Totaal aantal pageviews

donderdag 17 oktober 2013

De Waggelmannetjes......

Terwijl het op het warme eiland Curaçao donderdag 17 oktober 2013 is geworden, zit Uw Hoofdredacteur nog even rustig te mijmeren onder het genot van een kopje koffie. Gezeten op het terras van Huize Hoofdredacteur, turend over het spiegelgladde water van de Caribische zee, bereidt hij zich voor op een zeer drukke dag. Het is namelijk zo dat Uw Hoofdredacteur vandaag in het bezit wordt gesteld van de sleutel van zijn nieuwe woning. De komende dagen zullen dan ook min of meer in het teken staan van de verhuizing naar de nieuwe woonplek. Vele dozen zullen moeten worden opgepakt om vervolgens achterin de pick-up van Uw Hoofdredacteur te worden geparkeerd. Dat wordt overigens ook hoog tijd nu blijkt dat Moeder de vrouw alle elementaire levensbehoeften al geruime tijd geleden in dozen heeft gepakt. "Pap, waar is mijn gymtas? Pap, waar zijn mijn schoenen? Pap, waar is mijn vestje?" zijn zomaar wat vragen die dan ook regelmatig vallen te beluisteren binnen Huize Hoofdredacteur. Ook Uw Hoofdredacteur diende gisteren lang te zoeken naar zijn schoenen. Uiteindelijk, na vele koffers te hebben uitgepakt, werden de stappertjes gelokaliseerd. Hoog tijd om te gaan verhuizen dus!

Gisteren ontstond er op dit zo fraaie eiland nogal wat ophef rond een krantenartikel. Het bewuste artikel maakte melding van het feit dat mannen alles, maar dan ook werkelijk alles, beter kunnen dan vrouwen. Iets wat Uw Hoofdredacteur overigens al vele jaren wist, maar klaarblijkelijk gold dat niet voor een ieder. Het betrof hier een wetenschappelijk onderzoek waarbij, onmiddellijk na publicatie, met name door vele dames kanttekeningen werden gemaakt. "Klopt niets van! Het is vast geschreven door een man! Kerels kunnen maar een ding tegelijk", vormden zomaar een greep uit de reacties via allerlei social media. Ook Moeder de vrouw was duidelijk over de conclusies: "Wat staat er tegenwoordig toch een onzin in de krant!" De heftige reacties waren ook de Olijke Twee niet ontgaan, reden waarom vanochtend het dagelijkse praatje in de auto handelde over het onderzoek. "Ik vind persoonlijk ook wel dat mannen alles beter kunnen dan vrouwen", zo berichtte zoonlief Levi. "Het is immers niet voor niets dat Papa altijd moet afwassen en boodschappen moet doen van Mama!" Dochterlief Julia schoot in de lach: "Denk toch eens na Levi. Waarom denk je dat Papa dat allemaal moet doen? Jij bent in elk geval niet slim hoor. En Papa trouwens ook niet! Ze hebben in het onderzoek vast niet aan jullie gedacht." U begrijpt, de meningen bleven verdeeld. Uw Hoofdredacteur maakte zich er snel van af door het tweetal mede te delen dat zij snel uit moesten stappen bij school: "Papa is namelijk heel druk. Mama heeft een briefje voor hem klaargelegd met allerlei problemen die vandaag moeten worden opgelost. De was moet worden gedaan; dozen moeten worden ingepakt en er moeten medicijnen worden besteld. Papa kan dat immers veel beter dan Mama?"
Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren volgde Moeder de vrouw deze week haar allereerste gitaarles. Vervolgens dient er, volgens de instructies van de gitaarleraar, dagelijks te worden geoefend om allerlei grepen tot automatismen te verheffen. Welnu, gisterenavond was het dan ook tijd voor zo een oefensessie. Gezeten tegenover Uw Hoofdredacteur, pakte Moeder de vrouw haar gitaar. Allereerst diende het apparaat te worden gestemd. Toen die klus eindelijk was geklaard, greep Moeder de vrouw de snaren vast en begon te tokkelen. Het moet gezegd, het klonk best goed. Omdat het niet alleen gaat om gitaarles maar ook om zangles, zette Moeder de vrouw, na een kwartiertje te hebben getokkeld, een fraai lied in. Het geheel was getiteld: "de Waggelmannetjes." Even, slechts heel even maar, waande Uw Hoofdredacteur zich op zomaar een PAAZ afdeling van een ziekenhuis. Immers, na slechts een minuut of vijf was Uw Hoofdredacteur al in staat het lied volledig mee te zingen. Mannen kunnen immers alles beter dan vrouwen!

Wordt vervolgd.....     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten