Totaal aantal pageviews

woensdag 5 juni 2013

Nog immer onrust!

Vandaag is het woensdag 5 juni 2013 geworden op het ietwat bewolkte eiland Curaçao, waar het overigens de afgelopen nacht bijzonder hard heeft gewaaid. Met grote regelmaat schrok Uw Hoofdredacteur wakker door enorme knallen die werden veroorzaakt door de golven die tegen de rotsen werden gebeukt. De zee achter Huize Hoofdredacteur is dan ook wild. In ieder geval maken deze omstandigheden dat de temperatuur beter te verdragen is dan de afgelopen dagen toen het uitermate heet was op dit zo fraaie eiland. Al vroeg in de ochtend zat Uw Hoofdredacteur achter zijn bureau voor een nieuwe werkdag in een nog altijd zeer tumultueuze omgeving. Met een vakbond die het volstrekt oneens is met keuzes van de Minister van Justitie en allerlei acties die daarvan het gevolg zijn, is er dan ook niet echt sprake van een rustige werkomgeving momenteel.

Vanochtend vroeg kon Uw Hoofdredacteur de beide olijkerds, Julia en Levi geheten, gelukkig weer onderbrengen op hun schooltje. Dit nadat zij gisteren dienden te verzuimen vanwege het feit dat beiden ziek waren. Met oogjes die op half zeven hingen was naar schoolgaan niet echt een optie en diende Uw Hoofdredacteur zijn programma beduidend om te gooien. Na een lange en goede nachtrust bleken beiden vanochtend overigens weer goed aanspreekbaar en lieten de olijkerds weten dat "het nu echt tijd werd om weer naar school te gaan!" Ook Uw Hoofdredacteur lag al uitermate vroeg in zijn mandje nu hij, veel eerder op de dag van gisteren, al tegen drieën in de ochtend achter zijn computertje zat om live getuige te zijn van de uitvaartplechtigheid waarvoor Moeder de vrouw in Nederland is. Nimmer te voren had Uw Hoofdredacteur een uitvaart van achter een beeldscherm meegemaakt en hij was dan ook oprecht verbaasd hoe duidelijk de plechtigheid voor hem te volgen was. Mooi dat techniek dit op afstand mogelijk maakt!
Voor wat betreft de politieke situatie op dit eiland valt er wel weer wat te melden. Gisteren namelijk deed het gerucht de ronde als zou inmiddels de gehele screening van potentiële bewindslieden zijn afgerond. Er zou thans dan ook niets meer in de weg staan om de beëdiging van nieuwe Ministers en van de heer Asjes tot Minister-president, daadwerkelijk te laten plaatsvinden. Echter, het bleef vooralsnog bij een gerucht nu er van de zijde van de Gouverneur geen enkele officiële bekendmaking volgde op de dag van gisteren. De onrust en de insinuaties blijven dan ook nog steeds bestaan en velen wachten nieuwsgierig af wat het vervolg zal gaan zijn. Wanneer Uw Hoofdredacteur daarover meer informatie heeft, wordt U daarover vanzelfsprekend geïnformeerd in een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur."

Terwijl in Nederland door de Vereniging van Directeuren van Penitentiaire Inrichtingen in gezamenlijkheid met de medezeggenschap een alternatief voor het Masterplan van de heer Teeven werd gepresenteerd, blijft het dus ook in het Curaçaose gevangeniswezen onrustig. Uw Hoofdredacteur is dan ook uitermate benieuwd wat dit de komende dagen voor collega Bullie en voor hemzelf zal gaan betekenen. Het lijkt er immers op dat de strijd tussen vakbond en Minister zich slechts zal gaan verharden, met inderdaad mogelijke acties als gevolg. Acties die waarschijnlijk het dagelijks leven binnen de organisatie weer gaan lamleggen. Hoe het echter ook moge zijn, er blijft dus werk in overvloed op dit mooie eiland!

Wordt vervolgd.....    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten