Totaal aantal pageviews

woensdag 6 maart 2013

Het meest lelijke cadeau ooit!

Het is vandaag woensdag 6 maart 2013 geworden op het heerlijk warme eiland Curaçao. De temperatuur is met ongeveer dertig graden weer uitermate aangenaam van aard en de, wel enigszins harde, wind maakt dat er de nodige verkoeling ontstaat. Niets mis mee dus eigenlijk op dit zo fraaie eiland, althans wat de weersomstandigheden betreft. Het is voor de verschillende teamleden, te weten de heer Pinoccio en de (veel) rustiger Fries weer een werkweek als vanouds. Het is dientengevolge drukker dan druk en er vallen dan ook, met grote regelmaat, fikse zweetdruppels op hun hoofden waar te nemen. Ook Uw Hoofdredacteur krijgt zijn portie meer dan mee nu de afgelopen dagen door de overige werknemers acties op touw werden gezet die de personele bezetting minimaal maakten. De ambtenaren op dit eiland kwamen namelijk massaal in verzet tegen de plannen van de regering om de pensioengerechtigde leeftijd te gaan optrekken van 60 naar 65 jaar. En ja, dan blijven er plots veel minder personeelsleden dan gebruikelijk over, daar waar de hoeveelheid werk hetzelfde blijft. Gelukkig was er gisteren, in ieder geval in Huize Hoofdredacteur, sprake van een zeer heuglijke dag! Dat breekt de week dan weer eens wat.

Gisteren was het namelijk, Uw Hoofdredacteur meldde U dat reeds eerder, de verjaardag van Moeder de vrouw. Toen Moeder de vrouw, zo tegen de klok van half zes in de ochtend, toe werd gezongen door de Olijke Twee en door Uw Hoofdredacteur en zij even later een aantal presentjes mocht openen, viel er van haar gezicht al enige emotie af te lezen. Uw Hoofdredacteur dacht dat het zou handelen om de emotie 'ontroering', echter naar later bleek had hij dit volstrekt verkeerd ingeschat. Er was namelijk, zo berichtte Moeder de vrouw gisterenavond, geen sprake van ontroering edoch veeleer van grote schrik. "Hoezo, wat is er dan gebeurd?", zo hoor ik U al vragen. Welnu, Moeder de vrouw legde het gisterenavond haarfijn uit: "Ik ben enorm geschrokken toen ik de presentjes opende. Ik ben namelijk echt verrast met het meest lelijke cadeau dat ik ooit in mijn leven heb mogen ontvangen. Ik schrok van die, uit spijkerstof gemaakte, tas met die felle oranje kleuren. Dat kun je je toch zeker wel voorstellen?" Uw Hoofdredacteur, ook niet gek, haastte zich om onmiddellijk te verklaren dat hij zich de schrik welzeker kon voorstellen: "Maar ja, de beide olijkerds vonden juist deze tas zo leuk en uitermate geschikt voor jou! Ik kan er dus eigenlijk niets aan doen." Wat is het toch eigenlijk handig wanneer je een paar kinderen hebt die je de schuld kunt geven....

Dan meldt Uw Hoofdredacteur U nog erg graag even dat het met de heer Pinoccio inmiddels een heel stuk beter gaat. Nu zult U zich wellicht afvragen wat er dan met de heer Pinoccio aan de hand was, echter dat is ook pas sinds kort voor Uw Hoofdredacteur duidelijk. Het bleek namelijk zo te zijn dat de heer Pinoccio de afgelopen week veel slapeloze nachten kende. Slapeloze nachten die niet zozeer voortkwamen uit gepieker over zijn af te leggen examen tot duikinstructeur, maar wel uit een zeer hevige rugpijn. Had Uw Hoofdredacteur nu eerder geweten dat de heer Pinoccio zulke ernstige klachten had, dan was de diagnose waarschijnlijk snel gesteld en had Uw Hoofdredacteur hem gevraagd of het niet beter zou zijn om zonder duiktanks in bed te gaan liggen. Maar aangezien Uw Hoofdredacteur de diagnose niet heeft hoeven stellen werd er, door de heer Pinoccio, een bezoek gebracht aan zijn huisarts. De huisarts, van oorsprong afkomstig uit Deventer, was er snel uit: "U hebt last van ischias heer Pinoccio!" Nu had de heer Pinoccio van zo'n kledingstuk nimmer tevoren gehoord en hij sprak dan ook de legendarische woorden: "Moar ik heb hier nooit'n jas an!" Geduldig legde de arts hem uit dat ischias een vorm van zenuwpijn in de rug is. Rap werd vervolgens een fikse dosis medicatie verstrekt aan de heer Pinoccio die dientengevolge, zo meldde hij Uw Hoofdredacteur, de afgelopen nacht geslapen had als een roosje. Gelukkig maar, ook vandaag dient er immers weer fiks wat werk te worden verzet!

Wordt vervolgd......   

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten