Totaal aantal pageviews

maandag 10 juni 2013

Een heus "jochiepak!" Hoera......

Het is vandaag maandag 10 juni 2013 geworden op het zonnige eiland Curaçao. Zonnig en zeer warm, zoals ook Moeder de vrouw kon ervaren toen zij gisterenmiddag, na een volle week in Nederland te hebben verbleven, weer voet op de bodem van Curaçao kon zetten. Volgeladen koffers met zich meezeulend! Immers, al over enige weken reist het gezin Hoofdredacteur, met uitzondering van Uw Hoofdredacteur zelf, opnieuw naar Nederland. Ditmaal voor een vakantie van bijna een maand. En, zo kunt U zich voorstellen, dan dienen de Olijke Twee wel te beschikken over kleding welke op het Nederlands klimaat is afgestemd. En, zo kon het dan ook zijn dat er joggingpakken en bodywarmers uit de koffer werden getoverd. Kledij die kreten van bewondering opleverde van beide olijkerds, die zich vervolgens onmiddellijk, bij een temperatuur van 33 graden Celsius, in de dikke kleding hulden. "Och Mam, het maakt niets uit hoor dat het "jochiepak" dik is! Het zit heerlijk. Mag ik het morgen ook naar school aan?" zo vroeg de jongste olijkerd, Levi geheten. Dochterlief Julia deed er nog een schepje bovenop: "Het ging heel goed deze week Mam. Ik heb je eigenlijk helemaal niet gemist!" U ziet, er was dus sprake van een in alle opzichten zeer warm welkom.

Dan Uw Hoofdredacteur zelf. Deze zit ietwat in de lappenmand nu zijn rug aanvoelt als is hij overreden door een enorme goederentrein. Er moet wat rust worden genomen om even bij te komen, zo lijkt het althans. Gelukkig komt Uw Hoofdredacteur daar, samen met collega Bullie, wel uit. Al is er, en wellicht heeft U dat mee kunnen krijgen, sprake van behoorlijke onrust in het instituut waar Bullie en Uw Hoofdredacteur dagelijks werkzaam zijn. De kranten stonden er immers vol van de afgelopen week. Dat die onrust behoorlijke spanning met zich brengt, dat kunt U zich wellicht voorstellen. Wanneer er veel veranderingen gerealiseerd dienen te worden in een omgeving waar zeer verschillende belangen spelen, levert dat immers per definitie weerstand en onrust op. Het zal allemaal wel weer normaliseren op enig moment, al is Uw Hoofdredacteur dus even uitgeschakeld.

Sowieso is het tamelijk onrustig binnen ambtelijk Curaçao nu recentelijk bekend is geworden dat er binnen de ambtelijke organisatie een bedrag van 50 miljoen gulden bezuinigd dient te gaan worden. Weliswaar zullen die bezuinigingen, zo wordt althans bericht, niet leiden tot ontslagen, maar leidde het bericht wel tot onrust, met name binnen de vertegenwoordigende vakbonden. Immers, de bezuinigingen, fors van aard, lijken te moeten worden gerealiseerd door het terugdringen van overwerk en allerlei, in het verleden toegekende, toelages. Met andere woorden: de bezuinigingen raken de portemonnee van vele ambtenaren op dit zo fraaie eiland. En, U begrijpt, dat gaat niet zonder slag of stoot. Voeg dat gegeven bij de onrustige situatie binnen het instituut waar Bullie en Uw Hoofdredacteur werkzaam zijn, en U begrijpt dat sprake is van een zeer complexe situatie. Hoe het vervolg eruit zal zien? Uw Hoofdredacteur informeert U daar vast en zeker in volgende edities van "Een Zonnig Avontuur" nader over.
Dan werd het gisterenavond een feit. De allereerste nationale toespraak door de kersverse Minister-president Ivar Asjes bereikte het Curaçaose volk. In deze toespraak riep de heer Asjes elke Curaçaoënaar op 'om de krachten te bundelen en in vrede samen te werken voor een solide Curaçao.' Daarnaast gaf Asjes de bevolking de garantie dat de Regering, in samenwerking met de maatschappij, zal gaan werken aan de totstandkoming van een masterplan dat investeert in familie, onderwijs en de wijk. Uw Hoofdredacteur is ten zeerste benieuwd hoe dit zijn vervolg zal gaan krijgen. In ieder geval zette de Minister-president piketpaaltjes uit voor de toekomst. Een toekomst die slechts succesvol zal kunnen zijn wanneer ingrijpende besluiten zullen worden genomen door diezelfde Regering. De tijd zal leren of dat gaat lukken!

Wordt vervolgd.....     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten