Totaal aantal pageviews

maandag 25 maart 2013

Eindelijk gevlogen!

Op het al dagenlang zeer warme eiland Curacao is vandaag, maandag 25 maart 2013, een nieuwe werkweek aangebroken. Terwijl in Nederland slechts thermische onderkleding nog doet overleven, wordt het op dit zo fraaie eiland almaar warmer. Het weekeinde zit er weer op en in Nederland hebben de verschillende justitiecollega´s de tijd gebruikt om diverse strategieën te bedenken middels welke effectief actie kan worden gevoerd om de voorgenomen sluiting van een dertigtal justitiële inrichtingen af te gaan wenden. Op dit moment rest er, althans op Curacao, niet veel meer dan af te wachten welke kant het zal opgaan. Maar dat velen een emotioneel weekeinde achter de rug hebben na de mededelingen van afgelopen vrijdag, dat is Uw Hoofdredacteur beslist duidelijk geworden! Uw Hoofdredacteur wacht, terwijl de rest van het gezin Hoofdredacteur geniet van een welverdiende paasvakantie, een drukke werkweek. Zo staat er ondermeer een bezoek van vele collega´s uit Bonaire gepland en wordt, komende woensdag, het locale vliegveld Hato weer eens bezocht om daar de heer Pinoccio te gaan uitzwaaien. U ziet, ook deze werkweek staat er weer van alles te gebeuren op Curacao. Gebeurtenissen die beslist een weergave zullen krijgen in een der edities van `Een Zonnig Avontuur.`
U leest het goed, Moeder de vrouw en de Olijke Twee genieten twee weken lang van een zeer welkome vakantie. Afgelopen vrijdag was het de laatste schooldag voor het drietal. Moeder de vrouw sloot haar eindstage af middels het organiseren van een zogenaamd kunstmuseum, wat druk werd bezocht door leerlingen en ouders. Een zeer drukke periode zit er dan ook gelukkig voor haar op. De oudste olijkerd, Julia geheten, sloot ook weer een schoolperiode af en mocht op deze laatste schooldag verschijnen met vreemdsoortig haar. Het was namelijk, althans in haar klas, `Crazy Hair Day.` Ook Levi, de jongste olijkerd, kwam thuis met de mededeling dat deze `Crazy Hair Day` eveneens voor zijn klas zou gelden. In alle vroegte werd hij dan ook voorzien van een uitermate fraai kapsel, om op school aangekomen te concluderen dat hij zich schromelijk had vergist. U begrijpt, de olijkerd mocht zich de gehele dag verheugen in een enorme aandacht van zijn klasgenootjes die hun haren wel keurig gekapt en gekamd hadden. Gelukkig trok het ventje zich er niets van aan en kwam hij, na een lange schooldag, thuis zoals hij eerder die dag was vertrokken: compleet met wasknijpers!
Het had behoorlijk wat voeten in de aarde, maar het is Uw Hoofdredacteur, ten langen leste, uiteindelijk gelukt. Nu zult U zich wellicht afvragen wat er dan uiteindelijk gelukt is. Welnu, het zit zo. Na negen weken lang te hebben gelogeerd in Huize Hoofdredacteur, was het de bedoeling dat de beide logees, Oom Albert en Tante Reinie, afgelopen zaterdag per grote KLM Boeing naar Nederland zouden gaan terugkeren. Niets bleek echter minder waar te zijn toen beiden, op het vliegveld aangekomen, zich spontaan als vrijwilliger melden om op Curacao achter te blijven omdat de vlucht was overboekt. Het leverde hen weliswaar een aardig financieel meevallertje en nog een mooie avond op Curacao op, maar Uw Hoofdredacteur zag het zwerk al drijven. Immers, toen het gezelschap, na enige uren te hebben gebivakkeerd op het vliegveld, in Huize Hoofdredacteur terugkeerde, mompelde Oompjelief: `Ik ben benieuwd of wie marg´n weer zovulle kunt vang´n als wie opnieuw hier blieft! Doar ku´j wa dagwark va moak´n.` U begrijpt, Uw Hoofdredacteur had zich er al geheel mee verzoend dat het waarschijnlijk onmogelijk zou zijn beide logees, zonder enige vorm van dwang of drang, van dit eiland af te krijgen. Uiteindelijk bleek dat echter toch ook nog wel weer mee te vallen. Immers, gisterenmiddag checkte het tweetal keurig in voor de vlucht naar Amsterdam zonder zich als vrijwillige achterblijver te melden en stapten zij daadwerkelijk op de roltrap die hen naar de grote blauwe vogel zou voeren. Inmiddels zullen zij vast en zeker in de strenge koude zijn gearriveerd. In Huize Hoofdredacteur is het stiller dan stil, na negen weken gezelschap te hebben gehad is het wel weer even wennen voor het gezin Hoofdredacteur.
Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten