Totaal aantal pageviews

donderdag 6 juni 2013

Geknipt en geschoren!

De kolkende zee achter Huize Hoofdredacteur kenmerkt zich vandaag door hoge golven welke zijn voorzien van wit schuimende koppen. Met grote knallen als waren het saluutschoten meldden zij zich ook vandaag, donderdag 6 juni 2013, telkenmale bij de rotsen waarop Huize Hoofdredacteur is gesitueerd. Een imposant schouwspel, dat is het zeker, waarbij horen en zien je soms vergaat. Te water gaan vanaf het achter het huis gelegen trapje lijkt dan ook geen erg goede optie vandaag. Uw Hoofdredacteur houdt het vandaag daarom dan ook maar bij een koude douche. Want, hoe hard het op dit zo fraaie eiland inmiddels ook waait, met een temperatuur dik boven de dertig graden blijft afkoeling een noodzaak.

Een koude douche die wellicht, in Nederland, ook de heer Teeven vandaag staat te wachten. Immers, in de Tweede Kamer staat vandaag een plenair debat op de agenda met het Masterplan Gevangeniswezen als markant onderwerp. Een onderwerp wat de afgelopen weken zo ongeveer door iedere deskundige die maar aan het woord kon komen, in al haar facetten werd neergesabeld. Een onderwerp ook wat niet alleen Uw Hoofdredacteur, maar ook vele duizenden collega's raakt. U kunt zich dan wellicht ook voorstellen dat ook op Curaçao vandaag uitermate geïnteresseerd zal worden gekeken naar de debatten in de Tweede Kamer. Als het aan Uw Hoofdredacteur ligt, wordt er gekozen voor het verder uitwerken van mogelijke alternatieven. Hoe het ook moge zijn, na vandaag weten we meer!
Gisteren kende Uw Hoofdredacteur weer eens een drukke dag. Naast de dagelijkse werkzaamheden namelijk, diende dochterlief te verschijnen op haar balletles en moest zoonlief in de tussentijd worden vermaakt. Welnu, dat gelukte allemaal redelijk door, tijdens eerdergenoemde balletles, als een speer boodschappen te gaan doen bij de naastgelegen grutter en zoonlief te parkeren aan een tafeltje met een blikje "Sprite". Toen dochterlief de zwanen weer het meer in had gedanst stelde Uw Hoofdredacteur voor om de maaltijd ditmaal maar te gaan gebruiken bij het pand van "Burger King". Gezien het feit dat naast dit pand een grote speelgelegenheid staat geparkeerd, werd het voornemen met luid gejuich ontvangen. Uiteindelijk thuisgekomen konden beide olijkerds worden gedoucht en stond Uw Hoofdredacteur op het punt beiden onder een dekbed te parkeren, toen er werd aangebeld. De kapster! "Hallo, is Moeder de vrouw er niet? Ik zou haar knippen vandaag. Oh, niet thuis? Wilt U dan wellicht gekortwiekt worden Hoofdredacteur?" En, zo kon het zijn dat Uw Hoofdredacteur, vanaf gisterenavond, weer helemaal het heertje is. Met dank aan Moeder de vrouw, dat dan weer wel!

Nog immer beschikt Curaçao niet over een definitieve datum waarop de bewindslieden van het  nieuwe Kabinet kunnen worden geïnstalleerd. Het blijft ook angstvallig stil, al meende de formateur op te moeten merken dat alle documenten thans in het bezit van de Gouverneur zijn. "Er is geen enkel probleem", zo liet de formateur weten. Toch blijft het dan vreemd te noemen dat er geen duidelijkheid wordt of kan worden gegeven. Zo langzamerhand wordt het screeningsproces welhaast tot een mystieke kwestie. Maar goed, de dag is nog niet om. Wellicht volgt er vandaag uitsluitsel opdat Uw Hoofdredacteur U, in een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur" toch een concreet verhaal kan presenteren.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten