Totaal aantal pageviews

donderdag 21 maart 2013

Er zit muziek in.....

Het is vandaag alweer donderdag de 21e maart 2013 geworden op het almaar warmer wordende eiland Curacao. Viel er gisteren, in de vroege ochtend, nog een verfrissend buitje uit de lucht, nadien is het droog en steeds warmer geworden. Toen Uw Hoofdredacteur gisteren aan het einde van de dag, na een lange en inspannende werkdag, thuiskwam had hij dan ook geen droge draad meer aan zijn lijf. De lente is zogezegd dus aangebroken op dit zo fraaie eiland. Dat is klaarblijkelijk een enorm verschil met de situatie in Nederland, waar de winter maar lijkt voort te duren. Zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur, via een Nederlandse bekende, het bericht kreeg dat deze zo blij was dat de klok binnenkort weer kan worden verzet: ´Dan hebben we tenminste een uur langer om sneeuw te ruimen!´ U begrijpt, Uw Hoofdredacteur heeft dan ook feitelijk niet te klagen. Het zal hem immers nog wel behoorlijk tegenvallen wanneer hij over ongeveer een week voor een aantal dagen naar Nederland dient af te reizen.
Het is vandaag eigenlijk: ´The day before.` Alles wordt namelijk in gereedheid gebracht voor het naderende afscheid van de heer Pinoccio en de (veel) rustiger Fries. De op te bouwen tent is gearriveerd en de dames in de keuken zijn drukker dan druk met het produceren van overheerlijke hapjes. Daarnaast doet het gerucht de ronde dat er een afscheidslied wordt gecomponeerd hetwelk op de grote dag, morgen dus, zal worden gezongen door de locale collega´s van beide vertrekkende mannen. Het lied kent de vreemde titel: `Junge, komm bald wieder.´  U begrijpt, Uw Hoofdredacteur is uitermate benieuwd naar de daadwerkelijke uitvoering en de emoties die dit lied bij de (veel) rustiger Fries en bij Pinoccio zal losmaken. Gisteren overigens, werd breed binnen de organisatie bekend dat beide heren het eiland Curacao zullen gaan verlaten. De (veel) rustiger Fries ontving zelfs fanmail van collega´s die aangaven boos te zijn vanwege zijn vertrek. De strekking van het verhaal was dat de (veel) rustiger Fries wordt bedankt door zijn mensen en dat hij enorm zal worden gemist. Me dunkt, dan heb je het toch prima gedaan gedurende de jaren dat op Curacao is gewerkt?
Ook in Huize Hoofdredacteur stijgt de spanning enigszins nu het moment nadert dat beide logees, Oom Albert en Tante Reinie, na een lang verblijf op Curacao huiswaarts keren. Aanstaande zaterdag zullen zij, per grote KLM vogel, dit eiland en het gezin Hoofdredacteur gaan verlaten om over een jaar waarschijnlijk terug te keren. Daarnaast resten er nog slechts twee schooldagen alvorens de Olijke Twee en Moeder de vrouw kunnen gaan genieten van een welverdiende vakantie. Voor dochterlief Julia zal die vakantie waarschijnlijk in het teken staan van een speurtocht naar een geschikt muziekinstrument.
Het is namelijk zo dat zij al geruime tijd, op de zaterdagen, blokfluit heeft leren spelen volgens het karateprincipe. Niet dat het nu zo is dat het meiske wekelijks een blokfluit in elkaar ramt overigens, maar wel is het zo dat zo voor elke aangeleerde reeks liederen een andere kleur band kon behalen. De afgelopen week heeft de olijkerd zo hard getraind om foutloos het lied ´Ode to Joy´ te kunnen fluiten, dat Uw Hoofdredacteur er volstrekt niet aan twijfelt dat komende zaterdag de zwarte band zal worden behaald. Dat betekent vervolgens dat er geen andere band meer te bemachtigen zal zijn en dat kan worden gekozen voor het leren bespelen van een ander, echt, muziekinstrument. In eerste instantie gaf het meiske aan gecharmeerd te zijn van drumles waarna al snel de voorkeur voor een piano werd uitgesproken. Inmiddels is de strategie volkomen veranderd en wordt geopteerd voor les op een gitaar. Er zit dus muziek genoeg in de kleine olijkerd. Hoe het ook moge zijn, Uw Hoofdredacteur gaat dus, met het afscheidslied van morgen, de zwarte band van zaterdag en het toekomstige instrument van dochterlief, een zeer muzikale periode tegemoet. Hoe het allemaal in de praktijk zal gaan verlopen? U zult er vanzelfsprekend alles over kunnen lezen in de volgende edities van `Een Zonnig Avontuur.`
Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten