Totaal aantal pageviews

maandag 17 juni 2013

Curacao in het nieuws!

Op Curaçao is het inmiddels maandagavond 17 juni 2013 geworden. De zon is achter de horizon verdwenen en de schemering is al ingevallen. Zojuist zijn de beide olijkerds, na een lange en inspannende schooldag, te rusten gelegd en heeft uw Hoofdredacteur eindelijk de gelegenheid om U te voorzien van een recente editie van "Een Zonnig Avontuur." Later dan dat U normaliter gewend bent op de maandag, dat wel. Echter, dit zo fraaie eiland bood Uw Hoofdredacteur helaas niet eerder dan op het moment van nu de gelegenheid om enige woorden aan het beeldscherm toe te vertrouwen. Er was immers sprake van een drukke werkdag vandaag, waarin trouwens ook nog even een rechtstreekse beeldverbinding met de heer Pinoccio in Nederland werd opgebouwd. De heer Pinoccio had zijn draai weer helemaal te pakken in Nederland, zo meldde hij aan Uw Hoofdredacteur. Dat hij aan het klimaat overigens nog niet helemaal is gewend, zal in het vervolg van deze editie nog wel overduidelijk blijken.

Het was druk en hectisch vandaag op de dagelijkse werkplek. Dat had alles te maken met het feit dat een grote groep bewoners van het instituut waar Uw Hoofdredacteur over het algemeen zijn dagen doorbrengt, via een advocaat een klacht had ingediend over de behandeling die zij dagelijks ondergaan. Met name het feit dat men in veel gevallen niet kan beschikken over deugdelijk sanitair en dat een fatsoenlijk dagprogramma ontbreekt, leidde tot de collectieve klacht. Aan de Minister van Justitie is inmiddels een ultimatum gesteld, men verlangt een oplossing voor de problemen, en wel op korte termijn. Dat lijkt Uw Hoofdredacteur overigens een enorme klus en dus is het afwachten wat het gevolg zal zijn wanneer aan het ultimatum niet kan worden voldaan. U ziet, geen dag is hetzelfde, ook op dit mooie eiland niet, wanneer je werkt in een instituut zoals Uw Hoofdredacteur dat doet.
Curaçao kwam overigens menigmaal vaker in het nieuws vandaag. Met name het bericht dat er, in Nederland, een persoon van Curaçaose origine werd aangehouden die mogelijk betrokken is bij de moord op de politicus Helmin Wiels, hakte er behoorlijk in. Velerlei geruchten doen inmiddels de ronde. Zo werd er recentelijk, Uw Hoofdredacteur maakte daar al eerder melding van, een lijk gevonden waaraan verschillende ledematen ontbraken. Daarnaast werd er een auto gevonden, verscholen in de zogeheten mundi, met een geheel bebloede achterbank. De geruchten maken melding van verbanden tussen de auto, het gevonden lijk en de aanhouding in Nederland. Hoe het ook moge zijn, mogelijk en hopelijk is er nu sprake van een doorbraak in het onderzoek naar de liquidatie van de heer Wiels. Inmiddels is de aangehouden man aangekomen op de luchthaven van Curaçao en zal uit verhoren moeten blijken of er überhaupt sprake is van enige betrokkenheid. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur zal mogelijke ontwikkelingen zeer geïnteresseerd volgen en U vanzelfsprekend op de hoogte houden van eventueel nieuws.

Dan ontving Uw Hoofdredacteur nog een fraaie afbeelding waaruit duidelijk blijkt dat de heer Pinoccio bij lange na nog niet is gewend aan de klimatologische omstandigheden te Nederland. De heer Pinoccio bleek, in gezamenlijkheid met zijn eega Ina, een uitstapje te hebben gemaakt naar het Pinkpop muziekfestival te Landgraaf. Weliswaar wordt dit evenement normaliter tijdens de beide Pinksterdagen georganiseerd, maar ditmaal was klaarblijkelijk besloten een wat later tijdstip te kiezen. Welnu, afgelopen weekeinde was het dan eindelijk zover en kon het lawaai losbarsten. Ditmaal dus met de heer en mevrouw Pinoccio als aandachtige toeschouwers. Terwijl de rest van de feestgangers, over het algemeen, gehuld bleek te zijn in een shirtje en weinig verhullende kledij, trok daarentegen de heer Pinoccio zijn jas tot juist onder zijn (imposante) neus dicht. Zo ziet U maar, na een tijdlang de Curaçaose zon op je lijf te hebben gevoeld, kun je maar langzaam wennen aan Nederlandse temperaturen.....

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten