Totaal aantal pageviews

dinsdag 12 maart 2013

Het draait om productie!

En zo is het vandaag alweer dinsdag geworden op het zo fraaie eiland Curaçao. Dinsdag 12 maart 2013 is het geworden en de kop van de werkweek is er al af. Uw Hoofdredacteur ziet zich gesteld voor een enorme opgaaf nu er vandaag vele pagina's tekst dienen te worden opgeleverd die handelen over de strategie die in dit jaar tot resultaten moet leiden in de organisatie waar de verschillende teamleden en Uw Hoofdredacteur werkzaam zijn. Nu zo een opgave in de organisatie zelf lastig te volbrengen valt, werkt Uw Hoofdredacteur vandaag vanuit huis. De te leveren productie is daar immers, nu er minder last van storing is, vele malen groter dan op andere werkdagen. Al vanaf de vroege ochtend zit Uw Hoofdredacteur daarom achter zijn digitale typemachine en is er tevens de mogelijkheid om U te voorzien van actuele berichtgeving vanaf dit eiland.

Huize Hoofdredacteur begint, nu het afstuderen van Moeder de vrouw serieuze vormen begint aan te nemen, met de dag meer op een schilderswerkplaats of een constructiewerkplaats te lijken. Wat is namelijk het geval? Welnu, Moeder de vrouw dient, in het kader van haar studie, behoorlijk wat aandacht te besteden aan zogenaamde kunstzinnige vorming. Dagelijks dient zij derhalve activiteiten te bedenken die zij met haar groep van ongeveer twintig leerlingen kan uitvoeren. Feitelijk diende zij over de verschillende thema's al maanden geleden na te denken om ervoor te kunnen zorgen dat Oom Albert en Tante Reinie, de beide logees van Uw Hoofdredacteur, de noodzakelijke materialen uit Nederland konden meebrengen. En, aldus geschiedde. De beide logees kwamen derhalve, een week of zeven geleden, op het locale vliegveld aan met in hun koffers schildersdoeken, emmertjes en noem maar op. Dat is echter nog niet alles! Welhaast elke avond dient het project dat de daaropvolgende dag op het lesrooster staat, te worden voorbereid. Zo worden er stempels gefabriceerd vanuit aardappelen, tasjes geverfd en schildersdoeken gekleurd.
 
Zo kon het dan ook maar zo weer zijn dat er gisterenavond, gezeten aan een lange tafel, meer dan twintig schildersdoeken werden uitgestald om van kleur te worden voorzien. De beide logees kregen alras een kwast in hun handen gedrukt met de mededeling dat de kleur blauw als eerste aangebracht diende te worden. Uw Hoofdredacteur bleef gevrijwaard van deze klus, volgens Moeder de vrouw is het immers niet verantwoord om "een kwast te voorzien van een kwast!" Dientengevolge bestond het gezelschap schilders uit drie personen: Tante Reinie, Oompje Albert en Moeder de vrouw in eigen persoon. Nadat alle doeken van kleuren waren voorzien, moest het geheel te drogen blijven liggen. Uw Hoofdredacteur vreesde vervolgens dat de beide hondjes van het gezin Hoofdredacteur vanochtend pootjes zouden hebben in de kleuren geel en blauw, nu beide viervoeters immers de nachten buiten doorbrengen. Het blijkt echter mee te vallen. Moeder de vrouw kon dan vanochtend weer eens bepakt en bezakt naar haar schooltje vertrekken met de meest fraaie kleuren!

Het is stil op de werkplek waar de heer Pinoccio, de (veel) rustiger Fries en Uw Hoofdredacteur hun dagelijkse werkzaamheden verrichten. Niet dat dit komt vanwege gebrek aan werk, integendeel. Nee, er is een andere oorzaak aan te geven. De (veel) rustiger Fries namelijk, die binnenkort van Curaçao zal gaan vertrekken om elders in het Caribisch gebied een nieuwe functie te gaan bekleden, is een aantal dagen afwezig. Hij heeft besloten om een drietal dagen naar Bonaire, het eiland waar hij gaat werken, te vertrekken om te kunnen zorgen voor een verantwoorde overdracht. Daarnaast is het vanzelfsprekend van belang om geschikte woonruimte te vinden; een opdracht die dezer dagen eveneens op de agenda staat. Het is dus erg stil op de werkplek. Iets waaraan Uw Hoofdredacteur wellicht vast kan gaan wennen nu immers, naast het aanstaande vertrek van de (veel) rustiger Fries, ook de heer Pinoccio over een week of twee een naar Nederland vertrekkend vliegtuig zal nemen. Als het maar geen stilte voor de storm is!

Wordt vervolgd.....    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten