Totaal aantal pageviews

dinsdag 18 juni 2013

Een kakafonie van geluid.....

Het is vandaag dinsdag 18 juni 2013 geworden op het zo fraaie eiland Curaçao. Het is nog altijd tamelijk bewolkt op Curaçao, nadat het welhaast de hele ochtend al behoorlijk regende. Daarmee werd Uw Hoofdredacteur overigens al vroeg in de ochtend geconfronteerd, met name als het gaat om de gevolgen van plotselinge regenbuien. Toen uw Hoofdredacteur namelijk op weg was naar zijn dagelijkse werkplek, en daartoe de immens hoge Julianabrug verliet om af te slaan richting Punda, zag hij plots zijn rit bruusk gestuit. Door de regenval en het feit dat het wegdek vervolgens onmiddellijk alle gladde eigenschappen van een ijsbaan vertoonde, hadden een tiental auto's toenadering gezocht tot de vangrail en was de rijbaan dientengevolge geheel geblokkeerd. Nog juist op tijd kon Uw Hoofdredacteur zijn vehikel tot stilstand brengen zonder dat daarbij schade werd opgelopen. U begrijpt, het laatste restje slaap was snel uit de ogen van Uw Hoofdredacteur verdwenen en hij was sneller dan snel klaarwakker. Volledig ontwaakt kon vandaag dan ook een aanvang worden gemaakt met de drukke werkzaamheden.
 
De jongste olijkerd, Levi geheten, was ook al in alle vroegte volledig ontwaakt. Bijzonder enthousiast
kwam hij Uw Hoofdredacteur melden dat "het vandaag eindelijk zover is." Het is namelijk zo dat zijn leerkracht, Juf Liselore, vandaag haar verjaardag viert. De gehele klas, op vrijwillige basis begeleid door meerijdende moeders, viert dat feest vandaag op een mooie locatie: Rancho Allegre. Ook Moeder de vrouw had zich opgeworpen als chauffeur en begeleidster, hetgeen vanavond waarschijnlijk nog goed aan haar te zien zal zijn. Immers, Rancho Allegre herbergt vele dieren. Geiten, koeien, paarden en kippen vormen zomaar een greep uit de aanwezige dierenpopulatie. Nu is het zo dat Moeder de vrouw allergisch is voor verschillende diersoorten, maar met name voor paarden. Terwijl zoonlief vandaag dan ook feest zal vieren, zit Moeder de vrouw waarschijnlijk in een hoekje te proesten en te wachten op de terugreis. Je moet wat over hebben voor je kinderen!
Huize Hoofdredacteur heeft de laatste tijd vele kenmerken van een muziektempel aangenomen. Gaat U maar na: dochterlief oefende eerst maandenlang op het in bedwang houden van een blokfluit, ontvangt inmiddels wekelijks de pianoleraar en dient dagelijks te oefenen op die piano, zit op zangles en neemt aanstaande zaterdag deel aan het Kindersongfestival. Daarnaast zit het grietje ook nog eens op streetdance. Zoonlief Levi heeft inmiddels ook besloten een blokfluit te gaan hanteren en zo kan het dan ook zijn dat horen en zien je, bij tijd en wijle, in Huize Hoofdredacteur vergaat. Welnu, thans heeft zich weer een nieuwe ontwikkeling voorgedaan. Nadat het gezin Hoofdredacteur het afgelopen weekeinde een bezoek bracht aan het jeugdtheater Drazans, en daardoor een prachtige uitvoering van Peter Pan kon bekijken, liet zoonlief Levi weten dat hij "graag bij het kindertheater zou willen." Zo gezegd werd zo gedaan; Moeder de vrouw meldde het ventje aan waardoor hij per september wekelijks theaterlessen zal gaan volgen. Gisteren echter besloten de beide olijkerds dat het een goede zaak zou zijn om hun vader alvast een voorproefje op die nieuwe carrière te geven. Prachtig uitgedost vertoonde het tweetal hun kunsten. Dat Uw Hoofdredacteur inmiddels op zoek is naar een geluidsdichte ruimte alwaar hij zich, zo af en toe, kan terugtrekken hoeft waarschijnlijk geen nader betoog. Mocht U nog een geschikte ruimte in de aanbieding hebben: Uw Hoofdredacteur hoort het graag!

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten