Totaal aantal pageviews

zaterdag 2 maart 2013

Een avondje uit!

Het is weekeinde op het zo mooie eiland Curaçao nu het vandaag zaterdag 2 maart 2013 is geworden. De werkweek zit erop en de gehele familie Hoofdredacteur, inclusief logees, kan de batterij de komende twee dagen weer een beetje opladen. Nog altijd waait het hard op dit fraaie eiland, net zoals dat vrijwel de gehele afgelopen week het geval was. Volgens de meteo voor het Caribisch gebied zal de wind eerst op de zondagmiddag enigszins in kracht gaan afnemen. Nog altijd slaan de golven dan ook met enorme kracht tegen de rotsen waarop Huize Hoofdredacteur is gesitueerd. Echter, met een temperatuur die nog altijd rond de dertig graden Celsius ligt, is een verkoelende bries eigenlijk wel aangenaam. Het weekeinde is dus begonnen. Voor het gezin Hoofdredacteur betekent dit waarschijnlijk dat er vandaag weer de nodige kilometers onder de autobanden zullen worden verslonden. Immers, dochterlief Julia dient tijdig op haar wekelijkse muziekles te verschijnen; er moeten boodschappen te worden gedaan en er dient, vanzelfsprekend, een cadeau voor Moeder de vrouw te worden gekocht omdat zij binnenkort haar verjaardag viert. U ziet, ook vandaag zal er dus niet al teveel tijd overblijven, des te meer reden om U maar snel te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."

De (veel) rustiger Fries was de achterliggende dagen eigenlijk drukker dan druk. Nu hij er immers recentelijk in is geslaagd een pracht van een baan te verkrijgen, en er dientengevolge een eind zal gaan komen aan zijn verblijf op Curaçao, dient er vanzelfsprekend te worden opgeruimd. Bijna vier lange jaren heeft de (veel) rustiger Fries zijn dagelijkse werkzaamheden verricht op Curaçao, een periode waarin klaarblijkelijk toch veel papier werd geproduceerd en werd bewaard. Papieren documenten die dus nu, in een redelijke korte periode, allemaal dienen te worden doorgelezen om te bezien of zij nog daadwerkelijk bewaard moeten blijven. "Nog een maandje of zo, dan ben ik er wel doorheen", zo liet de (veel) rustiger Fries weten. U begrijpt het al: middels een versnipperaar komt er een einde aan een memorabele periode in het leven van de (veel) rustiger Fries!
Nu er in Huize Hoofdredacteur nog altijd twee logees, in persoon van Oom Albert en tante Reinie, vertoeven, zag Uw Hoofdredacteur zijn kans schoon. Het werd hoog tijd om weer eens een avondje met Moeder de vrouw op stap te gaan, zonder dat de Olijke Twee het hoogste woord voeren. Nu er derhalve, met dank aan beide logees, oppas voorhanden bleek te zijn, wordt hedenavond die gelegenheid te baat genomen. Uw Hoofdredacteur heeft ervoor gekozen om Moeder de vrouw allereerst te gaan verwennen met een copieus diner om weer wat te kunnen aansterken. De afgelopen dagen was Moeder de vrouw namelijk vergeten in de vroege ochtend haar lunchpakketje mee te nemen naar haar dagelijks werk, waardoor zij een hele dag op slechts wat water diende te functioneren. Een lekker hapje is dan vast en zeker ook meer dan welkom. Na dat hapje zal er, Moeder de vrouw kennende, beslist nog aanspraak worden gemaakt op een lekker toetje alvorens deel twee van het avondje uit kan volgen.

Voor het tweede gedeelte van de avond heeft Uw Hoofdredacteur gekozen voor een bezoek aan "The Cinema's" in het Riffort. In die fraaie bioscoop draait namelijk, sedert donderdag, de Nederlandse speelfilm "Verliefd op Ibiza", een romantische komedie die, volgens diverse deskundigen, het bekijken meer dan waard is. Nu vinden Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur een bezoek aan een bioscoop sowieso altijd een garantie voor een leuk uitje, dus het is beslist iets om naar uit te kijken. Nadat de film zal zijn afgetiteld, is het waarschijnlijk al in de nachtelijke uren en is het maar de vraag of er nog ergens een afzakkertje zal worden gedronken of dat de echtelijke sponde wordt opgezocht. Want het is weliswaar zo dat er voor het avondje uit oppas voorhanden is, maar in de vroege ochtenduren, wanneer het Olijke Tweetal tegen een uur of zes besluit hun bedjes te gaan verlaten, is oppas over het algemeen nog niet voorhanden. Hoe het ook moge zijn: er ligt een gezellige avond in het verschiet!

Al wekenlang staat er, voor het diner, in Huize Hoofdredacteur slechts vis op de menukaart. Vis, vis en nog eens vis! Wel is de variëteit groot. De ene avond wordt er geep opgediend, de andere avond tarpon en soms staat er zelfs barracuda op het menu. Eigenlijk is er maar een persoon die er verantwoordelijk voor is dat er zo gezond gegeten wordt, en dat is logee Albert. Van 's ochtends vroeg tot laat in de avond is Oom Albert in goed gezelschap van een vishengel waarmee hij steevast tracht enorme vissen uit de Caribische wateren te vissen. En, dat vissen gaat hem dus bijzonder goed af! Als aas gebruikt Oom Albert vooral het, door Uw Hoofdredacteur, met zorg uitgezochte beleg waarmee Uw Hoofdredacteur normaliter zijn dagelijkse botterhammen op smaak brengt. Dat zit er dus al wekenlang niet meer in, helaas! De vis blijkt immers, evenals normaal gesproken Uw Hoofdredacteur, een plak rosbief of gesneden ardennerham geenszins te versmaden. Uw Hoofdredacteur moet het dan ook noodgedwongen tijdens de lunch doen met boterhammen waarop jam staat geparkeerd. Maar gelukkig, bij thuiskomst wacht er dan wel weer een lekker visje!

Wordt vervolgd.....            

Geen opmerkingen:

Een reactie posten