Totaal aantal pageviews

dinsdag 26 maart 2013

Opsluiting of Stop Sluiting?

Het is vandaag dinsdag 26 maart 2013 geworden op het werkelijk snikhete eiland Curaçao. De afgelopen dagen warmde dit eiland steeds meer op, en bij gebrek aan harde wind is het dus lastig de kleding nog enigszins droog te houden. Dat zal nog wat worden wanneer Uw Hoofdredacteur komende maandag dient af te reizen naar de vrieskou in Nederland, terwijl hij overigens niet eens de beschikking heeft over een warme jas. Het zal dan ook wel een week lang fiks afzien worden, althans zo schat Uw Hoofdredacteur in. Maar goed, het is nog lang geen volgende week maandag, reden temeer om nog maar even van de heerlijke temperaturen op dit zo fraaie eiland te genieten. Het is tijd om U weer even bij te praten over de actuele gebeurtenissen op Curaçao en in de rest van de wereld. En hoe zou dat anders en beter kunnen dan middels een recente editie van "Een Zonnig Avontuur?"

Vanaf vorige week vrijdag, toen ook op Curaçao het bericht landde dat Staatsecretaris Fred Teeven erin was geslaagd het Masterplan voor het Gevangeniswezen in Nederland door de Ministerraad te loodsen, is het niet stil meer geworden rond dat voornemen. Ook op Curaçao, waar immers ook nog altijd dagelijks een aantal Nederlandse justitiemedewerkers aan de slag zijn, daalt met grote regelmaat nieuwe berichtgeving neer. Van de verschillende landelijke dagbladen tot aan de televisiezenders van TV Oost en TV Overijssel, het nieuws komt werkelijk van alle kanten. Zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur in het bezit kwam van een fraaie afbeelding van het Huis van Bewaring De Karelskamp te Almelo. Daar waar men normaliter kort en bondig bezigt: "Opsluiting", staat er nu plotsklaps te lezen "Stop Sluiting!" U ziet hoe het voornemen van de heer Teeven onmiddellijk leidt tot vereende krachten die uit alle macht verzet zullen gaan organiseren tegen de voorgenomen sluiting van een substantieel aantal inrichtingen. U begrijpt, ook op Curaçao worden deze ontwikkelingen vanzelfsprekend met meer dan gemiddelde interesse gevolgd.

Gisteren ontving Uw Hoofdredacteur een teken van leven van de recentelijk vertrokken logees, Oom Albert en Tante Reinie. Gelukte het eerst zondagmiddag om hen beiden daadwerkelijk op een vliegtuig richting Nederland te krijgen, gisteren bespeurde Uw Hoofdredacteur activiteit op het World Wide Web die hem duidelijk maakte dat beiden weer veilig in hun eigen huis zijn teruggekeerd. Na negen weken lang te hebben vertoefd in temperaturen tegen de dertig graden Celsius, zal het de beide logees beslist niet meevallen om zonder te klappertanden uit te spreken dat het goed is om weer in Nederland te zijn. Desalniettemin was het goed om te bespeuren dat zij weer heelhuids op de plaats van bestemming zijn gearriveerd.

Eveneens gisteren was het echt de laatste Curaçaose werkdag van de heer Pinoccio. Na een zeer geslaagd afscheid van vele collega's vorige week vrijdag, diende hij gisteren nog slechts een korte overdracht te komen verzorgen alvorens de klus er definitief voor hem opzat. Bijna anderhalf jaar lang heeft hij het volgehouden op Curaçao, het mannetje Pinoccio. Met groot enthousiasme en immer positief gemutst, worstelde hij zich door soms lange en moeizame dagen heen. Uw Hoofdredacteur heeft daarvoor groot respect gekregen en hoopt dan ook van ganser harte dat het de heer Pinoccio zal gelukken om weer snel in Nederland te aarden. Er resteren hem nog slechts ongeveer twee duiken in de diepe Caribische zee alvorens onze nationale vliegtuigmaatschappij het mannetje zal gaan afleveren bij zijn Ina en Frans. Ook afgelopen weekeinde had de heer Pinoccio nog maar snel even een paar duiken gemaakt, zo liet hij weten. En, alsof het zo moest zijn, werd er innig afscheid van hem genomen door een groep van zeker twintig dolfijnen. Een schouwspel dat soms, bij hoge uitzondering, op Curaçao te bewonderen valt. Als U het met eigen ogen wilt waarnemen: klik dan op deze link! Uw Hoofdredacteur weet in ieder geval zeker dat Pinoccio, mede daardoor, met een goed gevoel van dit zo fraaie eiland zal vertrekken komende woensdag.  

Dan ontving Uw Hoofdredacteur, vers van de pers, nog een actueel bericht over de vandaag, door het Nederlands Voetbalelftal, te spelen kwalificatiewedstrijd tegen elf Roemeense tegenstanders. Een zeer belangrijke wedstrijd, waarin de jongens van Oranje immers ferme stappen richting het eindtoernooi kunnen zetten. Via een zeer betrouwbare bron werd Uw Hoofdredacteur geïnformeerd over het voornemen van de Bondscoach op, op het laatste moment, bij wijze van grote verrassing, zijn opstelling te gaan veranderen. Stiekem stuurde de bron van Uw Hoofdredacteur een afbeelding op waarop het te spelen team staat afgebeeld. Oordeelt U zelf maar over de kansen om te winnen!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten