Totaal aantal pageviews

donderdag 14 maart 2013

"Voordat ik doodga......"

Het is vandaag alweer donderdag 14 maart 2013 geworden op het nog altijd enigszins herfstachtige eiland Curaçao. Nog immer waait de wind met grote kracht rond Huize Hoofdredacteur en zijn de golven, althans voor Uw Hoofdredacteur, ietwat te hoog om in de zilte zee rond te gaan spartelen. Niet dat daar overigens sowieso veel tijd voor is, Uw Hoofdredacteur is immers drukker dan druk momenteel. Ook vandaag, al is het daarvoor nu nog iets te vroeg in de ochtend, zal er wederom een zeer drukke werkdag, met zelfs Ministerieel bezoek, volgen. Vooraleer het echter zover zal zijn, is er nog wel degelijk even tijd om U kort bij te praten over allerlei wetenswaardigheden uit "De West." Voor U ligt dan ook, zoals te doen gebruikelijk, een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur", waarbij een heuglijk feit te melden valt. Gisteren werd namelijk, voor de 80.000 keer, door een willekeurige lezer, een bezoek gebracht aan de digitale editie van dit blog.

Op Curaçao gebeurt steevast van alles, hetgeen U kunt merken aan de vele informatie die de verschillende edities van deze uitgave de afgelopen maanden hebben bevat. Soms gaat het om leuke, soms ook om minder leuke zaken. Vandaag valt er echter wel weer iets bijzonders te melden, wat dat betreft gaat er dus geen dag voorbij zonder een wetenswaardigheid op dit zo fraaie eiland. Wat is namelijk het geval? Welnu, sedert gisteren kent Curaçao een zogenaamde "Bucket-list." Nu vraagt U zich wellicht af wat dit dan wel mag zijn, iets wat Uw Hoofdredacteur U dan ook snel uit de doeken zal doen. Het handelt hier namelijk om een kunstproject waarbij de idee is om mensen uit de samenleving met elkaar van gedachten te laten wisselen, middels communicatie in publieke ruimtes, die daardoor een bijzondere functie krijgen. En zo kan het dan ook zijn dat een grote muur in Otrabanda zwart is geverfd met schoolbordverf en daarop de tekst "Voordat ik doodga...," in drie talen is aangebracht. Daarbij is het de bedoeling dat passanten deze zin met krijt aanvullen.

Vele passanten maakten gisteren al gebruik van de mogelijkheid hun eigen gedachte aan de verf toe te vertrouwen. Zo viel er bijvoorbeeld te lezen dat, voordat men doodgaat, een reis naar Mars staat gepland; men het verschil wil maken; een cruise wil gaan maken of de wereld wil regeren. Allerlei prima voornemens, zo lijkt het Uw Hoofdredacteur, die alle vertrouwen heeft in het reële karakter van de aanvullingen. Zelf heeft Uw Hoofdredacteur inmiddels ook maar gebruik gemaakt van de mogelijkheid de betreffende zin aan te vullen, je kunt immers nooit weten wat er uit voortkomt? En zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur gisteren, met in zijn hand een krijtje, voor het grote schoolbord stond opgesteld om er in fraaie letters "....., ga ik eerst leven!" op te verven. In ieder geval is dat een uitspraak die gemakkelijker waar te maken lijkt, maar dat soms echter niet is.
Zoals Uw Hoofdredacteur al eerder opmerkte, het is drukker dan druk in de organisatie waar de verschillende teamleden en hijzelf dagelijks werkzaam zijn. Nu was het de afgelopen dagen daarbij ook nog eens een feit dat de (veel) rustiger Fries op reis was naar Bonaire, om aldaar alvast enige werkervaring op zijn toekomstige werkplek te gaan opdoen. Uw Hoofdredacteur had dan ook slechts de heer Pinoccio naast zich de laatste dagen. Maar, ook de heer Pinoccio bleek niet al te fit te zijn. Hij was namelijk, door de (veel) rustiger Fries, bereid gevonden om op diens huis en honden te passen gedurende zijn afwezigheid. Nu heeft de (veel) rustiger Fries weliswaar slechts twee hondjes, Guusje en Big geheten, maar het oppassen op deze diertjes vraagt toch wel degelijk specifieke vaardigheden. Met name Big, afkomstig van het eiland Curaçao zelve, is niet even gemakkelijk in de omgang en wil nog wel eens in andermans neuzen bijten. En, zeker in het geval van de heer Pinoccio, is de pakkans zeer groot. De heer Pinoccio heeft zijn logeerpartij dan ook gebruikt om Big enige opvoeding bij te brengen, hetgeen hem dus nogal afmatte.  Gelukkig is gisterenavond de (veel) rustiger Fries weer huiswaarts gekeerd en zal het Uw Hoofdredacteur benieuwen of hij zijn Big nog herkent! In ieder geval weet Uw Hoofdredacteur zich vandaag weer verzekerd van ondersteuning door beide teamleden, en dat is wel zo prettig.....

Wordt vervolgd.....     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten