Totaal aantal pageviews

dinsdag 5 maart 2013

Er is er een jarig!!

Het is vandaag, dinsdag 5 maart 2013, groot feest op het eiland Curaçao. Of beter gezegd, het is groot feest in Huize Hoofdredacteur. Wat is namelijk het geval? Welnu, Moeder de vrouw verjaart vandaag! En dus is er alle reden om haar, wederom zeer vroeg in de ochtend, van harte toe te zingen in gezelschap van de Olijke Twee. Immers, Moeder de vrouw trekt al iets na zes uur de voordeur achter zich dicht om allerlei kleutertjes op dit zo mooie eiland, ook vandaag, van didactische programma's te voorzien. En dat wil zeggen dat het olijke tweetal al zeer vroeg uit hun bed werd gebonjourd door Uw Hoofdredacteur die het namelijk niemand, zo vroeg in de ochtend, wil aandoen te luisteren naar zijn solozang! Het moet gezegd: het "Lang zal ze leven" klonk voortreffelijk nu de beide kleine nachtegaaltjes beduidend beter dan Uw Hoofdredacteur bij stem bleken te zijn. Het werd vervolgens natuurlijk wel hoog tijd om de cadeautjes te overhandigen. Moeder de vrouw had haar zinnen gezet op een nieuwe tas. En niet zomaar een tas moest het zijn! Nee, het zou moeten gaan om een tas die geschikt was voor het vervoeren van velerlei schoolspullen, maar niet voorzien was van 'Bling-Bling" en ook geen tas zou zijn als vele anderen. "Ik wil gewoon iets leuks", zo wist Moeder de vrouw, daarmee Uw Hoofdredacteur opzadelend met een enorm probleem.

En, zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur, afgelopen zaterdag, winkel na winkel afliep om een tas te zoeken die zou voldoen aan de gestelde criteria. In zijn kielzog de Olijke Twee die, naargelang de middag vorderde, de eisen van hun Moeder maar buitenproportioneel begonnen te vinden. "Kunnen we niet gewoon een plastic tas aanschaffen Pap, dat is toch immers ook anders dan anders?" zo vroeg een der beide olijkerds. Uw Hoofdredacteur gaf echter niet op, het zou uiteindelijk toch moeten gelukken om een tas te vinden die niet was voorzien van gouden en/of zilveren beslag? Uren na het begin van de zoektocht, juist toen de voeten van Uw Hoofdredacteur signalen begonnen af te geven die duidelijk maakten dat verder lopen volstrekt onverantwoord zou zijn en amputatie der tenen ten gevolge zou hebben, scoorde dochterlief Julia een winkeltje van Chinese origine. "Kijk eens Pap, wat een grote vissen er in de etalage staan. Gaan we alsjeblieft even kijken Pap?" Zo gezegd werd zo gedaan waarbij vervolgens, tot grote verrassing van de drie tassenspeurders, een enorm rek tassen werd waargenomen. Tassen die inderdaad beduidend anders dan vele tassen bleken te zijn nu zij waren gefabriceerd vanuit spijkerbroeken. Voor de Olijke Twee was het dan ook snel klaar, al waren beide het nog niet snel eens over de uiteindelijke definitieve keuze. Uw Hoofdredacteur had uiteindelijk de beslissende stem en, doortastend als hij is, hij nam gewoon beide tassen. De beide olijkerds slaakten een zucht van verlichting. Mocht U, een dezer dagen, dan ook een dame zien lopen met twee tassen: U weet wie het is!

Recentelijk hadden Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur contact met oude bekenden. Wellicht kunt U hen zich nog voor de geest halen, zij waren immers in het verleden geruime tijd als hoofdpersonen verbonden aan de dagelijkse edities van "Een Zonnig Avontuur." Het ging namelijk om de heer en mevrouw Angelus, die zich afgelopen zondagmiddag via het World Wide Web meldden op het beeldscherm in Huize Hoofdredacteur. Het ging hen, na hun terugkeer naar het verre Nederland, inmiddels aardig goed, zo lieten beiden weten. Gezeten in een donker gehuld kamertje, de gordijntjes dicht en de kachel aan, meldden de heer en mevrouw Angelus dat zij Nederland overigens maar grauw vonden en dat zij het daarnaast vooral erg koud hadden. Het schijnt zelfs zo te zijn dat de heer Angelus slechts in staat is om dagelijks werkzaamheden te verrichten wanneer hij in het bezit is van een tweetal jassen. Dat moet toch wel een erg vreemd gezicht zijn, zo schat althans Uw Hoofdredacteur in. Hoe het ook moge zijn, het was werkelijk heel erg leuk beiden weer te zien en in levende lijve te kunnen spreken. Twee jaar met elkaar doorbrengen in een kleine gemeenschap schept immers toch een band?

Het is nog vroeg op deze dinsdag, het zonnetje is nog niet eens wakker geworden. Gelukkig zal dat waarschijnlijk anders worden wanneer Uw Hoofdredacteur op weg gaat naar zijn dagelijkse werkplek, hetgeen op korte termijn het geval zal zijn. Een zonnige dag, een jarige echtgenote en vanavond een stukje taart! Het had allemaal beduidend slechter gekund.....

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten