Totaal aantal pageviews

maandag 24 juni 2013

Relaxen en ontspannen.....

Het weekeinde zit er weer op nu op dit zo fraaie eiland de maandag is aangebroken. Het is vandaag maandag 24 juni 2013 en het is, zoals zo vaak de afgelopen weken, zeer heet op Curaçao. De enige plaats waar daadwerkelijk verkoeling kan worden gevonden is in het zeewater. Iets wat er overigens voor Uw Hoofdredacteur van geen kant in zit omdat er gewoon gewerkt dient te worden. Een nieuwe werkweek is immers begonnen; de laatste werkweek voor Moeder de vrouw en de beide olijkerds heeft dus een aanvang genomen. Moeder de vrouw die overigens erg druk doende is om te pogen haar afstudeeropdracht afgedrukt en ingebonden te krijgen. De opdracht, ongeveer 250 pagina's dik, kon vanochtend weliswaar worden afgedrukt maar dan slechts tegen een tarief van drie guldens per pagina. Dat werd Moeder de vrouw toch wat te gek en dus is zij thans op pad om ergens voldoende cartridges in te slaan om het geheel dan maar zelf te gaan uitprinten. Curaçao kennende is Moeder de vrouw vandaag dan ook wel onder de pannen.
 
Het afgelopen weekeinde stond, voor het gezin Hoofdredacteur, eigenlijk slechts in het teken van relaxen. Het was immers zo dat de zaterdag voor een groot gedeelte werd gevuld door het optreden van dochterlief Julia tijdens het kindersongfestival. Daarnaast genoot het gezin Hoofdredacteur van het verjaarspartijtje op de zaterdagmiddag met als locatie het strandje van "Snake Bay." Dat partijtje was overigens dermate gezellig dat het complete gezelschap genodigden besloot om ook de zondagmiddag op dat strandje te gaan doorbrengen. Met in de koelboxen lekkere wijnen en zakken chips, gelukte het dan ook prima om de middag door te komen. Thans ziet Uw Hoofdredacteur er dan ook uit als een roodverbrande kreeft, maar dat mag de pret niet drukken. Het was dus in vele opzichten een zeer gezellig en ontspannend weekeinde.

Dat gold ook voor de circa 12.000 bezoekers aan de open dag van de Koninklijke Marine op Marinebasis Parera. De marine en de kustwacht lieten door middel van indrukwekkende demonstraties zien welke taken zij dagelijks zoal uitvoeren in het Caribisch gebied. Daarnaast kon er een kijkje worden genomen aan boord van de kustwachtcutter Jaguar en van de Zr. Ms. Pelikaan. Er waren demonstraties van achtervolgingen, compleet met helikopter, en van aanhoudingen te water. Voor de jeugd bestond de mogelijkheid daadwerkelijk te schieten of zich als commando te laten schminken. In ruime mate was gezorgd voor heerlijke drankjes en hapjes als bijvoorbeeld erwtensoep. Al met al was er sprake van een open dag die absoluut voor herhaling vatbaar bleek. Een zeer laagdrempelige en gezellige familiedag dus als het ware.
Ook collega Bullie is zo langzamerhand een beetje gewend aan het zo fraaie eiland Curaçao. In zijn eentje, ver van huis, echtgenote en kinderen gelukt het hem inmiddels om zijn draai te vinden. Het afgelopen weekeinde werd door Bullie gebruikt om wat meer van het eiland te zien middels een tocht die hem rondom het eiland voerde. Hij was zeer te spreken over de vele fantastische baaien waarmee hij dit weekeinde kennis maakte. Nu binnenkort familieleden van hem vakantie komen vieren op Curaçao, zal het Bullie vast en zeker gaan lukken hen de meest mooie plekken van Curaçao te laten bewonderen. Uw Hoofdredacteur prijst zich in ieder geval gelukkig met het feit dat er geen sprake is van heimwee, maar veeleer van gewenning.
Wordt vervolgd.....   

 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten