Totaal aantal pageviews

donderdag 7 maart 2013

Van "De Lach" en de Postfeeks.....

Het is zover! Op het zonnige eiland Curaçao is vandaag donderdag de 7e  maart 2013 aangebroken hetgeen tevens de laatste werkdag van deze week voor Uw Hoofdredacteur zal zijn. Wat is namelijk het geval? Welnu, zoals U zich wellicht nog wel weet te herinneren vierde dochterlief Julia, de oudste olijkerd, recentelijk haar zevende verjaardag. En, zoals dat nu eenmaal veel vaker het geval is met een kinderverjaardag: er dient een verjaarspartijtje te worden georganiseerd. En zo kan het dan ook zijn dat komende vrijdag, morgen dus, een feestje wordt gevierd door dochterlief in gezelschap van de door haar uitgenodigde vriendjes en vriendinnetjes. Uw Hoofdredacteur, zo werd hem verzekerd, had maar te zorgen dat hij bij het feest aanwezig zou zijn. Immers, als feestlocatie is gekozen voor het Kunuku Aqua Resort. En U begrijpt, in een waterpark met een enorme glijbaan is het "a hell of a job" om alle feestgangers in de gaten te kunnen houden. Dientengevolge zit de werkweek er, na de dag van vandaag, voor Uw Hoofdredacteur dus op en kan hij gaan denken aan de toezichthoudende rol die hij komende vrijdag moet gaan vervullen.

De heer Pinoccio keert, zoals U dat vast nog wel weet, binnenkort definitief terug naar het winterse Nederland. Nu is het zo dat de verschillende teamleden 's ochtends en 's middags in gezamenlijkheid een kopje koffie drinken in wat wordt genoemd "de personeelskantine." Deze kantine, gebouwd in de vorm en met de kenmerken van een volière, telt een aantal stalen bankjes waarop gezeten kan worden waarna er met elkaar, over velerlei onderwerpen, van gedachten kan worden gewisseld. De laatste dagen wordt veelal het woord aan de heer Pinoccio gelaten die, met het oog op zijn naderende vertrek, steeds meer lijkt te verhalen over gebeurtenissen uit het verleden. "Oh ja, weet je nog dat we dit meemaakten? Weet je nog dat er dat gebeurde? Wat hebben we gelachen toen... ". Echter, gisteren maakte de heer Pinoccio het wel heel erg bont toen hij begon te vertellen over gebeurtenissen die nog stamden uit de tijd van "De Lach." Het ging er in concreto om dat de heer Pinoccio, vele jaren geleden, dolgraag oud papier verzamelde in zijn woonplaats vanuit de hoop om tussen stapels oud papier een exemplaar van "De Lach" te ontdekken. "De Lach", zo moet U weten, verscheen tussen 1924 en 1972 en bevatte, naast afbeeldingen van schaars geklede dames, een verzameling moppen. Uw Hoofdredacteur spreekt de hoop uit dat hij de komende weken niet geconfronteerd zal worden met een heer Pinoccio die nog verder in de tijd terug gaat. Dan blijft er van "De Lach" niet veel meer over.....

Als er tien zaken benoemd zouden moeten worden waaraan Curaçaose dames veel aandacht besteden, dan zou Uw Hoofdredacteur het wel weten. Onmiddellijk zou hij, wanneer het hier een quizvraag zou betreffen, antwoorden: "Vingers!" Het is namelijk een feit dat de dames urenlang druk zijn met het verfraaien van hun tien nagels, en daar overigens ook behoorlijk wat geld voor uitgeven. De meest fraai beschilderde nagels vallen dan ook regelmatig te bewonderen. Op zich heeft uw Hoofdredacteur geen enkel probleem met de aandacht die aan de betreffende nagels wordt geschonken, echter soms gaat het wel wat ver. Zo was er gisteren een collega die aangaf geen pen te kunnen hanteren. Ten bewijze van die uitspraak liet zij Uw Hoofdredacteur haar nagels zien. Inderdaad, er bleek een soort vreemde rol aan de nagels te zijn vastgelijmd. Vanuit het adagium: "Wie schrijft die blijft", koos de dame uiteindelijk toch maar eieren voor haar geld. Ja, wie mooi wil zijn, moet nu eenmaal ook werken!

Curaçao is niet alleen een gezellig en lekker warm eiland, het is ook een eiland waarop zeer vele verschillende fruitsoorten te verkrijgen zijn. Mango's, Papaja's en noem maar op. Het is zo gek niet te bedenken of het is wel verkrijgbaar. Welnu, vanuit de gedachte dat het gezelschap kinderen komende vrijdag, tijdens het verjaarspartijtje, wel enigszins hanteerbaar moet kunnen zijn, bedacht Oom Albert, een van de logees in Huize Hoofdredacteur, een gezonde cocktail. Een fikse scheut Blue Curaçao met voor de broodnodige vitamientjes een heerlijke banaan, waarna het geheel werd afgewerkt met een fraai druifje. Dat zal het gezelschap wel rustig houden en daarmee de toezichthoudende taak beduidend vergemakkelijken, zo was althans de redenering van Oom Albert. We zullen zien of van deze strategie daadwerkelijk de vruchten kunnen worden geplukt!

Dan komt Uw Hoofdredacteur nog graag even terug op de avonturen die Moeder de vrouw de afgelopen meemaakte op het plaatselijke postkantoor. U weet wel, dat postkantoor vanwaar het schier onmogelijk is een postpakketje te verkrijgen. Welnu, gisteren aan het einde van de middag had Moeder de vrouw alle benodigde papieren documenten verzameld: uittreksels uit het geboorteregister, pasfoto's, paspoorten, de brief van de postbode, een fax uit Nederland, een mail uit Nederland en twee zogenaamde bewijzen van rechtswege. Met deze, twee ordners vol documentatie, meldde Moeder de vrouw zich bij de baas der bazen: de postfeeks! "Bon tardi, daar ben ik weer. Ik kom eens kijken of ik inmiddels al voldoende paperassen bij me heb om in aanmerking te komen voor het aan ons adres gerichte postpakket", zo sprak Moeder de vrouw. De postfeeks nam de ordners in ontvangst en bestudeerde de inhoud gedurende slechts een klein uurtje. "Nou, nou. Het kon dus wel. Nou prima hoor. U krijgt het pakketje mee! Een fijne dag nog." U begrijpt, de blijdschap was overweldigend. Oprecht verbaasd opende de oudste olijkerd haar uiteindelijk verkregen verjaarspakketje. U ziet: de wonderen zijn de wereld echt nog niet uit!

Ook de jongste olijkerd, Levi genaamd, was oprecht verheugd gisteren. Zoals U weet was hij speler van het team dat dit jaar het voetbalkampioenschap van de Schroederschool wist te winnen. Was het ventje vorige week zaterdag, op de dag van de wedstrijden, al zo trots als een pauw, gisteren kon hij dat nog eens dunnetjes overdoen. Hij mocht namelijk de gewonnen wisselbeker voor een dag mee naar huis nemen en heeft de trofee vannacht in de buurt van zijn kussen laten overblijven op zijn slaapkamer. Zo werd dus uiteindelijk de gehele familie Hoofdredacteur blij gemaakt!

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten