Totaal aantal pageviews

dinsdag 25 juni 2013

Een ijzeren stang van 10 kilometer!

Vandaag is het dinsdag 25 juni 2013 geworden op het nog altijd bijzonder warme eiland Curaçao. Ook al is het nog vroeg in de ochtend, toch loopt de temperatuur snel weer op naar waarden die boven de dertig graden Celsius zullen liggen vandaag. Een mooie dag voor een schoolreisje dus, zo redeneerde althans dochterlief Julia, die vandaag met haar klas zal afreizen naar de struisvogelfarm in de buurt van Santa Catharina. Iets waar het meiske enorm naar uitkeek, al zal zij zich waarschijnlijk volstrekt niet in de buurt van die struisvogels wagen vandaag. "Ze zijn zo eng Pap!" Desalniettemin, een dagje uit met de klas maakt klaarblijkelijk zoveel indruk dat het grietje gisterenavond al pijn in haar buik had van de zenuwen. Hopelijk zal er sprake zijn van een in alle opzichten geslaagde dag wanneer het gezelschap vanmiddag weer bij school zal arriveren.

Ook zoonlief Levi had vanochtend in de auto, op weg naar school, een mooi verhaal te vertellen. "Weet je Pap? Je kent mijn vriend Siem toch wel? Nou weet je wat er met hem is gebeurd? Hij heeft een nagel van zijn teen eraf. Dat heeft zijn kleine broertje gedaan. Zielig of niet Pap?" Uw Hoofdredacteur was vanzelfsprekend benieuwd naar de daadwerkelijke toedracht van dit ongeluk en vroeg het kleine mannetje daar dan ook naar. Het ventje dacht eens even na en vertelde vervolgens: "Nou weet je Pap? Siem zijn broertje is soms heel ondeugend. Dit keer had hij een heel grote ijzeren stang gepakt, die was heel erg zwaar. Wel 10 kilometer! En die heeft hij op de voet van Siem gegooid. En dat is heel erg want zo een stang is zwaar als wel 100 lood!" Voor Uw Hoofdredacteur was de uitleg geheel duidelijk, maar hij kan zich best voorstellen dat U het verhaal wellicht nog eens langzaam moet nalezen.
Het is Moeder de vrouw uiteindelijk gelukt! Zij dient immers de komende week, wanneer zij op
vakantie in het kille Nederland zal gaan verblijven, haar afstudeeropdracht te overhandigen aan haar PABO school in ruil voor een diploma. Deze afstudeeropdracht, ongeveer 250 pagina's dik, diende te worden geprint en te worden ingebonden. Dat bleek, Uw Hoofdredacteur schreef het al eerder, welhaast onbetaalbaar met printkosten van drie gulden per pagina. Moeder de vrouw ging dan ook op zoek naar cartridges om dan zelf het enorme bestand maar uit te gaan printen. Dat had echter nog wel wat voeten in de aarde. Niet elke pagina bleek namelijk recht uit het "huis, tuin en keukenprintertje" van de familie Hoofdredacteur te geraken en sommige pagina's dienden geheel opnieuw te worden opgemaakt. Echter, na uren fröbelen was het product gereed. De komende week kan Moeder de vrouw dan ook met een gerust hart afreizen naar het verre Nederland.

Dan maakten de verschillende kranten op dit eiland vanochtend melding van het volgende. Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren werd enige tijd geleden in Nederland een man aangehouden die mogelijk betrokken zou zijn bij de liquidatie van politicus Helmin Wiels. De aangehouden man, luisterend naar de schuilnaam "Pretu", werd vervolgens zeer snel overgebracht naar dit zo fraaie eiland om over zijn rol te worden gehoord. Het Openbaar Ministerie bracht de verdachte onder in het cellencomplex van de Koninklijke Marechaussee op Marinebasis Suffisant, alwaar de man tot op de dag van vandaag verblijft. Welnu, hedenochtend werd bekend dat de toegang tot het terrein van de Marinebasis en van de Marechausseekazerne hermetisch is afgesloten. Het terrein is inmiddels door allerlei barricades volledig aan het oog onttrokken en vandaag, zo wist de krant te melden, zullen zwarte zeilen worden aangebracht die het laatste stukje beeld zullen laten verdwijnen. Klaarblijkelijk is dus sprake van een risicovolle situatie die op deze wijze beheersbaar wordt gemaakt. Soms is het leven op Curaçao net als waant Uw Hoofdredacteur zich in een spannend jongensboek!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten