Totaal aantal pageviews

woensdag 12 juni 2013

Een weerzien met twee Duvels.....

Het is vandaag woensdag 12 juni 2013 en Uw Hoofdredacteur gaat nog altijd, letterlijk en figuurlijk, gebukt onder een pijnlijke rug. Wat dan wel weer aangenaam van aard is, is het feit dat de zon weer schijnt als vanouds op dit zo fraaie eiland. Het is dan ook te hopen dat de elasticiteit van Uw Hoofdredacteur zeer binnenkort, met behulp van de warmte, weer op het oude peil zal geraken, al was dat nou ook niet bepaald hoogstaand. Maar dat terzijde. Het is woensdag vandaag en de maand juni is al welhaast halverwege. Dit betekent dat de Olijke Twee inmiddels bezig zijn met hun laatste schoolweken. Zoonlief Levi ontving recentelijk zijn rapport, wat er overigens uitstekend uitzag, en kreeg te horen dat hij zal overgaan naar groep drie. Iets wat het ventje zeer aanstond. Ook dochterlief, alhoewel zij nog even op haar rapport moet wachten, weet zeker dat groep vier in het verschiet ligt. En, zo worden kleine kinderen groot. Immers, ongeveer vier jaar geleden gingen zij al naar school op Curaçao, al waren zij toen, op de Bambischool, beduidend kleiner dan thans het geval is.

Hoe het ook moge zijn, het tweetal olijkerds is dus bezig met de laatste loodjes. En, die wegen in het geval van zoonlief Levi niet erg zwaar. Hij heeft immers de ene na de andere excursie en kan daardoor de schoolbanken behoorlijk mijden. Zo ook gisteren toen de reis, in het kader van het thema "logeren" voerde naar het Lions Dive Beach Hotel. Aldaar kreeg de gehele klas van deze olijkerd een uitgebreide rondleiding om kennis te kunnen maken met alle ins en outs van het hotelwezen. Er kon een kijkje worden genomen in de lobby, achter de receptie, bij het zwembad, in het restaurant en in een heuse hotelkamer. Daarbij vertelden medewerkers, zoals daar waren de poolboy, de houskeepster en de receptioniste op bevlogen wijze over hun werk. Het sprak zoonlief ten zeerste aan. Al meende hij wel op te moeten merken, toen hij hoorde dat handdoeken slechts werden verwisseld wanneer zij op de grond werden gegooid, dat het bij hem thuis ook net een hotel is.

Dan ontving Uw Hoofdredacteur gisteren goede berichten vanuit het verre Nederland. Wellicht weet U zich nog een naar Nederland teruggekeerde collega te herinneren in persoon van de 95% Fries? En wellicht kunt U zich ook nog Jumping Paul voor de geest halen, eveneens alweer geruime tijd geleden verkast naar Nederland? Welnu, gisteren lieten beide heren Uw Hoofdredacteur weten dat zij, in gezamenlijkheid, druk doende waren met het ophalen van vele verhalen uit "De West." Ten bewijze ervan werd een foto meegezonden, die Uw Hoofdredacteur onmiddellijk duidelijk maakte dat beide heren het wel heel erg gezellig hadden. Daarbij bleef het overigens niet. Het ene na het andere jaloersmakende bericht werd via de digitale snelweg verzonden richting Curaçao. Uren later, toen zelfs op Curaçao de schemering zich al aandiende, ontving Uw Hoofdredacteur de allerlaatste foto. Daarop viel duidelijk te zien dat het gezellig samenzijn was geëindigd op het biljart van een Uw Hoofdredacteur welbekend etablissement in Den Haag. De 95% Fries had de partij winnend afgesloten, zo werd bericht. Echter, volgens Uw Hoofdredacteur kent een middag herinneringen ophalen slechts winnaars en geen enkele verliezer. Het was dan ook maar wat leuk te zien dat het beide mannen goed gaat!
Ook voor Moeder de vrouw geldt dat het schooljaar er bijna op zit. Nog slechts een week of twee voor de klas staan en nog enige dagen hard blokken voor de studie, dan is het klaar. Deze week dient Moeder de vrouw haar definitieve scriptie in te leveren en die over enige weken te verdedigen waarna een PABO diploma vanuit Nederland mee terug naar Curaçao kan gaan reizen. Wat rest is een wekenlange vakantie in, het hopelijk zomerse, Nederland. Moeder de vrouw, in aanwezigheid van beide olijkerds, zal ondermeer bezoeken gaan brengen aan het gezin Pinoccio en het 95% Friese gezin. U ziet: de vooruitzichten zijn dus prima!

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten