Totaal aantal pageviews

donderdag 27 juni 2013

Afscheid op Chogogo.....

Het is inmiddels donderdag 27 juni 2013 geworden op het nog altijd tamelijk warme eiland Curaçao. Weliswaar heeft het behoorlijk geregend de afgelopen nacht, maar toen Uw Hoofdredacteur vanochtend in alle vroegte de buitendeuren openschoof, kwam de hitte hem toch alweer tegemoet. Voor Uw Hoofdredacteur is het de laatste werkdag van de week vandaag, nu er een aantal vrije dagen in de agenda zijn opgenomen. Morgen en komende maandag geniet Uw Hoofdredacteur vervolgens van een tweetal snipperdagen waarna op dinsdag "Dia di Bandera" staat gepland. Deze zogenaamde "dag van de vlag" geldt als officiële feestdag, waardoor eerst op volgende week woensdag het werk hervat zal hoeven worden. Tegelijkertijd geeft dat Uw Hoofdredacteur de mogelijkheid om komende maandag Moeder de vrouw en de Olijke Twee naar het vliegveld te begeleiden wanneer hun vakantiereis naar Nederland op het programma staat. U ziet, na vandaag is er eindelijk de mogelijkheid om een aantal dagen rustig aan te doen. Een heerlijk vooruitzicht!

Nu het schooljaar er voor de Olijke Twee bijna opzit, is de periode van afscheid nemen aangebroken. Immers, de komende week vertrekt veel defensiepersoneel dat jarenlang op Curaçao heeft gewerkt, vanaf dit zo fraaie eiland. En, dat betekent dat veel kinderen waarmee beide olijkerds jarenlang hebben opgetrokken, in de klas of ook privé, terug gaan keren naar Nederland. Ieder jaar weer is dat een hard gelag voor kinderen; je verliest immers maar zo je vriendjes en vriendinnetjes uit het oog. Wat het wel weer een beetje goed maakt is het feit dat terugkerend marinepersoneel de laatste week voor vertrek wordt ondergebracht op het ressort van Chogogo. En dat is een prima plek om te verblijven. Feitelijk is het een groot vakantiepark, ruim opgezet, met een mooi zwembad en veel ander vertier voor kinderen. Welnu, dochterlief had gisteren het afscheid van een van haar klasgenootjes gecombineerd met een bezoek aan datzelfde Chogogo alwaar zij zich, tot een uur of zeven in de avond, meer dan prima vermaakte. Morgen gaat zij zelfs nog een nachtje bij het vriendinnetje logeren waarna het afscheid vervolgens definitief is. Op naar volgend schooljaar, op naar nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.
Een van de politieke partijen op dit eiland, de PAR, was tot voor kort een grote regeringspartij. Vele jaren lang regeerde de PAR vanuit een stabiele positie op Curaçao, met mevrouw Emily de Jong-Elhage als bevlogen leider. Dit was de partij die de onderhandelingen met Nederland over de staatkundige hervormingen uiteindelijk tot een goed einde bracht. In 2010 ging het echter behoorlijk mis. Weliswaar behaalde de PAR nog een fiks aantal zetels, maar een regering met hen kon niet worden gevormd. De PAR werd immers buitenspel gezet door een snelle actie van ex premier Gerrit Schotte. Daarna ging het bergafwaarts met de PAR en bij de laatste verkiezingen behaalden zij dan ook nog slechts vier zetels. Inmiddels is een van die zetels meegenomen door een Statenlid die feitelijk uit de PAR stapte. Welnu, de afgelopen weken waren er drie kandidaten die zich hadden opgeworpen om de leiderspositie binnen de partij, vacant gekomen na het vertrek van mevrouw de Jong-Elhage, te gaan bekleden. Een drietal openbare debatten volgde waarna gisteren bekend werd gemaakt dat de leden van de PAR hebben gekozen voor de heer Daniel Hodge als nieuwe leider. Hodge, tot voor kort nog Minister-president in het takenkabinet namens de partij Pueblo Soberano, verkreeg de meeste stemmen. Inmiddels heeft een der andere kandidaten bekend gemaakt dat zij heeft besloten uit de PAR te stappen en haar zetel mee te nemen. Thans resteren er dus nog maar twee PAR zetels in de Senaat. Hoe hard kan het gaan? U begrijpt, de heer Hodge ziet zich voor een enorme uitdaging gesteld. Hoe het de PAR zal vergaan in de toekomst? Uw Hoofdredacteur zal U er vast en zeker van op de hoogte houden in volgende edities van "Een Zonnig Avontuur!"

Wordt vervolgd....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten