Totaal aantal pageviews

vrijdag 14 juni 2013

Een afgewerkte aangifte!

Het is vandaag vrijdag 14 juni 2013 geworden op het zo fraaie eiland Curaçao. Het is nog enigszins bewolkt op Curaçao, nadat het de afgelopen nacht licht heeft geregend. Aan het wolkendek te zien, klaart het echter snel op en zal waarschijnlijk de zon al snel weer met kracht dit eiland verwarmen. Hoe anders leken de vooruitzichten gisteren! Het was namelijk zo dat de locale KNMI, Meteo Curaçao geheten, gisteren weer eens met een waarschuwing kwam. Er was een zogenaamde "Tropical Wave" onderweg waardoor rekening met zware neerslag en fikse windstoten diende te worden gehouden. Uw Hoofdredacteur, wiens terras immers grenst aan zee, nam daarom snel ingrijpende maatregelen door ramen en deuren te barricaderen. Dit om schade door wateroverlast te voorkomen. Hij had vanzelfsprekend beter moeten weten. Het is namelijk over het algemeen zo dat wanneer de Meteo een waarschuwing afgeeft, meestal geheel andere omstandigheden optreden dan die waarvoor de waarschuwing is afgegeven. Zo ook gisteren natuurlijk. En zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur de storm zat af te wachten in een zeer warm huis omdat buiten de zon volop scheen. Met dank maar weer aan de Meteo dus!

Over twee weken is het zover. Dan is het einde van het schooljaar aangebroken voor Moeder de vrouw en voor de Olijke Twee, Julia en Levi geheten. Onmiddellijk daarna reist het drietal af naar Nederland om aldaar te gaan genieten van een welverdiende vakantie. Dat geldt niet voor Uw Hoofdredacteur. Sowieso paste een vakantietrip niet in zijn agenda, echter er speelt meer. Het is namelijk zo dat de verhuurster van Huize Hoofdredacteur, juist voor het gezin Hoofdredacteur in het huis trok, een geheel nieuwe bovenverdieping op het huis heeft laten zetten. Niet dat het gezin Hoofdredacteur daar het afgelopen jaar van heeft profiteren, maar de verdieping is er wel degelijk. Nimmer heeft Uw Hoofdredacteur de ruimte kunnen bekijken, en daarvoor is een goede reden. Het is namelijk zo dat weliswaar de verdieping is gebouwd, een klein detail werd echter vergeten. Er is geen trap!! En dus is het onmogelijk de bovenste verdieping ook daadwerkelijk te betreden. Ruimte om alsnog een trap aan te brengen is er ook niet echt. Maar, nu gaat het er toch nog van komen. Terwijl het grootste deel van het gezin Hoofdredacteur in Nederland zal verblijven, wordt Uw Hoofdredacteur geconfronteerd met de bouwvakkers. Waar de trap zal komen? Dat is nog een zeer groot raadsel. Hoe het ook moge zijn, wanneer er daadwerkelijk een oplossing zal zijn gevonden, dan laat Uw Hoofdredacteur U dat beslist weten in een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur."

Van de recentelijk ontvreemde auto van Uw Hoofdredacteur ontbreekt  nog altijd ieder spoor. U weet het zich wellicht nog wel te herinneren? Nadat in eerdere instantie beide kentekenplaten van de auto werden gestolen werd enige tijd later, in de nachtelijke uren, getracht de motorkap te openen met een tang. Hetgeen overigens leidde tot een zeer kunstig verbogen motorkap, zoals Uw Hoofdredacteur nimmer te voren had gezien. Daarna, eerder deze week, werd het karwei vakkundig afgemaakt en verdween de complete auto. Omdat aangifte bij de plaatselijke Hermandad gedaan diende te worden, was Uw Hoofdredacteur vervolgens uren zoet met een verblijf op het locale politiebureau. Vanochtend besloot Uw Hoofdredacteur daarom maar eens even contact op de gaan nemen met de verantwoordelijke Bromsnor om te vragen of de auto wellicht al ergens gesignaleerd zou zijn. "Ah, bondia Heer Hoofdredacteur. Kon ta ku bo? Alles goed? De auto? Maar U heeft toch aangifte gedaan? Juist! Nee, U ziet, ik heb de aangifte hier liggen, in dit bakje. Dat is namelijk de correcte gang van zaken. De benadeelde doet aangifte, ik werk dat uit en daarna gaat de aangifte in dit bakje. U ziet, ik heb het druk gehad, het bakje zit zo goed als vol. Wat er vervolgens met de aangifte gebeurt? Ja, niet zoveel eigenlijk. Voor ons is de aangifte afgewerkt snapt U? Ja hoor, fijne dag nog verder."

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten