Totaal aantal pageviews

zondag 16 juni 2013

Vaderdag.....

Terwijl het in Nederland inmiddels al maandag is geworden, is het op het zeer warme eiland Curaçao nog altijd zondag 16 juni 2013. Het is inmiddels acht uur in de avond en Uw Hoofdredacteur zweet peultjes, zo heet is het nog altijd op dit eiland. Helaas, er was eerder vandaag geen enkel eerder moment waarop een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur" gefabriceerd kon worden. Het was namelijk, ook op Curaçao, Vaderdag vandaag. En, dat heeft Uw Hoofdredacteur geweten ook! Maar, daarover later meer. Allereerst is het goed even terug te kijken naar de dag van gisteren, de dag dat het gezin Hoofdredacteur een ontmoeting, in levende lijve, had met Peter Pan en zijn metgezellen in de tuin van Landhuis Bloemhof. Een ontmoeting om nimmer te vergeten!

Gisteren was het dan eindelijk zover. Wekenlang hadden de Olijke Twee er al naar uitgekeken: de theatershow van Drazans. Dit jeugdtheater voerde namelijk, in de tuin van Landhuis Bloemhof, een heus avontuur op met Peter Pan in de hoofdrol. De voorstelling zou om half zes in de avond een aanvang nemen en dus, zoals het plichtsgetrouwe Nederlanders betaamt, stond het gezin Hoofdredacteur al om tien over vijf voor de, overigens hermetisch gesloten, poort. Een poort die vervolgens eerst om zes uur zou openen omdat het volgens de organisatie leuker zou zijn pas te beginnen wanneer het ook daadwerkelijk donker zou worden. Maar, het moet gezegd, vervolgens werd me er toch een show neergezet! Werkelijk weergaloos. De beide olijkerds genoten met volle teugen van het interactieve theater   en speelden het spel met verve mee terwijl Uw Hoofdredacteur druk doende was allerlei wortels van velerlei struiken te ontwijken zonder om te donderen. Zo ongeveer anderhalf uur lang werden de beide olijkerds meegezogen in een geweldig theaterstuk en was er voor Uw Hoofdredacteur sprake van een heuse survival. Na afloop stond Uw Hoofdredacteur nog wat nahijgend te applaudisseren toen de beide olijkerds vroegen: "Gaan we morgen weer Pap?" Met de mededeling dat Vaderdag dergelijke avonturen helaas niet toeliet, kwam er een einde aan een zeer bijzondere dag.

Een bijzondere dag dus die vanochtend haar vervolg kreeg toen Uw Hoofdredacteur in alle vroegte werd toegezongen door de rest van het gezin Hoofdredacteur. "Papaatje lief, blijf alstublieft heel lang bij ons," zo luidde het gezang. Terwijl Uw Hoofdredacteur verwoede pogingen deed enigszins te ontwaken, gingen de Olijke Twee hem voor naar een fraai gedekte ontbijttafel. "We zijn zelfs al naar de toko geweest met Mama om broodjes te kopen Pap. Leuk of niet?" zo berichtten beide olijkerds. "Kijk eens Pap! Hier zijn je cadeautjes. We zijn er heel erg druk mee geweest hoor. We hopen  wel dat je ze leuk zult vinden!"
Uitermate nieuwsgierig opende Uw Hoofdredacteur de presentjes. Om vervolgens geconfronteerd te worden met een kofferlabel waarop de jongste olijkerd, Levi geheten, stond afgebeeld als piloot van een vliegtuig. Dochterlief daarentegen had een geweldige verjaarskalender gefabriceerd, met daarop de afbeelding van Uw Hoofdredacteur en die van haarzelf. "Ben je er ook blij mee Pap?", zo vroegen zich beide olijkerds af. Dat was vanzelfsprekend het geval. "Wat gaan we dan nu doen Pap? Zullen we lekker naar het strand gaan? Mama heeft al gezegd dat het goed is. Maar, jij mag kiezen. Zullen we naar Kokomo gaan? Daar is altijd een springkussen op zondag!" U begrijpt het al, vaderlief had vandaag een zeer ontspannen dag op het strand van Kokomo. Weer een onvergetelijke Vaderdag rijker!

Wordt vervolgd......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten