Totaal aantal pageviews

donderdag 13 juni 2013

Een autoloze dag op Curacao!

Het is op het warme eiland Curaçao donderdag 13 juni 2013 geworden vandaag. Het is de dag nadat het op dit fraaie eiland autoloze woensdag was, althans voor Uw Hoofdredacteur. Is er dan sprake van een oliecrisis op Curaçao? De kosten van brandstof zijn er toch juist heel erg laag? Uw Hoofdredacteur zal het U uitleggen want nee, er is geen enkele sprake van een oliecrisis en ja, de kosten van brandstof zijn laag. Toch was er wel degelijk sprake van een autoloze zondag voor Uw Hoofdredacteur. Het zal namelijk zo tegen de klok van kwart voor zeven in de vroege ochtend van gisteren zijn geweest, toen Uw Hoofdredacteur zich, nog altijd behoorlijk strompelend, naar de poort voor Huize Hoofdredacteur spoedde. Met aan elke hand een olijkerd die, op hun beurt, in hun andere handje hun etensboxje droegen. Het gezelschap ging op weg naar de auto! De auto die het gezelschap naar de school van beide olijkerds zou moeten voeren. De poort werd geopend en zie! Daar waar tot de avond ervoor de Isuzu van Uw Hoofdredacteur stond geparkeerd, gaapte thans een enorme leegte. "Waar is de auto heen Pap", zo vroeg zoonlief Levi. Op het bericht dat de auto waarschijnlijk zou zijn gestolen, werd door de beide olijkerds geschokt gereageerd.

Maar inderdaad, de auto was en bleef verdwenen en zal in de komende weken waarschijnlijk wel voor een of andere "klus" worden ingezet. Gelukkig was buurman Jeroen zo vriendelijk om de beide olijkerds naar school te willen brengen. Beide kleintjes waren immers al behoorlijk in paniek omdat zij vreesden de uitvoering van het schoolkoor aan zich voorbij te moeten laten gaan. Wat Uw Hoofdredacteur restte, was het inschakelen van de plaatselijke politie om aangifte van diefstal te doen. Een karwei dat nogal wat tijd in beslag nam. Dit kwam overigens met name omdat de uitvoering van de gestolen auto, een pick-up, niet op het computerformulier bleek voor te komen. Uiteindelijk werd een oplossing gevonden door het vervoermiddel dan maar te kwalificeren als vrachtwagen, maar toen waren er toch nogal wat uren verstreken. Gelukkig kon er, in de loop van de dag, vervangend vervoer geregeld worden opdat de beide olijkerds in elk geval naar school kunnen vandaag. Als dat vervangend vervoer er straks nog staat tenminste. Groot waren overigens de blijken van medeleven die Uw Hoofdredacteur mocht ontvangen, ondermeer uit het verre Nederland. Zo stuurde de heer Pinoccio een heuse tekening op schaal opdat herinneringen aan 't autootje nooit verloren zullen gaan, waarvoor grote dank. Ook het feit dat nicht Marion zich, via de digitale snelweg, moest verontschuldigen omdat zij "er zo enorm om had moeten lachen", maakte grote indruk op Uw Hoofdredacteur.
Door de, uiterst welkome,  hulp van buurman Jeroen gelukte het overigens uiteindelijk wel om de beide olijkerds tijdig op school te krijgen gisteren. Dat was dus voor beiden een enorme opluchting nu zij, na maanden van keihard oefenen, een heus optreden van het schoolkoor zagen geagendeerd en bijna aan hun neus voorbij zagen gaan. Zowel zoonlief Levi als dochterlief Julia maken immers deel uit van dit schoolkoor, dat wekelijks wordt onderricht door vakmuzikant Roeland Vrolijk. Het moet gezegd, het optreden was bijzonder succesvol. Vol verve bracht het koor een fiks aantal liederen, met enorm plezier, ten gehore (voor beelden, klik hier). U ziet, ook al begon de dag dan ook wat triest, van achter de wolken kwam al snel weer een zonnetje aan rijden! Overigens helaas niet in een witte Isuzu!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten