Totaal aantal pageviews

vrijdag 7 juni 2013

Het gaat gebeuren......

Op het nog altijd zeer fraaie eiland Curaçao is het vandaag vrijdag 7 juni 2013 geworden. De wind, die de afgelopen dagen nimmer aflatend de golven met grote kracht tegen de rotsen achter Huize Hoofdredacteur liet botsen, is verdwenen als sneeuw voor de zon. Wat resteert is slechts rustig kabbelend water waarin Uw Hoofdredacteur, gezien de nog altijd zeer hoge temperatuur, vanmiddag gerust een duikje kan gaan nemen. Althans, wanneer hij de Olijke Twee, Julia en Levi geheten, weer heeft kunnen afhalen van hun school. Immers, dit tweetal heeft het steevast erg warm en zal derhalve graag deel gaan uitmaken van het gilde der zwemmers. Het is overigens bijna weekeinde op dit zo mooie eiland. Na een zeer turbulente week wachten Uw Hoofdredacteur een paar, hopelijk rustiger, dagen. In ieder geval zal Uw Hoofdredacteur, vergezeld door beide olijkerds, zich zondag op het locale vliegveld Hato gaan melden om Moeder de vrouw op te gaan halen. Zij keert, gelukkig overigens, na een week te hebben verbleven in het zonnige Nederland, terug naar huis. Eindelijk weer een beetje structuur in Huize Hoofdredacteur!

Vooraleer het zover is, wacht Curaçao echter nog een boeiende en spannende dag. Het heeft er namelijk alle schijn van dat het vandaag dan echt gaat gebeuren. Uw Hoofdredacteur schreef al in eerdere edities van "Een Zonnig Avontuur" een aantal malen over het screeningproces dat nog niet zou zijn afgerond. Daardoor was het vervolgens onmogelijk de geplande installatie van een nieuw Kabinet doorgang te laten vinden. Welnu, uit betrouwbare bron heeft Uw Hoofdredacteur mogen vernemen dat alle formaliteiten thans lijken te zijn afgerond. Klaarblijkelijk is het dan ook zo dat de nieuwe bewindslieden, inclusief de heer Asjes als Minister-president, vanmiddag rond de klok van 4 uur zullen worden ingezworen. En daarmee blijkt dan dat feitelijk niets onmogelijk is. Hoe kan het anders zijn dat een Minister-president wordt beëdigd die slechts 831 stemmen heeft verkregen tijdens de laatste verkiezingen. Waarin een klein land dus groot kan zijn en het onmogelijke daadwerkelijk mogelijk wordt gemaakt!
Ook in Nederland was het gisteren een spannende dag nu Staatssecretaris Teeven zijn Masterplan voor het gevangeniswezen door de Tweede Kamer trachtte te loodsen. Het leverde boeiende discussies op, waarvan Uw Hoofdredacteur, als belanghebbende, vanzelfsprekend het een en ander heeft meegekregen. Uitermate verrassend vond Uw Hoofdredacteur de vondst van een grote pot geld, die plotsklaps uit de hoed van de heer Teeven werd getoverd. Door die pot geld lijkt het er thans op dat er minder inrichtingen zullen worden gesloten dan in het oorspronkelijke plan stond vermeld. Hoe het ook moge zijn, het lijkt er wel op dat er voor de TBS kliniek te Balkbrug, Veldzicht geheten, gelegen in de buurt van de woonplaats van Uw Hoofdredacteur, weinig hoop resteert. Dat dit voor het dorp Balkbrug, waar velen voor hun inkomen afhankelijk zijn van deze kliniek, een grote teleurstelling is, hoeft geen nader betoog. Bij  Uw Hoofdredacteur echter overheerste blijdschap, nu het er immers op lijkt dat er veel minder ontslagen zullen gaan vallen dan in eerdere instantie werd bericht. De komende weken zal het vervolg, ook vanaf Curaçao, dan ook nauwlettend worden bekeken.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten