Totaal aantal pageviews

zondag 9 juni 2013

De terugkeer van structuur!

Vandaag is het zondag 9 juni 2013 op het nog tamelijk bewolkte eiland Curaçao. Ook gisteren was dat het geval en werd het pas later op de dag, zo aan het einde van de middag, stralend weer. Uw Hoofdredacteur had het druk gisteren. Zo druk dat hij er volstrekt niet aan toe kon komen om U te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur." Al zeer vroeg in de ochtend namelijk, werden de Olijke Twee verwacht op een verjaarspartijtje dat zou worden gehouden op het fietsverkeerpark. "Pap, we moeten wel even de banden van onze fietsjes oppompen hoor. Ze zijn helemaal leeg! Weet je wat? Ik doe dat zelf wel even", zo meldde zoonlief Levi. Even later waren de rapen echter geheel gaar. "Bwaaaahhhhh. Het is mislukt! Ik draaide het ventiel van de band af en heb het in de put laten vallen. Nu kan ik niet eens fietsen! Bwaaahhhh!!!" U begrijpt, de fietsherstelredacteur diende op te treden en zorg te dragen voor reparatie. Hetgeen geschiedde, de rust keerde weer terug en met twee fietsjes in de laadbak van de auto reed Uw Hoofdredacteur naar het fietsverkeerpark.

Aldaar aangekomen diende Uw Hoofdredacteur de tijd te doden. Immers, het feestje zou twee uren duren waarna de beide olijkerds, met gezwinde spoed, afgeleverd dienden te worden bij zang- en blokfluitles. Uiteindelijk gelukte het Uw Hoofdredacteur om de beide kleine passagiers telkenmale op tijd op de plaats van bestemming af te leveren. Tussendoor zeulde Uw Hoofdredacteur dan ook nog eens met zware tassen vol boodschappen; het tweetal eet immers zo ongeveer de gehele dag. Aan schrijven kwam Uw Hoofdredacteur dan ook volstrekt niet toe gisteren, vandaag is dat echter gelukkig geheel anders.
Al diende het gezin Hoofdredacteur vanochtend in alle vroegte vanzelfsprekend wel het huis weer enigszins toonbaar te maken nu in de loop van de middag Moeder de vrouw weer voet op Curaçaose bodem zal gaan zetten. Moeder de vrouw, die op dit moment al vele uren in een grote KLM Boeing is opgevouwen, vliegt eerst naar de fraaie landingsbaan van Sint Maarten. Daarna zal de grote vogel weer opstijgen om het laatste gedeelte van de reis af te leggen richting Curaçao. Moeder de vrouw heeft een week in Nederland doorgebracht. Nu was de aanleiding daarvoor minder prettig, maar toch gaf het haar ook de gelegenheid allerlei vrienden en bekenden weer eens op te zoeken. Dat zij op de valreep dan ook nog de geboorte van het zoontje van hartsvriendin Monique mocht beleven, was helemaal geweldig. Vanaf vanmiddag zal er dus wel weer enige structuur in het huishouden van het gezin Hoofdredacteur worden aangebracht!

Welnu, Curaçao heeft, vanaf afgelopen vrijdag, eindelijk een nieuwe regering. Nadat enkele malen sprake was geweest van uitstel van de geplande beëdiging, werd deze vrijdagmiddag uiteindelijk een feit. Onder het toeziend oog van vele belangstellenden legden de verschillende Ministers en de nieuwe Minister-president, ten overstaan van de waarnemend Gouverneur, de eed af. Vanaf dat moment is op Curaçao sprake van het Kabinet Asjes, met vanzelfsprekend de heer Ivar Asjes als Minister-president aan het roer. Met argusogen wordt door velen gekeken wat er van dit Kabinet te verwachten zal zijn. De man Asjes, Uw Hoofdredacteur schreef dat al eens in eerdere edities, is immers geen onbesproken figuur. Hoe het ook moge zijn, het zogenaamde takenkabinet bestaat niet langer. We zullen zien wat de toekomst brengt!

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten