Totaal aantal pageviews

maandag 3 juni 2013

Tumultueuze dagen.....

Het is vandaag maandag 3 juni 2013 geworden op het zo fraaie eiland Curaçao en een nieuwe werkweek is alweer enige tijd geleden van start gegaan. Een start die weer eens uitermate tumultueus van aard is, nu het erop lijkt dat werknemers van de organisatie waar Uw Hoofdredacteur werkzaam is, vandaag niet van zins lijken te zijn om hun werkplek te gaan betreden. Het is dan ook maar weer afwachten wat er vandaag allemaal staat te gebeuren; geen dag is immers hetzelfde op dit eiland. Desalniettemin zit Uw Hoofdredacteur keurig achter zijn bureau, nadat hij vanochtend in alle vroegte allereerst de beide olijkerds bij hun school diende af te leveren. Beiden wacht ook een drukke dag vandaag: de jongste olijkerd heeft namelijk maar weer eens een verjaarspartijtje vanmiddag terwijl dochterlief zich dient te vervoegen bij de beweeglijke juffrouw van streetdance. U ziet, de dag kent weer een hoog activiteitengehalte.

De afgelopen nacht kende overigens eveneens een hoog activiteitengehalte. Zoals U zich wellicht nog wel weet te herinneren verblijft Moeder de vrouw in Nederland en is Uw Hoofdredacteur druk doende met de dagelijkse huishoudelijke zorg. Welnu, door allerlei feestjes werd het in het weekeinde voor de beide olijkerds later dan gebruikelijk. En, dat was gisteren goed te merken. Beiden waren ten zeerste vermoeid en Uw Hoofdredacteur besloot dan ook hen tijdig onder de dekens te gaan stoppen. Nu was het overigens ook zo dat Uw Hoofdredacteur wat vermoeid was geworden na het uitvoeren van die vele taken. Dientengevolge lag hij gisterenavond dan ook zeer bijtijds in de echtelijke sponde. Van slapen zou echter niet al teveel terecht komen, zo zou later blijken. Immers, tegen de klok van elven meldde zich de jongste olijkerd, Levi geheten, met de mededeling dat hij niet lekker was. Hij had hoofdpijn en voelde aan alsof hij in brand stond. Een uur lang was Uw Hoofdredacteur druk om het ventje rustig te krijgen en wederom in slaap te laten vallen. Naast Uw Hoofdredacteur, dat dan weer wel. Enige uren later vervolgens meldde zich dochterlief Julia met het bericht dat zij bang was nu er iets wits opsteeg in haar slaapkamer. "Ik geloof echt dat het een spook is Pap. Ik ben bang, kan ik bij jou komen liggen?" Welnu, U begrijpt het al. De werkweek is net begonnen en Uw Hoofdredacteur heeft een gevoel als wordt het hoog tijd dat het weer weekeind wordt. Dat belooft dus nog wat de komende dagen!

De politieke schermutselingen op dit eiland gaan inmiddels gestaag voort. De eerder voorgenomen installatie van nieuwe Ministers en de Minister-president gaat vandaag niet door, U werd daarover al in een eerdere editie geïnformeerd. Het leidde er hedenochtend toe dat de heer Asjes, beoogd Minister-president, zich haastte bekend te maken dat er met zijn screening helemaal niets mis is en dat hij volstrekt niet begrijpt waarom de installatie vertraging zal gaan oplopen. Tegelijkertijd verscheen er vandaag in een prominent Nederlands dagblad een interview met de demissionaire  Minister-president Hodge. Deze verklaarde dat naar zijn mening de heer Asjes niet uit is op enig landsbelang, maar slechts uit is op macht. U begrijpt, dat is nogal een beschuldiging. Waarschijnlijk zal dat muisje dan ook zeker een staartje gaan krijgen en is politieke stabiliteit nog altijd ver weg. We zullen zien wat het verloop gedurende de rest van de week zal gaan brengen.

Wordt vervolgd.....    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten