Totaal aantal pageviews

zaterdag 1 juni 2013

Druk, druk, druk......!

Zo! Eindelijk is er even de tijd om U te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur" op deze zaterdagmiddag de eerste juni van het jaar 2013. Het was namelijk volstrekt onmogelijk voor Uw Hoofdredacteur om U eerder van een editie te voorzien, het leven van Uw Hoofdredacteur was vanaf gisterenavond drukker dan druk te noemen. Echter nu, terwijl zojuist Moeder de vrouw is afgezet bij de roltrap van het locale vliegveld Hato en de zon het terras van Huize Hoofdredacteur innig verwarmt, is er even rust. Een moment van bezinning en een moment voor een koud Polarretje en een moment om te schrijven. Er gebeurde immers weer van alles op dit zo fraaie eiland de afgelopen 24 uur. Om U al dat nieuws niet te onthouden wordt U er ditmaal weer als vanouds, tot in detail over geïnformeerd in deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Er is nog immer sprake van fiks tumult op dit eiland. Schreef Uw Hoofdredacteur eerder deze week al over het ontslag dat de heer Asjes als Statenlid had ingediend om de post van Minister-president te kunnen gaan invullen, gisterenavond landde een soort bombrief op Curaçao. Wat was er dan aan de hand? Welnu, het stellige voornemen van de partij Pueblo Soberano was gelegen in het feit dat komende maandag, 3 juni aanstaande, een nieuw Kabinet zou worden ingezworen met de eerdergenoemde heer Asjes aan het hoofd ervan. Echter, alvorens Ministers en Minister-president kunnen worden beëdigd, dienen zij een screening te ondergaan. Geen enkel probleem, zo redeneerde de partij. Dat bleek echter toch wat te voortvarend nu gisteren de waarnemend Gouverneur een brief stuurde naar de verschillende Statenleden met de boodschap dat de screening nog niet is afgrond. Geen installatie op maandag derhalve! Er is dus klaarblijkelijk wat aan de hand dat maakt dat er geen installatie kan plaatsvinden. Vervolgens ontstaat er iets wat lijkt op een klucht. De heer Asjes, welke inmiddels dus ontslag had genomen als Statenlid en was opgevolgd door een nieuw partijlid, wenst nu zijn ontslag in te trekken. Of dat juridisch wel kan is de vraag overigens. En, zo blijft het dus de vraag of er een nieuw Kabinet komt, wanneer dat dan komt, wie er dan in zal zitten en wie er Minister-president zal worden. U wordt daarover vast en zeker in een volgende editie nader geïnformeerd.
Dan was er hedenochtend sprake van een geweldige karatetraining voor de jongste olijkerd, Levi geheten. De aanleiding was echter minder leuk: de Sensei waarvan het mannetje lang les heeft gehad, keert terug naar Nederland. Een opvolger is er helaas niet voorhanden en dus wachtte vanochtend de laatste les. Ditmaal bij de Sensei thuis. Allerlei oefeningen werden afgewerkt in en rondom het mooie zwembad van de Sensei. Vervolgens had deze zeer betrokken trainer een BBQ georganiseerd voor alle aanwezigen en werd er, al tegen de klok van elven in de ochtend, een roseetje voor de dames en een biertje voor de heren uitgeserveerd. Toen, aan het einde van de ochtend, alle leerlingen ook nog eens een fraai aandenken kregen uitgereikt, kon de dag niet meer stuk. Jammer maar helaas, aan de karatelessen is dus een einde gekomen. "Het is jammer, maar geeft me nu wel de kans om op voetballen te gaan", zo redeneerde de kleine olijkerd. Komende week, tussen alle drukke werkzaamheden door, zal Uw Hoofdredacteur dan ook de contractonderhandelingen met geïnteresseerde clubs, en dat zijn er waarschijnlijk veel, gaan opstarten.

Tussen de drukke werkzaamheden door, Uw Hoofdredacteur noemde het al, moet dat allemaal gebeuren. Immers, zojuist werd Moeder de vrouw afgeleverd bij de roltrap die voerde naar een immense Boeing 747. Zij vliegt, over een half uurtje ongeveer, immers naar Nederland vanwege een droevige familiegebeurtenis. Aan Uw Hoofdredacteur de taak om er de komende week voor te zorgen dat het drukke huishouden in Huize Hoofdredacteur redelijk ongestoord zal doordraaien. Een klus die er mag zijn en waarmee Uw Hoofdredacteur dan ook ten zeerste is vereerd. Hoe het hem zal vergaan? U zult het beslist vernemen in een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur!"

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten