Totaal aantal pageviews

dinsdag 4 juni 2013

Een heuse aardbeving en ontslag!

Op het werkelijk knetterhete eiland Curaçao is het vandaag dinsdag 4 juni 2013 geworden. Het is dat er hier geen mussen voorkomen op dit zo fraaie eiland, anders zouden ze beslist van het dak zijn gevallen. Moeder, wat is het heet. Geen droge draad hield Uw Hoofdredacteur gisteren aan zijn lijf, al konden daarvoor meer oorzaken aangewezen worden dan slechts klimatologische omstandigheden. Maar, daarover vanzelfsprekend in het vervolg meer. De temperatuur steeg gisteren namelijk tot dik boven de dertig graden Celsius en, bij het ontbreken van ook maar een enkel zuchtje wind, werd onmiddellijk duidelijk wat wonen in de Tropen daadwerkelijk betekent. Het is dan ook maar uitermate goed dat auto's op dit eiland standaard beschikken over airconditioning. Immers, zo kom je tenminste nog een beetje droog aan op de plaats van bestemming. En, dat waren er gisteren vele!

Laat Uw Hoofdredacteur beginnen met een verschijnsel dat hij slechts eenmaal eerder in zijn leven meemaakte. Trouwe lezers van "Een Zonnig Avontuur" weten het zich vast nog wel te herinneren dat Uw Hoofdredacteur, alweer enige tijd geleden, in Costa Rica, aan de voet van de El Arenal vulkaan, werd gewekt door een aardbeving. Welnu, gisteren was Curaçao aan de beurt. Het liep zo tegen negen uur in de vroege ochtend toen Uw Hoofdredacteur, gezeten achter zijn bureau op zijn werkplek, werd verrast door een enorm brullend geluid. Daarbij leek het beslist alsof er een immense volgeladen truck over het betonnen dak van de inrichting reed. Slechts luttele seconden hielden fikse trillingen aan, toen was het voorbij. Slechts een klein aardbevinkje bleek het achteraf te zijn, gelukkig maar. Maar, wat een maf gevoel! Ook de beide olijkerds hadden het, tijdens hun lessen op school, goed gevoeld. Dochterlief Julia was volledig geïnformeerd door haar juf; zoonlief Levi geloofde er niets van, zei hij: "Er reed gewoon een grote betonauto met een hele dikke chauffeur voorbij Pap!" Hoe het ook moge zijn: aardbeving twee werd ook ditmaal gelukkig overleefd!
Verhaalde Uw Hoofdredacteur gisteren al over een behoorlijk gebroken nachtrust, het kon nog erger. Gisteren namelijk meldden zich beide olijkerds ziek. Dochterlief diende eerder dan gepland haar streetdance avontuur af te breken en zoonlief werd, compleet aan de latten, vervroegd van een verjaarspartijtje gehaald. Omdat Uw Hoofdredacteur echter aan het einde van de middag nog diende te verschijnen bij een ingelaste bijeenkomst op hoog niveau, werd collega Bullie als oppas gecharterd. Een taak waarvan hij zich met verve kweet. Met koorts, hoofdpijn en een gevoel van algehele malaise werden beide koters vervolgens al zeer vroeg onder de wol gestopt. Wat ben je toch eigenlijk onthandt zonder partner. Maar gelukkig, vanochtend vertoonden beide olijkerds weer tekenen van beterschap. Uw Hoofdredacteur hoopt van harte dat deze tendens zich zal voortzetten.

Dan nog even kort een mooi verhaal over de heer Asjes. Deze politicus, Statenlid van origine, diende zijn ontslag in op 2 juni omdat hij had bedacht om op 3 juni te worden geïnstalleerd als Minister-president. Helaas voor hem, het feest kon niet doorgaan omdat de noodzakelijke screening nog niet is afgerond, Uw Hoofdredacteur schreef dat al in een eerdere editie. Dientengevolge wilde hij zijn ontslag als Statenlid terugdraaien, zo liet hij weten. En juist dat, dat blijkt nu niet te kunnen. Immers, de partij van de heer Asjes had al een opvolger als Statenlid aangewezen en diens geloofsbrieven waren al geaccepteerd. Hoe nu verder? Word je dan werkloos, beschik je nog over een alternatieve baan of is er een andere oplossing mogelijk? Daarover wordt thans juridisch advies ingewonnen, zo heeft Uw Hoofdredacteur inmiddels vernomen. Het begint een beetje te lijken, voor de oudere jongeren onder ons lijkt het althans zo, op de Engelse serie "Coronation Street." Welnu, die duurde vele jaren. Voorlopig heeft Uw Hoofdredacteur dan ook voer genoeg voor nog vele edities!

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten