Totaal aantal pageviews

donderdag 20 juni 2013

Alle wielen verdwijnen.....

Het is vandaag donderdag 20 juni 2013 geworden op het nog altijd zeer warme eiland Curaçao. Met temperaturen die overdag dik boven de dertig graden Celsius komen, is het bij tijd en wijle fiks afzien tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Maar goed, de week vordert alweer gestaag en het zal dan ook al snel weer weekeinde zijn. Een weekeinde dat ditmaal in het teken zal staan van het Junior Songfestival van de muziekschool "Kids-Play-Music." Dochterlief Julia, trouw bezoekster van de wekelijkse muzieklessen, is dan ook al wekenlang in training om haar optreden tot een succes te laten verworden. U begrijpt, het gezin Hoofdredacteur  zal beslist getuige zijn van de verschillende optredens. Dat alles speelt zich overigens af op de zaterdag waardoor er van de zondag waarschijnlijk een echte rustdag zal worden gemaakt. Echter, vooraleer het zover zal zijn, wachten er eerst nog twee drukke werkdagen op dit zo fraaie eiland. Tijd dus om U snel even bij te praten over de actuele gebeurtenissen op Curaçao. En, zoals te doen gebruikelijk dient daartoe vanzelfsprekend deze editie van "Een Zonnig Avontuur."
 
Na anderhalve maand van mediastilte was het gisteren eindelijk zover. Werd op 5 mei jongstleden de
op Curaçao zeer populaire politicus Helmin Wiels op het strand van Marie Pompoen geliquideerd, gisteren werd voor het eerst over onderzoeksresultaten gesproken middels een persconferentie. Er bleek dan ook nogal wat te melden te zijn. Zo werd duidelijk met welke auto de daders na de schietpartij waren gevlucht en werd eveneens duidelijk gemaakt wie de vluchtauto zou hebben bestuurd. De bestuurder overigens, zo werd duidelijk, werd al enige tijd geleden aangetroffen in de wateren rond de Noordkant van Curaçao. Zonder hoofd en zonder een voet, dat dan weer wel. De bestuurder bleek te zijn vermoord. De identiteit van zijn mededader, zo berichtte de woordvoerder van de politie, is eveneens bekend. De verdachte van de moord op de chauffeur werd overigens, eerder deze week, aangehouden in Nederland en vertoeft inmiddels op Curaçao. Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat waarschijnlijk sprake is geweest van een huurmoord op de heer Wiels. Men heeft informatie in welke richting de opdrachtgevers moeten worden gezocht, maar hangende het onderzoek wilde men daarover gisteren niet verder uitwijden. Voor het eerst werd dus duidelijk dat er wel degelijk vorderingen in het onderzoek naar de daders van deze lafhartige liquidatie zijn gemaakt. Wellicht dat binnenkort "de zaak" dus volledig kan worden opgelost!

Na het weekeinde restten Moeder de vrouw en de Olijke Twee nog slechts een volle week school alvorens hun vakantie een aanvang zal kunnen gaan nemen. Regelmatig zit het drietal in gedachten al in de grote KLM Boeing die hen naar het verre Nederland zal voeren, al is het dus nog niet daadwerkelijk zover. Echter, de voorbereidingen zijn wel in volle gang. De benodigde vliegtickets, de identiteitsbewijzen en noem maar op, alles wordt al een beetje klaargelegd. Er was echter een klein probleempje, zo bleek. Omdat immers alles wat wielen heeft lijkt te verdwijnen uit de omgeving van Uw Hoofdredacteur, wilde ook de koffer niet meer rollen. Er miste een wiel! U begrijpt, er dienden dus nieuwe koffertjes voor de beide olijkerds te worden aangeschaft. Moeder de vrouw toog dan ook op pad om een winkel te vinden die koffers in de aanbieding zou hebben. Iets wat nog niet erg meeviel nu de grootste aanbieder, het Building Depot, recentelijk compleet afbrandde. Gisteren gelukte het Moeder de vrouw echter toch om een tweetal mooie koffertjes te scoren. Onmiddellijk werden de koffers in beslag genomen door het olijke tweetal die, in afwachting van de vakantietrip, de koffers geen moment meer uit het oog wensen te verliezen. Dit om te voorkomen dat ook de wielen van deze bagagedragers zullen verdwijnen. Een passende plek werd gevonden op de slaapkamer. Waarschijnlijk zal het tweetal de komende week in deze houding de nachten wel gaan doorbrengen.
Wordt vervolgd.....
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten