Totaal aantal pageviews

zondag 23 juni 2013

Keurig gekleed maar toch opgepakt!

Inmiddels is het zondag 23 juni 2013 geworden op het zo fraaie eiland Curaçao. Het is nog zeer vroeg in de ochtend en de meeste inwoners van Curaçao zullen waarschijnlijk nog niet eens zijn ontwaakt. Hoe anders was dat voor Uw Hoofdredacteur toen beide olijkerds zich, zoals gewoonlijk in het weekeinde, meldden tegen zessen in de ochtend met de mededeling dat zij graag een goede film zouden gaan bekijken. U begrijpt, dat kon geregeld worden. Thans zit het tweetal dan ook ingespannen te turen naar de avonturen van "Snuf de hond" en kan Uw Hoofdredacteur van de gelegenheid gebruik maken om een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur" te redigeren. Immers, er is geen dag dat er op dit eiland niets bijzonders te gebeuren staat. Redenen te over om U derhalve snel te voorzien van een nieuwe uitgave.

Zoals bekend mag worden verondersteld, reist Moeder de vrouw met de Olijke Twee en waarschijnlijk veel bagage over iets meer dan een week naar het verre Nederland. Exact op de eerste dag van de maand juli zal het gezelschap een enorme KLM Boeing 747 gaan betreden voor de lange vliegreis. Althans, zo leek het tot voor kort. Inmiddels ziet de toekomst er toch wat onzeker uit. "Wat is er dan aan de hand?" zo vraagt U zich wellicht af. Welnu, op Curaçao is het korps Douane uitermate ontevreden. U moet weten dat de rechtspositie van deze douaneambtenaren na 10-10-10, de datum waarop de staatkundige hervorming van kracht werd, nog altijd niet goed is geregeld. Herhaaldelijk heeft men de verantwoordelijke Minister van Financiën verzocht om een onderhoud, tot op heden echter zonder resultaat. De douaneambtenaren hebben thans dan ook aangegeven "het zat te zijn." Wanneer er de komende week niet alsnog een gesprek zal kunnen worden gearrangeerd, dan gaat de Douane op 1 juli aanstaande in staking. En dat is dus net de dag waarop Moeder de vrouw het luchtruim zou gaan kiezen! Overigens is de eerste juli sowieso een enorm drukke dag op het vliegveld Hato omdat dan ook veel uitgezonden defensiepersoneel naar Nederland terug gaat keren. U begrijpt, de verdere ontwikkelingen zullen de komende week met bijzondere interesse worden gevolgd.
Dan werd er eindelijk weer eens gescoord door de locale politie in haar nimmer aflatende strijd tegen criminaliteit. Recentelijk werd namelijk een autokraker ingerekend. Nu werd deze "boef" aangehouden met behulp van wel zeer bijzondere opsporingsmethoden. Wat was namelijk het geval? Welnu, alvorens de auto weg te nemen had de "boef" eerst nog een ander klusje afgewerkt. Hij brak in en wel in een woonhuis in de wijk Mahuma. Hij liet er zijn vuile kleding achter  en ruilde dit om voor een T-shirt, een broek en een paar schoenen. Deze spullen, afkomstig van de eigenaar van het bewuste huis, zaten de "boef" als gegoten. Enige tijd later echter, werd de "boef" aangehouden tijdens het kraken van de auto en verscheen hij, met foto en al, in de krant. Op die foto herkende de eigenaar van het huis te Mahuma zijn verdwenen kleding. En zo werd de "boef" deze week dan ook veroordeeld voor meerdere delicten. U ziet, kleding maakt niet altijd de man!

Vandaag is het dus zondag op Curaçao en geniet Uw Hoofdredacteur van een heuse rustdag. Weliswaar valt er, ook vandaag, weer van alles te beleven op dit eiland. Zo is er bijvoorbeeld een open dag bij de Marine op haar basis Parera. Er kan een kijkje worden genomen op de verschillende schepen en er zullen diverse demonstraties te bewonderen zijn. Echter, Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur hebben het de afgelopen weken bijzonder druk gehad. Reden dus om vandaag maar eens zonder vast programma de dag door te gaan. We zien dus nog wel wat we doen. Alles kan immers terwijl niets moet?

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten