Totaal aantal pageviews

zaterdag 29 juni 2013

Gevonden: kamikazepakketten!

Het is weer eens een mooie zaterdagochtend op het zo fraaie eiland Curaçao. Het loopt tegen tienen in de ochtend en de familie Hoofdredacteur heeft al heerlijk kunnen genieten van een vers gezet kopje koffie onder de begeleiding van heerlijke zonnestralen. Vandaag is het zaterdag 29 juni 2013 en het grootste gedeelte van de familie Hoofdredacteur kan gaan genieten van een welverdiende vakantie. Immers, gisteren was er de laatste schooldag van het jaar en kon dochterlief Julia een geweldig rapport mee naar huis nemen met als hoogtepunt een heuse 10 voor haar muzikale kwaliteiten. Overigens was het, ook voor wat betreft de andere vakken, een lijst waarmee het meiske haar ouders meer dan aangenaam verraste. Ook zoonlief Levi gaat met een geweldig rapport een klas hogerop; niets te klagen dus. Voeg daarbij het feit dat Moeder de vrouw een hoedvol munten inzamelde tijdens haar vossenjachtoptreden en het moge duidelijk zijn: de vakantie is uitstekend begonnen.

Vandaag staat, voorlopig voor de laatste maal, nog een bezoek aan de muziekschool op het programma alwaar de Olijke Twee naar hartenlust kunnen zingen en blokfluiten. Daarna zal, zo langzamerhand, gebruik gaan worden gemaakt van de inpakkwaliteiten van Moeder de vrouw. Immers, een groot aantal koffers zal moeten worden volgepakt omdat Moeder de vrouw en de Olijke Twee komende maandag per Boeing 747 richting Nederland zullen gaan vertrekken. Uw Hoofdredacteur heeft daarop gisteren al geanticipeerd toen hij een bezoek bracht aan de lokale grutter. Aldaar bleken voedselpakketten voorradig die slechts enige opwarming behoeven alvorens het geheel voor consumptie geschikt schijnt te zijn. Een aantal van die zogenaamde "kamikazepakketten" werden dan ook snel door Uw Hoofdredacteur ingeslagen. Aan voedsel geen gebrek de komende weken dus.
Gisteren was er overigens nog wel degelijk sprake van een drukke dag. Allereerst diende, zo aan het begin van de middag, dochterlief Julia te worden afgeleverd bij het prachtige Chogogo ressort. Zij ging een nachtje logeren bij een klasgenootje dat binnenkort definitief naar Nederland zal gaan terugkeren; iets waar het meiske enorm naar uitzag. Toen in de middag Moeder de vrouw, nog altijd gehuld in muzikantenkostuum, huiswaarts keerde, werd het vervolgens tijd de kapster te ontvangen. Weer een fikse knipbeurt later, waarbij Uw Hoofdredacteur gelukkig afscheid kon nemen van een groot gedeelte van zijn grijze haardos, werd het tijd een maaltijdje te scoren. Daartoe werd gewandeld naar het centrum van het vissersdorpje Boca Sami, alwaar een heerlijk kipsateetje kon worden verorberd. Op de terugweg liet zoonlief Levi weten dat het hoog tijd werd om zijn, aan de rand van het voetbalveld, gebouwde hut te bezichtigen. Zelfs een heus en zeer comfortabel bankstel bleek in de hut aanwezig te zijn. Enigszins angstig nam Moeder de vrouw plaats op de fauteuil, waarin zich waarschijnlijk allerlei kriebelende beestjes zouden bevinden. Zo kwam er uiteindelijk een einde aan een drukke en bewogen dag, nu immers afscheid werd genomen van vele naar Nederland terugkerende vriendjes en vriendinnetjes.

Alweer geruime tijd geleden maakte Uw Hoofdredacteur, in een eerdere editie van "Een Zonnig Avontuur", melding van een heuse goudroof op dit eiland. Ongeveer 60 goudstaven werden indertijd ontvreemd vanaf een in de haven gelegen boot. In de periode erna werden een zestal verdachten opgepakt en werd een groot gedeelte van de goudstaven teruggevonden. Overigens schijnen er, tot op de dag van vandaag, nog wel een aantal staven te ontbreken, maar dat terzijde. Gisteren was dan eindelijk de dag dat de verdachten voor een rechter dienden te verschijnen om zich aldaar te verantwoorden. De advocaten van de "gouden" verdachten gaven aan dat zij nog een groot aantal getuigen wensen te horen. Dat was voor de rechter reden om de zaak te verdagen tot de maand oktober van dit jaar. Tevens konden vijf van de zes verdachten huiswaarts keren; de rechter zag geen reden hen nog langer vast te houden. Klaarblijkelijk is er dus nog geen enkele sprake van een daadwerkelijke "gouden" tip!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten