Totaal aantal pageviews

maandag 18 maart 2013

Een afscheidsweek.....

Op het fraaie eiland Curacao is het vandaag maandag 18 maart 2013 geworden. Het is rond zevenen in de ochtend en de schemering heeft plaatsgemaakt voor een mager zonnetje. Het valt derhalve nog niet echt te voorspellen wat de weergoden vandaag voor ons in petto hebben, maar waarschijnlijk zal het weer een heerlijke dag worden. Het is maandag vandaag en dus is er voor veel mensen, zo ook voor Uw Hoofdredacteur, een nieuwe werkweek aangebroken. Een werkweek die, zoals Uw Hoofdredacteur U al eerder liet weten, voornamelijk in het teken zal staan van het afscheid van de heer Pinoccio en van de (veel) rustiger Fries. Vooraleer het echter vrijdag is, de dag dat daadwerkelijk een afscheidsbijeenkomst zal worden georganiseerd, wacht dus eerst nog een volledige werkweek. Een week waarin vast weer het een en ander aan verrassingen zal voorkomen, te beginnen vandaag met een bezoek van de vice-president van de Raad van State, de heer P.H. Donner. Uw Hoofdredacteur begint echter allereerst met een korte terugblik op het afgelopen weekeinde. En, zoals U dat bent gewend, leidt dat steevast tot een recente editie van “Een Zonnig Avontuur.”
Recentelijk crashte de computer van Uw Hoofdredacteur waardoor er, het afgelopen weekeinde, gebruik gemaakt moest worden van een overjarige computer van Moeder de vrouw. Het apparaat werkt weliswaar nog wel enigszins, edoch het is onmogelijk om geavanceerde bewerkingen uit te voeren of andere programma’s dan Word te openen. Het was dus was behelpen dit weekeinde en het is dan ook maar te hopen dat het vandaag zal gelukken de gecrashte computer van Uw Hoofdredacteur te reanimeren. Zelfs het bekijken van voetbalwedstrijden, een enorme hobby van Uw Hoofdredacteur, en dan met name in het weekeinde, gelukte maar ternauwernood. U begrijpt, deze situatie dient beslist opgelost te worden om nog grotere stress bij Uw Hoofdredacteur te voorkomen.
Nu de (veel) rustiger Fries binnenkort zal vertrekken richting Bonaire en de heer Pinoccio op het vliegtuig zal stappen richting zijn Ina en zoon Frans in Nederland, dient er op korte termijn een vervanger af te reizen naar Curacao. Het zou immers toch niet leuk zijn wanneer Uw Hoofdredacteur hier in zijn eentje moet trachten het lek boven te krijgen? Het ligt dan ook in de bedoeling, mits een en ander kan worden geregeld, dat Uw Hoofdredacteur binnenkort voor een paar dagen naar de Hollandse kou zal afreizen om gesprekken te gaan voeren met gegadigden. U begrijpt, nu Uw Hoofdredacteur al jaren geen jas meer heeft gedragen en er overigens ook geen in zijn kast heeft hangen, dat het tijd wordt dat in Nederland de lente gaat aanbreken. Mocht het wellicht zo zijn dat U daarop enige invloed kunt uitoefenen, Uw Hoofdredacteur zou U daar enorm dankbaar voor zijn. Overigens,  voor een korte periode terug te keren naar Nederland geeft wel de mogelijkheid om wat oude bekenden, zoals bijvoorbeeld de 95% Fries, op te zoeken. Het is dus lang niet allemaal kommer en kwel!
De Olijke Twee, Julia en Levi geheten, zijn bezig met hun laatste schoolweek alvorens te kunnen gaan genieten van twee weken vakantie. Ook Moeder de vrouw is bezig met de laatste loodjes; voor haar zit de afstudeerstage er na deze week op en kan zij even op adem komen alvorens de hand te moeten leggen aan haar afstudeeropdracht. Voor beide logees in Huize Hoofdredacteur, Oom Albert en Tante Reinie, komt daarmee aanstaande zaterdag een einde aan hun negen weken durende verblijf op Curacao. Zij keren huiswaarts, richting Nederland. Uw Hoofdredacteur heeft overigens nog getracht beiden een structurele baan als live-in aan te bieden, maar hun besluit is definitief. Volgens jaar komen zij, Deo Valente, wederom naar dit zo fraaie eiland. Tot die tijd moeten Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur het huishouden dan ook weer zelfstandig gaan runnen. Iets wat vast en zeker niet mee zal gaan vallen!
Wordt vervolgd…..  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten