Totaal aantal pageviews

zaterdag 30 maart 2013

Een enorm broodje worst!

Het is vandaag zaterdag 30 maart 2013 geworden op het snikhete eiland Curaçao. Het is nog vroeg in de ochtend en het ziet er naar uit dat de dag van vandaag weer veel zon en hoge temperaturen zal gaan brengen. Uw Hoofdredacteur heeft zich dan ook stellig voorgenomen om daar nog maar even uitvoerig van te gaan genieten nu komende maandag immers de reis naar het poolachtige Nederland dient te worden ingezet. Want, het is kouder dan koud in Nederland, zoveel begreep Uw Hoofdredacteur wel middels berichten uit de Lage Landen. Zo meldde de heer Pinoccio dat hij weer in huis is aangekomen na anderhalf jaar op Curaçao te hebben verbleven. Hij had het bijzonder koud en had ten bewijze van de Siberische weersomstandigheden een aantal foto's meegezonden. Ter herinnering aan zijn verblijf op dit zo fraaie eiland had hij overigens een klein leguaantje een mooie plek tussen de sneeuw gegeven. Ook Oom Albert en Tante Reinie, inmiddels alweer bijna een week in Nederland, berichtten dat zij de nachtelijke uren slechts kunnen doorkomen met een hete kruik in bed mits daarbij de sokken worden aangehouden. Wat een mooi vooruitzicht voor Uw, toch altijd al koukleumende, Hoofdredacteur!

Gisteren was het op Curaçao een bijzondere dag: Goede Vrijdag. Dit betekende dat het openbare leven volledig stil kwam te liggen nu complete families zich voorbereidden op het einde van de vastenperiode. Er was dan ook sprake van een grote uitstroom van Curaçaoënaars. Zij gingen richting Bandabou en Westpunt om aldaar te gaan kamperen en te gaan genieten van heerlijke hapjes. Heerlijke hapjes die trouwens ook het gezin Hoofdredacteur kregen voorgeschoteld. Zij waren namelijk uitgenodigd om bij bevriende buren, Jeroen en Michelle geheten, een borreltje te komen drinken waarna kon worden genoten van een overheerlijke BBQ. En U begrijpt, daar zegt het gezin Hoofdredacteur geen nee tegen. Terwijl de Olijke Twee zich uitstekend vermaakten met de buurjongen, Esteven geheten, was er alle tijd voor Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur om te genieten van een goed glas wijn en een nog beter gesprek. Gezeten aan de rand van de zee, vergezeld door een glaasje en door fraaie Italiaanse klanken van Laura Pausini, vloog de avond sneller dan snel om. Aan het einde van de avond bleken de Olijke Twee en Esteven te zijn overeengekomen dat het mannetje de Olijke Twee zou gaan vergezellen in hun bedje: hij bleef namelijk logeren bij de familie Hoofdredacteur. Gelegen in het grote logeerbed bleek er meer dan genoeg plaats te zijn voor drie vermoeide kinderen. Het licht in Huize Hoofdredacteur ging dan ook, na een lange maar oh zo gezellige avond, snel uit!

In de ochtend bleek het evenwel voor het drietal schone slapers alweer zeer snel licht te zijn geworden nu Uw Hoofdredacteur hen al in alle vroegte rond hoorde scharrelen. Het duurde vervolgens dan ook maar even alvorens de deur van de ouderlijke slaapkamer werd geopend en het drietal zich, met oorverdovend gezang, meldde. Terwijl Uw Hoofdredacteur de allergrootste moeite had om zijn, nog lang niet uitgeslapen, ogen open te krijgen en te houden, toonde het drietal, trots als pauwen, een dienblad met daarop een ontbijtje voor Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur. Het zag er werkelijk overheerlijk uit. Zo was er voor Moeder de vrouw een zeer dik gesneden plak ontbijtkoek voorzien van ongeveer 5 centimeter boter en kon het geheel worden afgeblust met een beker water. Voor Uw Hoofdredacteur waren kosten nog moeite gespaard nu hem een bord werd overhandigd met daarop een boterham, een mes en een worst van circa 30 centimeter. "Lekker Pap, een broodje worst speciaal voor jou", zo berichtte de jongste olijkerd, Levi geheten. Voor de dorst, die groot was na de voorafgaande avond goede wijnen te hebben weggeslobberd, was er eveneens een beker water toegevoegd. U ziet, soms lijkt zelfs je eigen huis op een uitstekend hotel!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten