Totaal aantal pageviews

zaterdag 16 maart 2013

Het troetelkind ging heen.....

Het is vandaag, op het zeer zonnige en warme eiland Curacao, zaterdag 16 maart 2013 geworden. Er staat vandaag nauwelijks wind op dit zo fraaie eiland en de zee achter Huize Hoofdredacteur is dan ook zo glad als een spiegeltje. Hoe anders was het de afgelopen dagen. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur geniet er dan ook met volle teugen van en tuurt al urenlang, onder het genot van een kopje koffie, over de strakblauwe zee. Daarvoor is immers nu nog tijd waar, over een uurtje of zo, weer allerlei plichten wachten. Zo dient dochterlief Julia te worden vervoerd naar haar wekelijkse muziekles en dient zoonlief Levi tegen een uur of twee te arriveren bij het Aquapark van Kunuku om maar weer eens een verjaardagspartijtje te gaan bijwonen. Ook vanavond zal het druk zijn in Huize Hoofdredacteur nu een groot gezelschap zich zal kunnen laven aan een door Tante Reinie geprepareerde Indische rijsttafel. U ziet, ook vandaag is er op dit mooie eiland dus weer van alles te doen!
Gisteren was het, althans voor Uw Hoofdredacteur, een niet zo mooie dag. Was het zo dat Uw Hoofdredacteur in alle vroegte nog een recente editie van `Een Zonnig Avontuur`wist te produceren, daarna ging het helemaal mis. Immers, op zijn werkplek aangekomen installeerde Uw Hoofdredacteur zijn computer, vastbesloten om een enorme hoeveelheid werk weg te gaan werken zo juist voor het weekeinde. De knop waarmee het digitale toestel tot leven kan worden gewekt werd ingedrukt en zie: er gebeurde helemaal niets. Uiteindelijk, nadat een deskundige medewerker was gevonden die een diagnose zou kunnen stellen, werd het duidelijk. De, door Uw Hoofdredacteur, zo geliefde computer, bleek te zijn heengegaan. Het troetelkind van Uw Hoofdredacteur, waarop duizenden foto´s en andere documenten waren opgeslagen, was gecrasht en overleden. U begrijpt, de dag van gisteren was er dus een van emoties. Dor verdriet overmand moest Uw Hoofdredacteur zich werkelijk door de dag heen worstelen en werd het enig lichtpuntje gevormd door de redding van enkele bestanden. Dit reanimatieproces zal aanstaande maandag voortgezet worden waardoor Uw Hoofdredacteur het tot die tijd moet doen met een andere computer. Dat valt nog niet erg mee, nu de instellingen van het toetsenbord van dat apparaat zich niet laten wijzigen en allerlei in te toetsen lettertekens geheel andere tekens op het scherm doen weergeven. Maar goed, wellicht dat de dag van maandag tot vreugdekreten kan gaan leiden.
Eveneens gisteren, maar dan in de avond, was Uw Hoofdredacteur genood voor een heerlijke maaltijd bij het meest befaamde visrestaurant op Curacao, Fishalicious geheten. De uitnodiging was afkomstig van de (veel) rustiger Fries en stond in het teken van zijn naderende vertrek naar het eiland Bonaire. Het werd een uitermate gezellige avond met diepzinnige gesprekken, heerlijke visgerechten en een lekker drankje. Steeds nader komt het besef dat het niet lang meer zal duren of Uw Hoofdredacteur moet het, in ieder geval enige tijd, zonder zijn teamleden doen. Het moet gezegd, dat is vanzelfsprekend niet een heel aantrekkelijk vooruitzicht. Gisterenavond was dat echter gelukkig niet het thema. Veeleer werd terugkeken naar een intensieve samenwerking die bijna vier jaar mocht duren en werd er vooruitgekeken naar de toekomst. Al met al was er dus zeker sprake van een zeer geslaagde avond en was het een groot voorrecht om weer eens te mogen eten bij het restaurant van Auke en Michelle. Mocht U ooit in de gelegenheid zijn: Uw Hoofdredacteur kan U een bezoek aan dit mooie restaurantje, gelegen aan de Penstraat, zeker aanbevelen.
Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten