee te gaan naar de bioscoop. En, zo kan het dan ook zijn dat Moeder de vrouw gisterenavond alsnog de film zag die zij eigenlijk een avond eerder zou bekijken. Dit overigens wel op een tijdstip dat beduidend vroeger lag dan de avond ervoor. Eind goed al goed dus!

Wordt vervolgd.....        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten