Totaal aantal pageviews

zaterdag 15 juni 2013

Peter Pan op Curacao.....

Op het knetterhete eiland Curaçao is het vandaag zaterdag 15 juni 2013 geworden. De lucht is stralend blauw en met een temperatuur die dik boven de dertig graden Celsius ligt, is het warmer dan warm op dit zo fraaie eiland. Het weekeinde is aangebroken en dat betekent dat de zaterdagochtend haar vaste schema heeft gekend. Dochterlief naar zangles en zoonlief naar blokfluitles, boodschappen doen enzovoorts. De ochtend vloog dan ook, zoals altijd, snel voorbij en inmiddels is de middag op Curaçao al aangebroken. Terwijl Uw Hoofdredacteur de koelkast heeft ingeruimd met de recent verworven levensmiddelen, staat de computer al afgesteld op de zender waar, vanaf 14.30 uur locale tijd, de voetballers van Nederland zullen gaan spelen tegen de jeugdige Italianen. Dat alles met als inzet een plaats in de finale van het Europees Kampioenschap voor spelers tot 21 jaar. U ziet, er hoeft, ook op Curaçao, niet veel aan je belangstelling te ontsnappen. Hoe het ook moge zijn, Uw Hoofdredacteur is er dus helemaal klaar voor!

Moeder de vrouw heeft het bijna voor elkaar! Haar resten nog slechts vier werkdagen, wat rapportbesprekingen en een presentatie in Nederland. Dan heeft zij, in de eerste plaats, vakantie en is zij daarnaast volledig klaar met haar opleiding tot lerares. De afgelopen week stond in het vervolmaken van haar afstudeeropdracht, die met een omvang van 200 pagina's dikker is dan een gemiddeld boek. Twee jaar blokken kostte veel energie, maar het levert dan ook wel een mooi diploma en een volledige baan in het onderwijs op. Uw Hoofdredacteur heeft voor dat doorzettingsvermogen dan ook enorm veel waardering nu hij met eigen ogen heeft kunnen zien wat je ervoor over moet hebben om, naast een gezin en een druk huishouden, je doelen te bereiken. Nog maar vier werkdagen derhalve, verdeeld over twee weken, en Moeder de vrouw kan richting Nederland reizen om te gaan genieten van bijna vier weken vakantie. Het is haar van harte gegund!
Uw Hoofdredacteur schreef het U al, de middag zal in Huize Hoofdredacteur in het teken staan van het voetbal. Dat is echter beslist niet alles wat er op het programma staat. In het kader van de noodzakelijke gezinsactiviteiten wacht het gezin Hoofdredacteur dan ook nog, zo aan het begin van de avond, een zeer bijzonder uitje. Er zal namelijk worden afgereisd richting Landhuis Bloemhof. In de, overigens prachtige, tuin van datzelfde Landhuis Bloemhof wordt immers, door jeugdige acteurs en actrices van theaterschool Drazans, het wereldberoemde verhaal van Peter Pan uitgebeeld. Op een interactieve wijze overigens, hetgeen waarschijnlijk zoveel zal betekenen als dient Uw Hoofdredacteur het gevecht met Kapitein Haak aan te gaan. De Olijke Twee, Julia en Levi geheten, verheugen zich al wekenlang op dit bijzondere uitstapje. De uitvoering zal waarschijnlijk voortduren tot een uur of zeven in de avond, waarna vervolgens nog ergens een maaltijd zal moeten worden gescoord. Welnu, met de huidige klimatologische omstandigheden zal het een verademing zijn om ergens heerlijk op een terrasje te kunnen plaatsnemen. U ziet, het weekeinde is aan het gezin Hoofdredacteur uitermate goed besteed!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten