Totaal aantal pageviews

vrijdag 21 juni 2013

De laatste loodjes.....

Vandaag is het alweer vrijdag de 21 juni 2013 geworden op het, zoals gebruikelijk, zeer warme eiland Curaçao. Het is nog vroeg in de ochtend en toch staat het zonnetje al hoog aan de hemel. De temperatuur loopt dan ook snel richting de dertig graden Celsius en het zal zeer waarschijnlijk ook  wel weer een warme dag worden vandaag. Het is de laatste werkdag van de week alvorens het weekeinde aanbreekt op dit zo fraaie eiland. Een weekeinde dat morgen begint met de nodige spanning, althans voor de oudste olijkerd, Julia geheten. Immers, morgen is de dag dat het Junior Songfestival Curaçao zal worden georganiseerd door haar muziekschool Kids-Play-Music. En, dochterlief zal op dat festival een lied ten gehore brengen met de titel "Tik-Tak." De tekst kent Uw Hoofdredacteur inmiddels uit zijn hoofd, nu al wekenlang dagelijks geoefend werd door het kleine ding. Morgenochtend zal het dan eindelijk gaan gebeuren en Uw Hoofdredacteur kijkt er, evenals de rest van het gezin Hoofdredacteur, ten zeerste naar uit.
 
Gisterenavond was het zover. Zoals een goed gebruik is geworden, voeren de leerlingen van groep acht van de Schroederschool, alwaar ook het olijke tweetal onderwijs geniet, aan het einde van het schooljaar een heuse musical op. Zo ook dus gisterenavond. Groep acht, leerlingen die zullen gaan vertrekken naar het voortgezet onderwijs, was er al vanaf de maand januari druk mee geweest. Ze schrijven de musical steevast zelf en het geheel ziet er, mede door het geweldige geluid en de uitmuntende belichting, zeer professioneel uit. Welnu, gisteren kon het massaal toegestroomde publiek kijken naar de introductie van een nieuwe televisiezender. Dat was namelijk het onderwerp van de musical. CNN, hetgeen staat voor Curaçao Caribean Network, bleek een geweldige productie die anderhalf uur lang boeide. De musical beeldde de eerste uitzendavond van deze televisiezender, compleet met reclamespots, uit. Wat een talent en wat maakt men er toch jaarlijks een geweldig verhaal van. Mocht het ooit zo zijn dat U voornemens bent met Uw kinderen af te reizen naar dit geweldige eiland, Uw Hoofdredacteur kan U een uitmuntende school zeer aanbevelen!
Het komende weekeinde krijgt het gezin Hoofdredacteur het dus druk. Immers, naast het al eerdere gememoreerde Songfestival, wacht het gezin morgenmiddag een verjaarsbijeenkomst op het strand van Snake Bay. Onder het genot van een hapje en een drankje, onderbroken door zo af en toe een duik in het zilte zeewater, wordt de verjaardag van een bevriende dorpsgenote gevierd. U begrijpt, dat had behoorlijk slechter gekund op zomaar een zaterdagmiddag. De zondag vervolgens zal voor Moeder de vrouw waarschijnlijk in het teken staan van haar afstudeeropdracht. Het concept, dat was opgestuurd naar Nederland, is teruggekomen met slechts een paar voorgestelde aanvullingen. U ziet, het zijn echt de laatste loodjes die thans aan de orde zijn. Wat rest, is nog een tweetal lesdagen alvorens de schoolvakantie daadwerkelijk een aanvang kan gaan nemen. Althans, voor Moeder de vrouw. De beide olijkerds hebben nog twee dagen meer af te leggen, echter het einde is wel degelijk in zicht. Dan breekt dus eindelijk het moment aan dat genoten kan worden van welverdiende rust en de batterij weer kan worden opgeladen voor een nieuw schooljaar. Alvorens het echter zover zal zijn, zal eerst worden genoten van bijna een maand vakantie in Nederland. U begrijpt, het vooruitzicht is meer dan uitstekend!
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten