Totaal aantal pageviews

zaterdag 22 juni 2013

Eindelijk: het Songfestival!

Het is zaterdagmiddag 22 juni 2013 geworden op het zeer warme eiland Curacao. De zon verwarmt dit fraaie eiland behoorlijk op dit moment en de temperatuur is, op het terras van Huize Hoofdredacteur, inmiddels gestegen tot ver boven de dertig graden Celsius. Terwijl Moeder de vrouw en de beide olijkerds genieten van een hapje, een drankje en de verkoelende zee op het strand van Snake Bay, is Uw Hoofdredacteur even teruggelopen naar huis om een stukje te kijken van de voetbalwedstrijd tussen Italië en Brazilië. Nu op het voetbalveld, nog juist de Italianen op een achterstand werden gezet, geeft dat Uw Hoofdredacteur, nu de rust is aangebroken, even de gelegenheid U te voorzien van de laatste informatie vanaf Curacao. Er gebeurt hier immers dagelijks van alles, reden om U snel te voorzien van een recente editie van "Een Zonnig Avontuur."

Het weekeinde is aangebroken voor het gezin Hoofdredacteur. En, zoals Uw Hoofdredacteur U in een eerdere editie al berichtte, vandaag was het een spannende dag. Dat was zeker het geval voor de oudste olijkerd, Julia geheten, die immers zou deelnemen aan het door de muziekschool Kids-Play-Music georganiseerde songfestival voor kinderen. Al zeer vroeg in de ochtend gierden de zenuwen het meiske door de keel. "Zal ik het liedje nog maar een keer oefenen voor de zekerheid Mam?" zo klonk het herhaaldelijk vanochtend. Niet dat dit nodig zou zijn overigens, na weken van oefenen zat de tekst er echt wel in. "Zit mijn haar wel goed Mam? Zou de microfoon wel op de goede hoogte staan? Zou de goede muziek wel op de band staan?" U begrijpt, de spanning nam zienderogen toe. Tegen de klok van half twaalf vanochtend was het dan gelukkig eindelijk zover. Het gezin Hoofdredacteur ging op pad omdat zij tegen twaalven in de zaal zouden moeten zitten. Ruimschoots op tijd arriveerde het gezelschap waarna het zenuwslopende wachten begon totdat dochterlief zou worden opgeroepen. Acht kandidaten bleken er deel te nemen, waarvan een enkeling zelfs een eigen pianist ter begeleiding had meegenomen. Als derde deelnemer werd dochterlief opgeroepen en met een bleek vertrokken bekkie nam het meiske plaats achter de microfoon. De muziekband begon te lopen en zie: weg waren de zenuwen. Het rechtervoetje begon het ritme van de muziek mee te tikken, het lijfje begon te bewegen en dochterlief zong vervolgens de sterren van de hemel met het liedje "Tik Tak." Stralend van trots nam zij vervolgens het enorme applaus in ontvangst. Voor de beelden: klik hier!
Nadat de laatste deelnemer was uitgezongen was er nog een groot applaus voor alle deelnemers en ontvingen zij allen een bewijs van deelname en een rode roos. Zangjuf Saskia toonde zich trotser dan trots op haar pupillen en wenste iedereen een fijne vakantie in de hoop dat eenieder zich na die vakantie weer zal melden voor een nieuw zangjaar. Dochterlief Julia zal zeker van de partij zijn nu zij zich vast in haar hoofd heeft geprent dat een grootse carrière als zangeres wacht. Wat is het toch leuk om te zien hoeveel plezier kinderen aan muziek kunnen beleven en hoe vrij ze kunnen worden achter een microfoon. Uw Hoofdredacteur hoopt van ganser harte dat die vreugde nog maar lang behouden mag worden!

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten