Totaal aantal pageviews

woensdag 19 juni 2013

Wensen op plechtige wijze!

Terwijl Curaçao zo langzamerhand ontwaakt op deze woensdag de 19e juni 2013, is ook op dit fraaie eiland het bijgestelde Masterplan DJI, afkomstig van Staatssecretaris Teeven, geland. Het doet Uw Hoofdredacteur bijzonder veel deugd te zien dat er, in dit huidige plan, wordt uitgegaan van minder sluitingen van gevangenissen dan in eerdere instantie was bedacht. Met name het feit dat de Karelskamp te Almelo en de inrichtingen te Veenhuizen open blijven, geeft Uw Hoofdredacteur een uitermate goed gevoel. Immers, dat betreft twee inrichtingen waar Uw Hoofdredacteur in een ver verleden werkzaam is geweest en dat schept toch een band voor het leven. Desalniettemin blijft er sprake van een enorme bezuinigingsoperatie die grote gevolgen voor vele collega's zal hebben. Wat rest is dan ook een beetje een dubbel gevoel bij Uw Hoofdredacteur. Aan de ene kant is het goed te vernemen dat er zeven gevangenissen meer open blijven, maar aan de andere kant is wel degelijk sprake van een "zwarte dag" voor de Dienst Justitiële Inrichtingen, de DJI. Het had dus beter gekund, maar het had ook slechter gekund. De toekomst zal uitwijzen of de gemaakte keuzes verstandig zullen zijn.
 
Zoals Uw Hoofdredacteur U enige tijd geleden al berichtte, is de voor Huize Hoofdredacteur geparkeerde pick-up van Uw Hoofdredacteur recentelijk in de nachtelijke uren ontvreemd. Van de daders, en overigens ook van de auto, ontbreekt tot op heden ieder spoor. Gemakshalve gaat Uw Hoofdredacteur er inmiddels maar van uit dat het vehikel dan ook wel spoorloos zal blijven. Er was dan ook reden te over om op zoek te gaan naar vervangend vervoer. Uw Hoofdredacteur wordt immers wel geacht de dagelijkse werkplek tijdig te kunnen bereiken. Nu viel het nog niet zo hard mee om een geschikt karretje te vinden. Althans, dat leek zo te zijn tot de dag van gisteren. Toen brak namelijk het moment aan dat de oudste olijkerd, Julia geheten, met een Spaanstalig klasgenootje mee naar huis ging om te spelen. En, zo liet Moeder de vrouw weten: het zou goed zijn wanneer Uw Hoofdredacteur dochterlief, aan het einde van de middag, zou oppikken om haar mee naar huis te nemen. Na een behoorlijke speurtocht vond Uw Hoofdredacteur uiteindelijk het adres waar dochterlief verbleef. Voor de deur: een pracht autootje! Een karretje waar eventuele dieven zo kunnen instappen en niets hoeven te slopen om binnen te komen. Uw Hoofdredacteur was onmiddellijk verkocht. Slechts het bericht van een in Nederland woonachtige broer van Uw Hoofdredacteur maakt dat nog eventjes wordt nagedacht. De verlichting lijkt namelijk te ontbreken. Mocht er echter sprake gaan zijn van een definitieve overeenkomst, dan laat uw Hoofdredacteur U dat beslist weten middels een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur."

Dan hadden Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur, vanochtend in alle vroegte, een indringend gesprek met dochterlief Julia. Het meiske bevalt namelijk regelmatig, juist voor het naar schoolgaan, van lastige vragen. Zo ook dus hedenochtend. "Pap? Hoe kan het toch zijn dat wanneer je kinderen wilt, je ze soms wel krijgt maar soms ook niet? Kun je me dat even uitleggen?" Uw Hoofdredacteur verwees naar Moeder de vrouw, kinderdeskundige bij uitstek. "Nou meid, het is nu eenmaal zo dat wensen soms wel, maar soms ook niet uitkomen. Dat is bij jou toch ook het geval?" zo berichtte Moeder de vrouw. Dochterlief dacht eens even na en sprak: "Nou Mam, mijn wensen komen altijd uit! Ik weet trouwens ook wel hoe dat komt. In de eerste plaats heb ik altijd minimaal drie wensen. Er komt er vervolgens over het algemeen altijd wel eentje uit. Daarnaast doe ik mijn wensen op een bijzondere manier: ik doe ze heel plechtig!" Uw Hoofdredacteur geraakte nu toch wel enigszins geïnteresseerd en vroeg dan ook om verduidelijking: "Wat bedoel je dan met plechtig Julia? Hoe doe je dat dan?" Het grietje keek met grote ogen naar Uw Hoofdredacteur en sprak: "Nou weet je Pap? Voor iedere wens zeg ik gewoon "Lieve God!" Dan ga ik door met: ik wens dat......, en dan komt het altijd uit. Als je dus iets wilt Pap, dan moet je dat gewoon heel plechtig wensen!" Het is maar dat U het weet.

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten